Je nám skoro 2,5 roku a nechce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Synovi je 2,5 roku a nechce na nočník
AHoj mám skoro 2,5 letého syna a ještě není bez pleny, treba se posadi na nočník zatlačí a sesedne, nekdy se mu podari tam udelat louzičku, ovsem nevycura se uplne sesedne a vycura se na podlahu a tak je to pokazde, uz jsem bezradna a neviim jak ho to naucit, nejaky tip? jak jste to ucili vy?
Příspěvek upraven 18.04.15 v 13:18
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty jo tak ve dvou a půl jsem nemykala už ani já
Neučila jsem nijak. Zkoušeli jsme to v létě, neseplo nic, tak jsem jí vrátila na dva měsíce plínu, pak jsem jí jí tak týden před druhýma narozeninama vzala, týden čůrala do kalhot velmi často, pak se zničehonic postavila před nočník a pravila „kaká“ a když jsem jí svlékla, tak se vyčůrala. A od té doby se nepletla. Ještě pár týdnu chodila fakt často, pak se to zlepšilo a vydržela i hodiny. Na noc jsem vzala asi za dva měsíce. Taky bez nehod. Ale ona nikdy v noci moc nečůrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechat ho curat jinam nez na nocnik. Zkusit ve vane do kelimku, ve sprse, venku ve stoje na travicku, ale to si musi nechat podrzet pindika… Pripadne zkusit zachod, tam nebude mit tak jednoduche hned slezt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubunka
já si říkala před rokem že vv květnu jsou jí dva a aby to bylo v klidu tak začne na nočník o prázdninách, chápala co se na nočníku dělá, hlásila že se počůrala takže během chvilky bude bez plen
. Vali měla jiný názor, sundala sjme plenu a hlídala, byla v pohodě jenže držela čůrání až 5h což mě přišlo šílený a pak řev prostě chtěl asi už čůrat takže jak začala čůrat posadila jsem jí na nočník, měla radost dostala bonbon, jenže za půl hodinu pročůrala čalouněnou židli
a takhle to šlo několik dní, už na ní bylo vidět že je neštastná tak jsme to vzdala a vrátila plenu. pak zkoušela jednou za čas a furt nic, pak začátkem listopadu měla po probuzení suchou plenu tak jsme toho využila a plenu nedala, i tak vydržela skoro 2h a pak stála nad nočníkem a začala čůrat tak jsme jí posadila a držela do vyčůrání, zatleskala si
, odpoledne to pustila v kuchyni na zem a odpoledne a večer už si sedla na nočník a od dalšího dne už nosila kalhotky a chodila sama bez nehod
, cca po měsíci řev kvůli pleně na noc tak už neměla ani tu. Tam občas nehodu má no, tak hlídam a po půlnoci dávam na nočník. Ona pije celý den celkem dost vody
Ale pak byl dost posun že s evyčůrala do pleny a hned jí ze sebe trhala dolů. Dítě si musí spojit- chc čůrat a chvilku zadržet a pak to půjde brzo
. Zkusila bych sebrat plenu a pokud se to bude lepšit tak ok ale pokud to nechápe tak to chce ještě chvilku čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejspíš ještě neumíte dobře ovládat svěrače - proto se vyčuráte těsně po slezení z nočníku.
Vrátila bych vám na měsíc plínky a začala znova, až se oteplí a budete běhat s nahými zadečky. Snadno se tak podchytí, kdy začnete čurat… a potom odchytit a šup k nočníku. Mně u kluka pomohlo také čurání vestoje, ale někteří si nenechají držet pindík, tak nevím, jak to máte vy.
Píšu to srozumitelně nebo je to příliš náročné? Přece jen máte teprve 2,5 roku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP píše:
Nejspíš ještě neumíte dobře ovládat svěrače - proto se vyčuráte těsně po slezení z nočníku.Vrátila bych vám na měsíc plínky a začala znova, až se oteplí a budete běhat s nahými zadečky. Snadno se tak podchytí, kdy začnete čurat… a potom odchytit a šup k nočníku. Mně u kluka pomohlo také čurání vestoje, ale někteří si nenechají držet pindík, tak nevím, jak to máte vy.
Píšu to srozumitelně nebo je to příliš náročné? Přece jen máte teprve 2,5 roku…
Jinak ja maleho ucila, kdyz bylo teplo, plenku jsem sundala a on kdyz cural, zjistil, ze to najednou vsude tece a nelibilo se mu to, druhy, treti den uz bez problemu na nocnik. Bylo to 2mes.pred druhymi narozen.
- Citovat
- Upravit
@BohunkaP píše:
Nejspíš ještě neumíte dobře ovládat svěrače - proto se vyčuráte těsně po slezení z nočníku.Vrátila bych vám na měsíc plínky a začala znova, až se oteplí a budete běhat s nahými zadečky. Snadno se tak podchytí, kdy začnete čurat… a potom odchytit a šup k nočníku. Mně u kluka pomohlo také čurání vestoje, ale někteří si nenechají držet pindík, tak nevím, jak to máte vy.
Teda jako na téma Mykání jsem i já sama napsala tady na emiminu deníček
Ale tohle je trochu přehnaný, ne? Zakladatelka „mykla“ v jednom slově, jinak je celý příspěvek napsaný normálně. A hned toto ![]()
ale jako jo, tvá odpověď mě fakt pobavila… bolí mě koutky jak se culim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP jéé člověk to napise jednou spatne v nadpise a uz zase nekdo ma potrebu rypat hned :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej mu ještě čas. Dcera začala chodit na nočník taky až před třetíma narozeninama. Ještě u zápisu do MŠ měla pleny na den i noc. První dva měsíce ve školce i na noc. Jinak je krásná a šikovná a třeba bude i chytrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě k tomu musí dozrát (nedá mi to, ale asi i dospělé maminky
) a tvůj syn prostě ještě není na nočník zralý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP to bylo vošklivýýýý teda
Taky mi to trhá uši. Já sem vzla plenku ve 23m. Bez problémů je od 2 a půl let, ted mám 2 a 3/4 a je komplet bez plen. Mslím že takhle velký dítě by to už umět mělo. Zkus to s ním na stojáka, malej do nočníku jen kaká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kalla1412 píše:
@BohunkaP to bylo vošklivýýýý tedaTaky mi to trhá uši. Já sem vzla plenku ve 23m. Bez problémů je od 2 a půl let, ted mám 2 a 3/4 a je komplet bez plen. Mslím že takhle velký dítě by to už umět mělo. Zkus to s ním na stojáka, malej do nočníku jen kaká
Dala jsem si záležet na tom, abych opravdu a ze zkušenosti poradila… ale napsat to jinak, to prostě nešlo.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit