Kdy smetanu do příkrmů?

196
25.7.11 14:24

Kdy smetanu ?

Ahoj maminky, od kdy jste do pokrmů pro vaše dítko začali dávat smetanu? Myslím smetanu na vaření či na šlehání, ne zakysanou. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50186
25.7.11 14:28

My smetanu používáme tak od 15 měs. Dávala jsem klukovi borůvky se smetanou a těstoviny se smetan.omáčkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
25.7.11 14:34

Já asi od roka…dávala jsem trošinek do omáčky na těstoviny,aby byla jemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.7.11 14:45

Po roce někdy… trošku do omáčky, pod maso, do krémové polívky a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
25.7.11 15:09

ještě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.7.11 15:51

Kousek před rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
25.7.11 16:37

Já jí dala trochu včera a to je malýmu osm měsíců a žije :) já bych to tolik nehrotila, viděla jsem že jí přidavají i do některých skleniček. Obyč mlíko taky semtam v něčem dostane, tak smetana má akorát o něco více tuku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.7.11 17:09

Malé bude 16měs a ještě jsem smetanu ani kravské mléko nedala, ni UM. Jen bílý jogurt, kefír, acidomléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.7.11 21:55

Ahoj, já mám 8m dceru, zatím smetanu neměla, kravské mléko už ano. Ale mám známou s holčičkou o 5týdnů starší, od 7m jedla skoro vse co rodica, samo bez soli, koreni, tudiz smetanu mela na 100%. Ja bych to tak nehrotila, od kdy co se ma davat, stejne ne vsichni se shodnou, jina publikace, jiny nazor. ale každého věc. Osobně si myslím, že trocha smetany dítěti neuškodí. A klidně mě ukamenujte:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.7.11 23:54

ahoj,
ja bych se smetane vyhybala co to jde. Nevidim v ni absolutne zadny prinos. Do polevek/omacek je na zjemneni treba vynikajici susena syrovatka. Je tam tolik vitaminu (B1, B2, B6, B12, C a E) a mineralu (hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin), pak také bílkoviny a některé prospěšné kyseliny, jako je kyselina listová a pantotenová. A nebo jsem pridavala do uvareneho jidla lzicku Sunaru - samozrejme kdyz byly deti mensi a kdyz jsem varila malou porci jen pro ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
26.7.11 12:42

taky nevidim na smetane nic spatneho,do prikrmu ji pridavam cca od roka, ale uz od osmi mesicu davam smetanovy jogurt, aby mala aspon trochu pribirala, protoze je to prcek mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
30.7.11 14:02

Nevidím na ní nic špatného, ale ani žádnou extra hodnotu. Tak že od cca roku bych klidně dávala, tedy spíš se nevyhýbala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.1.12 06:54

Mám doma skleničku od Hippu brambory se špenátem a se smetanou a píše se, že je od ukončeného 4. měsíce. Zrovna jsem chtěla začít v příkrmech se špenátem a mám zažité, že kvůli odvápnění se má vždy podávat s mléčnými výrobky. Jak to tedy je - smetanu od roka nebo dřív? Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 11:21
kacakaca píše:
Mám doma skleničku od Hippu brambory se špenátem a se smetanou a píše se, že je od ukončeného 4. měsíce. Zrovna jsem chtěla začít v příkrmech se špenátem a mám zažité, že kvůli odvápnění se má vždy podávat s mléčnými výrobky. Jak to tedy je - smetanu od roka nebo dřív? Díky za odpověď.

Na tuhle sklenicku jsem narazila zrovna vcera a taky jsem se docela podivila, ze je vhodna uz od 4. mesice 8o Ja ji teda nekoupila. Spenatek udelam domaci… cerstvy a pridam susene mlicko {jsme na um}.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.1.12 14:37

Nakonec mi to vyřešila malá - kojení před obědem odflinkla, tak bylo dost MM do špenátu :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí