Kdy smetanu do příkrmů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy smetanu ?
Ahoj maminky, od kdy jste do pokrmů pro vaše dítko začali dávat smetanu? Myslím smetanu na vaření či na šlehání, ne zakysanou. Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My smetanu používáme tak od 15 měs. Dávala jsem klukovi borůvky se smetanou a těstoviny se smetan.omáčkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já asi od roka…dávala jsem trošinek do omáčky na těstoviny,aby byla jemná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po roce někdy… trošku do omáčky, pod maso, do krémové polívky a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jí dala trochu včera a to je malýmu osm měsíců a žije
já bych to tolik nehrotila, viděla jsem že jí přidavají i do některých skleniček. Obyč mlíko taky semtam v něčem dostane, tak smetana má akorát o něco více tuku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé bude 16měs a ještě jsem smetanu ani kravské mléko nedala, ni UM. Jen bílý jogurt, kefír, acidomléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám 8m dceru, zatím smetanu neměla, kravské mléko už ano. Ale mám známou s holčičkou o 5týdnů starší, od 7m jedla skoro vse co rodica, samo bez soli, koreni, tudiz smetanu mela na 100%. Ja bych to tak nehrotila, od kdy co se ma davat, stejne ne vsichni se shodnou, jina publikace, jiny nazor. ale každého věc. Osobně si myslím, že trocha smetany dítěti neuškodí. A klidně mě ukamenujte:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
ja bych se smetane vyhybala co to jde. Nevidim v ni absolutne zadny prinos. Do polevek/omacek je na zjemneni treba vynikajici susena syrovatka. Je tam tolik vitaminu (B1, B2, B6, B12, C a E) a mineralu (hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin), pak také bílkoviny a některé prospěšné kyseliny, jako je kyselina listová a pantotenová. A nebo jsem pridavala do uvareneho jidla lzicku Sunaru - samozrejme kdyz byly deti mensi a kdyz jsem varila malou porci jen pro ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky nevidim na smetane nic spatneho,do prikrmu ji pridavam cca od roka, ale uz od osmi mesicu davam smetanovy jogurt, aby mala aspon trochu pribirala, protoze je to prcek mala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím na ní nic špatného, ale ani žádnou extra hodnotu. Tak že od cca roku bych klidně dávala, tedy spíš se nevyhýbala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám doma skleničku od Hippu brambory se špenátem a se smetanou a píše se, že je od ukončeného 4. měsíce. Zrovna jsem chtěla začít v příkrmech se špenátem a mám zažité, že kvůli odvápnění se má vždy podávat s mléčnými výrobky. Jak to tedy je - smetanu od roka nebo dřív? Díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacakaca píše:
Mám doma skleničku od Hippu brambory se špenátem a se smetanou a píše se, že je od ukončeného 4. měsíce. Zrovna jsem chtěla začít v příkrmech se špenátem a mám zažité, že kvůli odvápnění se má vždy podávat s mléčnými výrobky. Jak to tedy je - smetanu od roka nebo dřív? Díky za odpověď.
Na tuhle sklenicku jsem narazila zrovna vcera a taky jsem se docela podivila, ze je vhodna uz od 4. mesice
Ja ji teda nekoupila. Spenatek udelam domaci… cerstvy a pridam susene mlicko {jsme na um}.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec mi to vyřešila malá - kojení před obědem odflinkla, tak bylo dost MM do špenátu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit