Panický strach z nočníku - 2,5 roku

604
19.1.25 18:51

Panický strach z nočníku - 2,5 roku

Dceři je už 2,5 roku a není žádná možnost ani finta, jak ji posadit na nočník, ani za záchod. Nakoupila jsem různé barvy i typy nočníků a dětských záchodků (blikací, splachovací atd.), dětské záchodové prkénko, ale je prostě extrémně fixovaná na plínku a odmítá ji sundat. Ani doma nechce chodit bez plínky nebo si jen tak běhat nahá, je z toho v hrozných nervech. Přerostlo jí to do fobii, takže nemá cenu ji do toho tlačit nebo motivovat. Je už úplně bloklá…Nevím, jak řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21600
19.1.25 18:57

Jedině nechat být a za pár měsíců to zkusit v klidu znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76665
19.1.25 19:07
@nozu píše: Více

chtěla jsem napsat to samé
@NikaXS vždyť z těch blikacích a splachovacích nočníků musí mít už úplně fobii,
zklidni se a nech ji pár měsíců na pokoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.1.25 19:17
@NikaXS píše: Více

A posazujete jí tam? Já dceru nikdy neposazovala na nočník. Prostě sem ho do koupelny pořídila a ze začátku si na něj jen sedla, když jsem šla na malou já. Ca. půl roku tam něco udělala jen občas a spíš jako hru. Nosila pak před 2. rokem kalhotkové pleny, takže si je pak sundala jako kalhotky a vykonala na nočník co bylo potřeba.
Přes den sme odplenkovali kolem 2. narozenin, na noc je na 3. narozeniny už neměla. Ale netlačila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
19.1.25 19:27

Ted bych nedelala nic, prestala o tom mluvit, nocnik postavila na jedno misto a nechala to byt. Maximalne pozvat nekoho s ditetem co na nocnik chodi, aby to videla, ale na nekoho to nezabira. Samozrejme nemyslim hlasite porovnavat Vidis jak Pepicek krasne cura a ty ne. Jen proste uplne bezne, aby to vnimala, ze je to bezna vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
20.1.25 11:37

@stinga @Veronika9870 @tini
Ja to prave neresila od léta a brala jsem to tak, že tedy ještě není připravena, ale žádný pokrok nenastal, naopak se ještě víc fixovala na plenky a ted je úplně hysterická, pokud ji chci plínku sundat a okamžitě chce nandat novou. To mě trápí víc než ten nočník - ta přehnaná závislost na plínce. Doslova ji to přerostlo v jakousi fobii ze sundané plenky, nemůžeme ani do bazénu kvůli tomu.

Jinak já jsem asi ta, co to řeší ještě nejmíň, ale okolí… :zed: Mamka mi doslova vynadala, že je to moje vina, že ještě nechodí na nočník a všichni kolem se diví, že je ještě na plínkách a pořád radí: „No to musí už. To přece není možný“ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
20.1.25 11:39

@Veronika9870 S první dcerou to šlo tak, jak říkáte. Proste nějak přirozeně. Tato by mi do kalhotek nikdy nešla, bez plínky dostane doslova záchvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 12:05
@NikaXS píše: Více

Zkus ji dát ještě čas. Neřeš nic. Jestli teda nemusí malá do školky a zkus později.
V rodině dítě, které mělo 2 roky a 7 měsíců, když se vzala plenka a nedala se, dítě pochopilo velmi rychle. Plenku poté mělo jen krátce na noc. A za krátký čas ani na noc.
A řeči mělo okolí taky, že už od roka měla být bez plenky… Neřeš to.

Za mě lepší takhle než posazovat dítě od roku na nočník.
Dítě absolutně neví co má na nočníku dělat příp. se naučí říkat ee. Ale ee říká pořád, rodiče posazují na nočník a dítě jen sedí, ale vyčurá nebo vykadí se vedle nebo do plenky, kterou dostane. Hlavně, že rodiče mají řeči jak mají odplenkováné dítě od roka :mrgreen:

Oba případy máme v rodině

• Citovat
  • Upravit
76665
20.1.25 19:11

@NikaXS jako každé dítě je jiné a každá maminka je jiná, moje dcera měla v podstatě také fobii z nočníku, také jsem koupila dva různé a nepomohlo to,
tak jsem jí dala ty 2 měsíce čas a nočník někde stál, ale nic jsem o něm neříkala, ani jsem ji nenutila na něj chodit, jen občas se šel „vyčurat“ plyšový medvěd, tajně jsem tam nalila limonádu a pochválila medvěda, a šla nočník vylít, – ale ani to nepomohlo,
tak jsem najela na systém úplatků, za vyčurání do nočníku jsem nabídla 1 lentilku, a za kakání 2 lentilky - a ono to začalo fungovat, za měsíc lentilkování na nočníku jsme přešly na velký wc s redukcí, ještě chvíli jsem lentilky za odměnu dávala a pak poznenáhlu přestala dávat - netvrdím, že to je ten jediný a správný systém, ale mě se to osvědčilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
20.1.25 20:14

Synovi se také na nočník nikdy moc nechtělo. Fóbii teda vyloženě neměl a bez pleny je rád, ale prostě si nedokázal sám říct, že potřebuje, vyčůral se kdekoliv a bylo mu to jedno. Pomohly až úplatky…to najednou vyskočí a jde se vyčůrat. :nevim: Zatím ho nechávám bez plen jenom na doma, ve školce je na plenách. Doufám, že do klasické školky se to nějak zlomí a naučí se to i bez úplatků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
20.1.25 20:55

@Theli To je prave něco jiného. Ja reším víc tu neschopnost byt bez plinky než ze nechce na nočník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.1.25 21:06

No a nenutil ji někdo, když byla bez tvého dozoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze