Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj chci se zeptat zítra jdu na kontrolu jsem 39+6tt ale nemám žádné příznaky porodu bolesti nebo tak mám si vzít sebou tašku do porodnice myslíte že si mě tam nechají už??
@Bruca234 píše:
Ahoj chci se zeptat zítra jdu na kontrolu jsem 39+6tt ale nemám žádné příznaky porodu bolesti nebo tak mám si vzít sebou tašku do porodnice myslíte že si mě tam nechají už??
Nejspíš ne.
@Bruca234 ne, co by tam s tebou dělali? Kdyby té chtěli hospitalizovat kvůli něčemu, řekli by ti to predem a domluvili byste termín.
Pokud nerodis nebo te nezvou k hospitalizaci tak co s ní?
Pokud bys ráno jela s prasklou vodou nebo bolestmi tak jo. Ale jinak na kontrolu? Proč?
Neber si ji, je to zbytecne. Muzes porodit klidne az za 2 tydny.
U me treti tehotenstvi bylo jedine ze ctyr, ve kterem mi porod nezacal doma. Jela jsem na planovanou kontrolu 40 + 0. Miminko melo spatny monitor, tak si me tam nechali a manzel mi privezl tasky (na sal i na pokoj, u porodu nebyl, hlidal starsi, na navstevy nechodili).
U ostatnich jsem si brala tasku rovnou z domu, protoze jsem vedela, ze rodim. Ale to jsem nejela na kontrolu, ale rovnou na saly.
Pokud jedete autem, tak ji uvezete. Já přišla na kontrolu a Dr. mi říká, že prý rodím - prý jsem na 4cm a já mu řekla, že je mi dobře a že se mi to nehodí. Zasmáli jsme se oba a já šla přímo na sál.(u prvního dítěte) Takže možné je vše! ![]()
Já jela na kontrolu v 39 tt a mě si tam nechali, domluvili jsme se na vyvolání. Syn měl velký odhad a měla jsem hodně plodovky. Nemusela jsem s vyvoláním souhlasit, ale doktorka si dost oddechla. Ale rodila jsem u stejný doktorky i dceru, taky vyvolávaně, takže jsem se zeptala, jestli jsem na tom podobně, stejně, nebo hůř než u dcery a bylo to stejný - otevřená na 3 prsty, tak jsem na to kývla. Ale asi by mě nechali dojet si pro věci, kdyby mi je nemohl přivézt manžel.
@Bruca234 píše:
Na kontroly jsem ji nevozila. Brala jsem ji až když jsem měla bolesti. Syn se narodil chvíli před termínem a dcera po termínu.
Dekuju vám za rady ptám se protože už mám v pátek termín tak abych se nemusela zbytečně vracet domů kdyby náhodou..U první dcery jsem měla porod vyvolaný v 37tt kvůli zdravotním důvodu tak nevím jak to chodí…
@Bruca234 píše:
Dekuju vám za rady ptám se protože už mám v pátek termín tak abych se nemusela zbytečně vracet domů kdyby náhodou..U první dcery jsem měla porod vyvolaný v 37tt kvůli zdravotním důvodu tak nevím jak to chodí…
Jo, ta varianta, ze pojedes svym autem, me nenapadla. V tom pripade bych tasku vzala, v nejhorsim ji odvezes zpatky domu. Ja jezdila taxikem, takze jen s kabelkou.
Taky jsem prvni dite rodila 37 + 0, druhe 39 + 0, ale presto jsem si na kontrolu 40 + 0 zadnou tasku nebrala. Vzdyt jsem mohla rodit i o 2 tydny pozdeji. Tak mi je holt privezl manzel.
Nenechají, pokud nebude nejaky problém, nebudeš už rodit nebo te nebudu přijímat třeba kvůli vyvolávání. Ale tak tasku muzes mít v autě, nebo ti ji někdo doveze, porodíš i bez ni, stačí ti doklady ![]()
V autě se neztratí, tak bych si ji tam klidně pro klid duše dala. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.