Kdy sundat plenky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kdy sundat plenky
Mám 19 měsíční holčičku a začíná si sundavat plenku když na ní nedám žádné oblečení. Tak jsem chtěla radu jestli už jí mám dát na nočník a jak nebo jestli jí mám ještě počkat. Švagrová nedávno řikala že je brzy tak nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@veverka2013 zkusit to můžeš
, malá si taky často sundavala jako malá plenu ale na nočník to nebylo ale byl postupně vidět posun a pak už jsme tušila že je to jen krůček k nočníku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus to..:) Kamoščin si říká na nočník od 15 měsíců.. Mému synovi je 22 měsíců a nočník je sprosté slovo
občas se nechá posadit na záchod, že jakože chce čůrat, ale nikdy se nevyčůrá.. Schová si to do plenky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veverka2013 Když si ji sama sundává a má snahu čurat jinam, tak toho určitě využij. Nedá se říct, že je brzo, to záleží dítě od dítěte. Pro někoho to brzo je, nemá cenu brát plínu, když si neuvědomuje potřebu. Ale třeba náš syn má 17 měsíců a plenku doma už několik měsíců nenosí, říká si sám, poslední dobou nedávám plenku ani na ven, jen na delší trasy do auta, kočárku a pro jistotu do herny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám to krásně přes léto vyšlo tak že chodil bez plenky takže v 18m jsme naostro trénovali no a ve 21m byl bez plen…a pokud si je sama sundává a má snahu chodit na nočníček tak bych to zkusila také přes léto odbourat ale určitě bez stresu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá bude mít zítra 2roky
Od 1.5. je bez plenek a šlo to dá se říct ze dne na den
Kámošky mě strašily kolik bude mít počuraných legín a ono nic
Hned na druhý den si už nosila nočník a stahovala tepláky sama ![]()
Plíny má jen na spaní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veverka2013 Určitě to zkus. KAždé dítko je jiné. Zatímco nejstarší si byl schopen cvrknout do trenek i ve třech letech, prostřední se od roka nevykakal jinam než na nočník a od 18 měsíců byl zcela bez plen a to i na noc a nepamatuju si, že by se byť jedinkrát počural (Podotýkám, že jsem ho k odplenkování nijak nelámala. Prostě chtěl sám).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak říkají holky, zkusít to můžeš, každé dítko to má jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veverka2013 malá si říká od 18 měsíců, ale jen když na sobě nemá plenu. Do plenky udělá klidně i bobek a je jí to jedno. Ale bez plenky to zvládá. Zatím teda na ven a na noc plenku má, ale na ven už jí zkusíme sundat a budu nosit náhradní kalhoty
. Tak to můžeš zkusit. My to takhle zkoušely už po roce. Vždycky udělala loužičku tak jsem vrátila plenu a za pár týdnů znova. No a od roka a půl si řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veverka2013, taky bych zkusila sundat. Náš malý ji takhle sundal ve 22měsících, tak jsem toho využila, ale on byl asi stejně rozhodnutý a od té doby si na nočník říká i sám chodí. A to rovnou se vším všudy, ve dne, v noci. A to do té doby nočník zdárně ignoroval, zkoušeli jsme několikrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naší malé bude 13 měsíců, 3 týdny chodime po vyspinkani na nočník a už par dní si sama říká číí. Někdy to vyjde někdy ne, a už se ji párkrát povedla velká. Rano se budí už nekolikaty den v 6 a hned říká číí, plenka je téměř suchá a vycura toho opravdu hodně a pak jde ještě na hodku a pul spinkat. Bez plen to ještě dlouho nebude, ale je to sikulka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Safira1 píše:Šikovná holčička
Naší malé bude 13 měsíců, 3 týdny chodime po vyspinkani na nočník a už par dní si sama říká číí. Někdy to vyjde někdy ne, a už se ji párkrát povedla velká. Rano se budí už nekolikaty den v 6 a hned říká číí, plenka je téměř suchá a vycura toho opravdu hodně a pak jde ještě na hodku a pul spinkat. Bez plen to ještě dlouho nebude, ale je to sikulka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit