Velký problém se stolicí u dvouleté
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Ahoj, my máme stejný problém, dcera se bez projímadla nevykaká, vyzkoušeli jsme všechno. Co nám začala odmítat forlax, tak nám doktorka doporučila Microbalans, je to nový takže to není moc známé. A řekla bych že je to projímadlo lepší. Je bez chuti a zápachu, sypeme do flašky s čajem, ale nesmí to vidět, jinak to nevypije.
Kaká jedině ve stoje, na nočník ani omylem.Sice vím že to vše patří k její genetické vadě, ale kakání je pro nás noční můra, tak vím o čem píšeš a opravdu není rada jak pomoct.Taky má měkkou stolici, a stejně to nejde. Pokud ji dáváš čipky a laxík, tak bych to vynechala a dávala projímadlo, údajně není návykové, měla jsem obavu že si na to zvykne. Dcera když vidí že beru čípek tak dostává amok, teď jsme ho museli použit, teda teď jsme použili laxík, protože se to projímadlo nedá hned v lékárně koupit, musí se objednat.Tak musíme do pondělka vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše: Více
Laxík a čípky jsou taková poslední záchrana, nedávám to často, jen když už to opravdu jinak nejde. Pomůže to, ale neřeší to příčinu. Já vlastně nevím, CO je příčinou.
A k prvnímu příspěvku, že nemám na nic tlačit, no to je hezký, ale malá mi denně řve a trápí se, tak jí chci nějak ulehčit.
- Citovat
- Upravit
Dcera měla taky takové období, nezbývá než vydržet a neřešit, vůbec, čím méně pozornosti to celé upoutává, tím dříve by to mohlo odeznít.
Je to nepříjemné, pamatuju si, jak jsem z toho byla na nervy, ale chce to udržet klidnou hlavu a až bych řekla nevšímat si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Začni to řešit na gastru, může to být i psychické. Pediatr ti moc nepomůže. Stejnou otázku že projímadlo neřeší příčinu, jsem položila doktorce také. Ale prý zatím musí ho brát. Musí se zbavit strachu z kakání. Nezlob se, ale takhle ji vlastně trápíš, nic tím nevyřešíš. Z laxíku a z čípku má akorát bolavou prde.lku. A nemusíš se bát, když pije to projímadlo tak ji nic nebolí, nemá žádný křeče v bříšku. A všimla jsem si že u Forlaxu trvalo déle než se vykakala, ten Microbalans je rychlejší. Já už to řeším 2 roky, tak vím o čem mluvím. Tak dlouho jsem to řešila na začátku jako ty a nakonec už čípky přestali zabírat a skončili jsme v nemocnici na ruční vybavení stolice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také mám se synem problém od cca 1,5 roku začal mít problémy, dříve do pleny ted na nočník ale proste to drží dokud zo jde …nevíme co se stalo proč z ničeho nic začal problém ale nyní je ve fázi kdy už ho to samozřejmě bolí a je to pořád dokola … bere forlax kdyz je nutnost ale problém s tím aby si došel sám nám to nevyřeší a bohužel ani psycholog nám nepomohl ….syn ani moc nejí když už ví že dlouho nekakal …sami nevíme kde by nám poradili a doufáme spis ze věkem dozraje do bodu kdy pochopí ze vykakat se je pro jeho dobro …trochu me děsí ze známá to u svého dítěte mela také a zbavilo se toho až v pubertě 🙈
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisi 14 píše: Více
syn má tyto problémy cca od tří let… teď je mu sedm a půl, na velkou jde jednou za týden, nechce, drží to do poslední chvíle.
Forlax bral, ale nemělo to smysl, stolice byla řidší, ale stejně to držel.
Když to teď nejde, tak dostane glycerinový čípek, ale ne pokaždé zabere.
Je to na nic, nedá se s ním pak nikam jít, bolí ho břicho, je protivný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme tohle řešili u prostředního syna v podobném věku. On teda měl tu stolici tuhou a vydržel to zadržovat dlouho, rekord byl asi devět dní
často to pustil až v noci v hlubokém spánku.
Přešlo to až se blížil k třetím narozeninám a nabral trochu rozum a začal postupně chápat, že čím častěji půjde, tím míň ho to bude bolet.
Plus starý dobrý úplatek. On miluje slaný křupky (jako pom-bär a podobné), což jsem mu samozřejmě nechtěla moc dávat, ale nakonec to skvěle fungovalo jako odměna za výkon. Dlouho pak chodil a říkal „udělal bobek - dostane kšupky“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VíceÚplně to samé řešila ségra s dcerou. Scény, když se jí chtělo kakat a držela to, tak to bylo jako kdyby jí někdo mučil. Ségra z toho byla na prášky a zkoušela všechno možné a nepomáhalo nic, musela z toho vyrůst, bylo to psychické a ne fyzické. Jednu chvíli pomáhaly odměny za hovínko. Ségra udělala balíčky s malými dárky a za každé hovínko si mohla jeden vybrat. Fungovalo to sice jenom pár měsíců, ale ségra byla ráda aspoň za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berua13 píše: Více
to mě mrzí :/ a poradili vám někde něco? Nás každý jen odkazuje na to ze to mame zkusit vydržet ze se zo zlomí a u psychologa sme také nedostali radu jen papír s mluvením o tom což nám je trochu k prdu protože syn je trochu vývojově jinde a musí se na něj speciálně teď mu je 3,5 ale v některých věcech je spíš jako 2letý takže rozmluvy u nás nefungují on je nedokáže bohužel pochopit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisi 14 píše: Více
V podstatě neporadili… vysazovat pravidelně (což u nás nejde, teď už ho nedonutim si sednout), vysvětlovat apod. Samozřejmě tekutiny, vhodná strava… ale on nemá zácpu, stolice je normální…jen to prostě drží.
Asi to souvisí s jeho dalšími problémy, má mírný PAS a těžkou poruchu řeči. Špatně mluví, ale rozumí všemu dobře, takže tím to nebude.
Je hrozně urputný, jak začne něco dělat je to na dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji všem za příspěvky. Na gastro s tím nepůjdu, jsem přesvědčená, že je to v hlavě. @mamule42 Jak jsem psala, čípky a laxíka používám zcela výjimečně, asi jsme se nepochopily. Opravdu tím dceru netrápím. Naopak snažím se pomoci, proto se zde ptám. Bohužel účinnou radu zatím nikdo nedal, protože úplatky jsme zkoušeli a zkoušíme stále taky, marně. Ona zřejmě účinná rada není, jen vydržet. Ale moc všem děkuji za snahu poradit
Takže počkat, až to v hlavičce secvakne… Akorát teda koukat na ni skoro denně, jak je nešťastná a křičí, to je fakt na nervy. Je mi jí hrozně líto a neumím pomoci.
- Citovat
- Upravit
Vyzkoušelas laktobacily? U nás pomohlo v tom, že při pravidelném užívání byla pravidelná stolice. Dodnes musíme nasazovat, když jedeme na dovolenou. Určitě to bude šetrnější jak projímadla. A co redukce na velký záchod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uměl by prosím někdo poradit s naším problémem? Dceři jsou čerstvě dva roky, je to chytrá, šikovná a veselá holčička, v mnoha věcech vývojově dost napřed, ale má strašný problém s vyprazdňováním. Odmítá i jen zkusit nočník. Nenutíme, jen nabízíme. Ne a ne a ne. Neřešila bych to, má ještě čas (ačkoliv mě mrzí, že o půlrok mladší děti už to někdy umí). Jenže my řešíme opravdu velký boj s kakáním. Absolutně nechce kakat, zapírá bobek v plence, na nočník ani WC to nechce zkusit, i když se jí viditelně již chce kadit. Propíná se, křičí, pláče, je rudá a zpocená, drží to takovou silou, že má pak někdy ve stolici trošku krve, přestože stolice je jinak docela měkká. U doktorky jsme samozřejmě kvůli tomu byly, doporučila hlídat příjem tekutin, švestkovou šťávu, klystýrky pro případ nouze a laxativa. Známá lékárnice mi doporučila forlax na změkčení stolice. ALE stolice je měkká, pitný režim i příjem vlákniny dostatečný, dceru jsme za to nikdy nekárali, přesto je zatvrzelá a naprosto si nedá říct. I když vidím, že už ji to tlačí a bolí, tak na záchod nechce, do pleny to pustit nechce. Jen křičí a pláče. Když ale necítí potřebu, tak si o kakání povídáme, ona všechno ví, chápe (jak se používají ubrousky, mastička, čípky- ošetřuje plyšáka, posazuje ho na nočník). Sama ale nechce a nechce a nechce. Ani když je v klidu, tak se nedá na nočník přemluvit. Jak říkám, nenutím, jen se občas zeptám a pak jdu hned od tématu pryč. Stejně vždy slyším NE. Jenže kadit potřebuje denně/obden, a pokud to na ni přijde (začne se jí chtít) tak my nemůžeme ven, na kroužek, na nákup, nic, dokud ji to nepřemůže a ona se nevykadí. Někdy to je boj na dvě hodiny, jindy vždy na chvíli, pak dlouho klid, pak chvíli a zas klid. Utěšuju, chovám, dokonce ji beru na WC, když jdu já, ať vidí, že to nic není… no prostě nepomáhá nic a trvá to už celé měsíce, čtvrt roku určitě. Co jinak udělat, jak jí pomoct?