Kdy vaše dítko chodilo na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kdy vaše dítko chodilo na nočník
Ahojky maminky
jak a kdy vaše děťátko chodilo na nočník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Poprvé jsem vyzkoušeli v cca 19m.. a to nešlo, učurávala co 15min… neměla jsem na to nervy… podruhé asi 22m a už to bylo o poznání lepší… vydržela těch 45-60minut.. takže jsme posazovali vždy tak nějak co 45minut… a šlo to… asi den dva a pochopila to sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já obě děti odplenkovávala „po staru“ - čili zhruba od roka jsem je po probuzení posazovala na nočník, chválila za vyčůrání, ale zároveň v klidu nechávala plenky. Do dvou let byly obě děti odplenkované, protože pochopily princip, začala jsem je posazovat častěji a pak už si i říkaly
Noční odplenkování mělo jedno dítě defacto souběžně, druhé dozrálo až kolem 5.roku. Dodnes jí říkáme, že je „koroptev“, dá si trojku malinovky a během hodiny musí jít 3× ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tohle téma mám velice ráda. Je to hodně individuální a záleží to každém jednotlivém dítku. Každé dítě se vyvíjí jinak a má své tempo. S ohledem na jeho věk a vývoj bychom pak měli respektovat jeho přirozené zvládání těchto činností.
Zde je úžasný článek, jak odplenkovat dítě:
https://www.monkeymum.com/…enkovat-dite?…
Jedna z metod se nazývá: Nechat to na dítěti a spadá do věku 2,5-3 roky.
Nočník lze ukázat dítěti už ve věku 2 let a naučit ho, kde má své místo, kde na něj může chodit. Dítě to pak postupně pochopí samo a začne si na něj sedat. Není třeba ho tam posazovat a nechávat ho tam sedět dokud nevykoná potřebu, tj zbytečně stresující.
Já jsem to vždy nechávala na svých dětech a všechny se dokázaly zbavit plýnek právě kolem 2,5 let. Nikdy nebyl žádný problém s tím, že by se to nedařilo nebo jim to nešlo ![]()
- Citovat
- Upravit
První syn ve 3 letech. Neřešila jsem absolutně nic a šlo to samo, naučili ho to dá se říct v daycare. Bylo super, že se o to postarali. Šlo to bez problémů.
Druhý syn ve 2 a čtvrt. Nočník byl na očích, sedával si tam v oblečení, pak jsem ho nechávala doma nahatého, na ven s plenkou. Pak jsem to časem riskla i bez pleny na ven. Nehody byly, ale netrvalo to dlouho a došlo k plnému pochopení okolo 2.5 roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a k nehodám - defacto jsme žádné neměli. Kdyby ano, brala bych to, že dítě ještě není zralé na odplenkování. Stalo se asi 2× že dítě při hře zapomnělo, přičůrlo se a s výrazem překvapení utíkalo na nočník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkouseli jsme asi od roka a pul, proste kdyz to vyslo, tak fajn, kdyz ne, tak ne. Zcela bez plen od 2 a ctvrt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
Noo a my to dali do dvou let taky a to začali až chvili před druhýma narozkama
. Kamarádka takto od půlroku… procházky s ní stály fakt za to… co 10 minut jsme stáli a dávala miminko čurat na travičku… doma to stejné… že se prý nauči rychlejí… noo taky to měli na druhé narozeniny cca
.
noční u nás ve třech letech… moje mamka se ji trapně smála jak je velká na plíny, ona brečela že potřebuje plinu… noo a asi dva týdny na to mi řekla že už plínu nechce, že to zvládne a fakt bez nehody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
Prostě každé dítě je jiné. Já to nechtěla moc hrotit, proto jsem prostě ze začátku jen nenásilně dítě posadila ve chvíli, kdy se očekávalo čůrání (a ono je to na těch batolatech většinou poznat - po spaní téměř natuty) - tím se vytvořila pozitivní vazba nočník-kámoš-máma se usmívá, když se tam vyčůrám. A bylo. Ale venku a na návštěvách jsem to neřešila, to až opravdu když si uměli říct, takže před těmi 2. narozeninami cca.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nočník jsme kupovali, když byl dvojčatům rok. Nehrotila jsem to ale, bčas zkusila posadit. Jeden se odplenkoval ve 2 letech, ale měl spoustu nehod a noc pleny do 4. Druhý do 2,5 let absolutní ignor nočníku, ale pak to šlo ráz naráz, kdy se odplenkoval přes den a chviličku na to i přes noc, od začátku prakticky bez nehod. Každé dítě je v tohmle prostě jiné a musí dozrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakmile se dcera naučila sedět (cca 10 měsíců), tak jsem jí prosazovala na nočník vždy po probuzení a někdy i během dne, když se mi zdálo, že delší dobu necurala. Zaprvé ať si zvyká a zadruhé pro ušetření plínek. V roce a půl jsem ji doma nechávala nahatou, bylo léto a horka, v plínce byla spocená - někdy si šla sama, ale většinou jsem jí co půl hodiny upozorňovala, ať sedne na nočník. Nehod byla spousta, ale mně to nevadilo. Po dvou měsících si už začala chodit úplně sama a byla bez nehod, na ven jsem jí plinu ještě pár týdnů dávala, ale stejně si pokaždé řekla, tak jsem i s tím přestala. Takže přes den byla bez plinek a bez nehod od nějakého 20. měsíce. Na noc měla pliny do dvou let, ale bylo to jen pro jistotu, už pár měsíců se v noci nepočůrala, tak jsme pak i noční odbourali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětem jsem od roku a půl ukazovala na co je nočník, aby věděly, že se tam vykonává potřeba. Posazování se nekonalo, naši draci absolutně nevěděli, co je to v klidu sedět. Starší dva dny před druhými narozeninami odhodilo plínu a od té doby bez nehod chodilo na nočník, mladší to samý 2 roky a tři měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceru jsem od roka posazovala na nočník. Úplně zbytečně. Vyčurat se úmyslně zvládla až ve 2,5 letech. Krátce nato jsme vzali pleny. Bylo to strašných x měsíců, protože se počurávala až skoro do 4 let, a fakt hodně, kolikrát jak kdyby ji to vůbec nezajímalo. Všechno počurané, takže stres z návštěv, i z pobytu kdekoliv uvnitř, hlavně tam, kde měli koberce nebo čalouněný nábytek. Nepomohlo nic. A posílat na záchod to jen zhoršovalo, tu schopnost, aby to poznala sama. Jen doufám, že u druhého dítěte to půjde lépe. Vždycky rostu, když někde čtu zaručené rady na odplenkování. Stačí mi vzpomenout, jak to bylo u nás, a je mi z toho fyzicky špatně. Děkuji za pochopení anonymu.
- Citovat
- Upravit
Ve dvou letech a třech měsících. S tím, že si to ale hlídalo samo. Přišlo mi poťapaný za dítětem co půl hodiny běhat jestli nechce čůrat nebo ho nutit sedět na nočníku. Během týdne absolutně bez nehod a pak se vzala rovnou i plena na noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
To je úžasný dětičky a celkově jak dokážou chápat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit