Je čas na odplenkování?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je cas na odplenkovani?
Mam syna 2 a ctvrt roku. Cca od deseti mesicu chodi na nocnik, zezacatku samozrejme sporadicky, jen aby vedel, k cemu to je. Cas od casu si sam rekl, ale rozhodne to nebylo na odplenkovani. Loni v lete a na podzim si hezky rikal o kazde kakani a treba petkrat denne curani (chodi skoro kazdou hodinu curat) tak jsem si rikala, ze je to na dobre ceste. V rijnu jsme byli v nemocnici se zapalem plic a tyden na to se stehovali a od te doby ani tuk. Dokonce si prestal rikat i o kadeni :/ Uz mi to rozciluje, plenky jsou fakt drahy a on uz to vazne umel krasne, tak jsem myslela, ze uz je na to vyzraly. Co myslite? Jedine, kdy si rekne a vydrzi to je vecer, kdyz ma jit spat. To jde curati dvakrat nebo trikrat (to si to asi schovava schvalne
) a treba rano kdyz se vzbudi tak vola mamoo curani..a taky se stalo, ze se vzbudil v noci, volal curani, a vazne to vydrzel nez sem prisla s nocnikem. Proc to tedy nevydrzi pres den? Uz mi to stve, kazdou chvili zkousime slipy, pak zas ne, pak zas jo, nevim, jestli jsme mu s tim neudelali v hlave zmatek
dostaval i odmeny, to chvili slo a pak toho zacal zneuzivat, ze kdyz chtel lentilky, tak ze sebe proste neco vynutil
to je taky spatne..ted vic jak tyden ma proste doma uz jen slipy, ale pocurava se porad a je mu to uplne jedno, jako rekne, ze se pocural, ale zadnej spech se prevlict vetsinou. klidne se pocura na gauci nebo tesne predtim nez ho posadim na nocnik. Vypada to skoro naschval, ale tomu neverim. nechci mu uz zas vracet pleny i doma, prestoze si nikdy nerekne, zas tolik mi to prani neobtezuje. Nekdy se ale pocura i trikrat za hodinu. Nekdy treba dve hodiny ne. Myslite, ze uz je vyzralej, kdyz uz to umel? Nebo jeste nemusi byt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle me uz jedete prescas
Dite vi velice dobre, ted uz je to jen o vasi pohodlnosti. Nechala bych s holym zadkem, slipy evokuji plinu, slipy jsem vzdy davala az jako odplenkovavaci vrchol, nejdti nic, pak volne teplaky, pak slipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Podle mě vyzrálej je, když to uměl ale holt období vzdoru a neustálé střídáni pleny/nočník mu udělalo v hlavě zmatek.. Za mě - vydržet a prát..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechala malého (v březnu 2r) bez slipů, jen v tepláčkách. 14 dní jsem prala tepláčky a čistila koberce, pak se nám už nehody stávaly výjimečně. Ale hlídala jsem to já, on si neříkal. Teď je to tak 3 měsíce od té doby, co jsme s tím začali a malý už si několik dní krásně hlásí. Teď se chystáme odplenkovat i venku, když je hezké počasí.
Takže vydržet a zdržet se jakýchkoli komentářů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Týden ještě nic není, já bych vydržela. Mladší konečně začal chodit právě ve 2 a čtvrt před týdnem (na 1. máje - říkám, že láskou k mamince
), poté, co doma chodil 2 měsíce jen v teplákách a počůrával se. Plínku jsem sebrala poté, co si jednou sám od sebe došel. S ním to teda nebyly takové nervy, protože dost málo pije a čůrá párkrát za den. Já jsem ty nehody nijak nekomentovala, jemu to vadilo, hned se svlékl sám, tak jsme dali čisté tepláky a já jen řekla, že příště to zkusí do nočníku.
Když teď tak nad tím přemýšlím, něco jsem udělala právě pár dní před tím prvním májem, nevím, jestli to má souvislost, žádný psycholog by mě za to určitě nepochválil
Ráno jsme se vzbudili, měl plínku suchou. Tak jsem ji sebrala. Po nějaké době vidím, že se mu chce. Říkám, ať si dojede na nočník. Prý ne. Za chvíli vidím malé kolečko na kalhotech, tak ho posadím. Strašná scéna, že ne, po vteřině vstává a za děsného řevu se vyčůrá vedle nočníku. Neovládla jsem se a dostal na zadek, a jak tam stál se staženými kalhotami, tak prostě dostal na holou. Příští čůrání už bylo z vlastní iniciativy a do nočníku. Toto bylo v úterý a od pátku je vlastně 100 procentní (teda ještě bobky ne, to když na něj přijde, tak je to akce blesk, často jen stáhne kalhoty a už to leze, ale už se i párkrát zadařilo, takže věřím, že to vypilujeme).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad Také se pokouším o odplenkování a 2× si hezky řek sice když už měl učurnuto ale řek, tak si říkám super a další čůrání to pustil na plno a taky jsem se neudržela a dostal na zadek :-/ vím že se za to děti nemají trestat ale dělá přesně to samé co popisuješ, má ucvrknuto ale na nočník se nevyčurá a pak se počůrá mimo
… Říkám si že to zkusím třeba zase za týden ale musím asi prostě vydržet a zkousnout těch pár nehod
taky nečůrá moc často
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč dáváte kluky čůrat do nočníku, vždyť takový chlapeček se může v pohodě vyčůrat i ve stoje, jak to všichni kluci dělají
.Mám taky syna a ten než do toho nočníku se spíše vyčůral ve stoje do záchodu, bavilo ho to víc a chodil potom i sám, na nočník chodil jenom kadit, i když my jsme si moc nočníku neužili, použil ho párkrát a pak chodil přímo na záchod, od plínek jsem ho odnaučovala od dvou let, plínky jsem přes den utnula a častěji prala, a jen na noc a nakonec došlo i v posteli na igelit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn (22m) je bez plen cca třetí týden. Vzala jsem mu je poté, co mi nahatej u vany hlásí bobo, řekla jsem mu, ať jde na nočník, on to doběhl do obýváku, sedl si a vyčůral se. Taky moc nepije, takže čůrá cca 5× za den. Byl dva dny bez jediné nehody, pak najednou jak schválně, přesně to, co píšete. Chce čůrat, do nočníku nic neudělal, stoupl si a vyčůral se vedle. A ano, taky dostal na holou a pomohlo..
Když jsme venku cca 2 hodinky, čůrání vydrží až domů. Teď o víkendu, kdy je venku celé odpoledne, pilujeme čůrání ve stoje na kytičky, mravence, stromečky,.. ale marná to snaha. Jo, občas se povede, ale prostě čůrat ve stoje je zatím boj. Zaprvé se předklání, místo aby se zaklonil a zadruhé mě nenechá, abych ho přidržela v lehkém záklonu a samozřejmě ani pindíka přidržet nenechá.
@Verča32 - každé dítě je jiné, syn mi prostě zatím ve stoje čůrat nechce a v klidu se vyčůrá v sedě na nočník, i když kolikrát si to tam špatně poskládá a stejně to teče ven ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verča32 Syna učím čůrat do nočíku protože si ještě nedokáže 100% říct a hlídám já a jelikož to zadržuje i a nočníku nějakou dobu tak si nedokážu představit jak bude třeba 5 minut stát nad záchodem/nočníček a přesně jak píše @Maky.p asi by si ho nenechal ani držet, takže zatím na holčičku
myslím si že je ještě malý na čůrání ve stoje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maky.p To čůrání vestoje jsme dnes taky pilně trénovali, byli jsme celý den na výletě. Jako má snahu, několikrát chtěl sám, svlékl se, držel si pindíka, ale ne a ne to pustit. Pak už se mu ale chtělo asi hodně, takže se zadařilo, ale přesně, jak píšeš, nenechá si ho přidržet ani jakkoli pomoct (trochu se nám to tluče s obdobím „sám“), takže půlka stejně skončila v kalhotech. A perlička nakonec - když jsme přijeli domů, tak dole v garáži stáhnul kalhoty a vyčůral se vedle auta na zem
Tentokrát si ho už držel celkem obstojně. Šla kolem nějaká sousedka a dost divně na nás koukala, že jsem ho tam takhle nechala čůrat, ale já měla strach, aby se zase nějak nebloknul…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi. Tak by mě zajímalo, jestli byste začali taky s odplenkováním. Mému synovi je 18 měsíců, ale pořad si jakoby mačká pinďu v plíně (pinďa je v pořádku, doktor nám ho prohlédl), když je bez body, tak si pomalu stahuje plínu až má vidět čárku prdelky
na nočník chodí dělat jen ee a pravidelně, ale čůrání absolutně nechápe, že má dělat do nocniku. Nevím, jestli mám už začít nebo počkat třeba na jaro?
Syn je pořad u gauce a hraje si a máme tam koberec, tak bych pořad čistila a manžel by se hlavně asi zcvoknul, ten je na pořádek hroznej, co se týče koberců
poraďte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych počkala na jaro, jelikož nevlastním sušičku, tak i kvůli praní. Oba syny jsem odplenkovala jaro/léto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych pockala na jaro, jelikoz od zalozeni diskuse uz mam dalsi dite
treba malou jsem hned brala bez plen prave i ven (coz je v zime blby, kdyby to nevyslo) a pochopila to tam uplne nejlip. pocurala se venku asi jen dvakrat a pak uz to pochopila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit