Odplenkovani ve 2 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odplenkovani ve 2 letech
Krásnou neděli Vsem
![]()
Chci se zeptat vím že každé dítě je jiné, ale zajímají mě názory. V kolika ste byli úspěšní s odplenkovanim? U staršího syna to byla hračka ten už byl po 2 roce bez plen…
U druhého syna teď bojujeme. V červenci mu byli dva roky..Velmi dobře si uvědomuje že cura i kaká. Sam mě na to upozorní že dělá eee
Nicméně jakmile ho posadim na nočník tak řev…A to jsem schválně pořídila ten hrací…
Nechci ho do toho vyloženě nutit.Tak ho na něj zkouším posadit 1-2 x do týdne abych mu neudělala blok…
Myslela jsem si že třeba mu bude stolice vadit v plene ale nevadí. ![]()
Děkuji předem za nějaké typy.
Hezký zbytek nedele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Starsi se odplenkoval ve 2,5 na curani a jeste se skoro do 3 pokakaval. Mladsi se odplenkoval komplet ve 2. Kazdy dite je jine a musi to dozrat. Uplne to neurychlis. Zkus treba nehraci a nebo zachod s redukci. Fajn mi prijdou ty knizky s touto tematikou. Pro dite, co ma rado knizky. Pak treba lentilku za vycurani-pozitivni motivace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První ve 2 a druhý ve 3,5 a mohla jsem se třeba stavět na hlavu. Nočník odmítal úplně, chodí na záchod s prkynkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ráda navázala na téma ale s trochu jiným dotazem. Dcera 2 roky (přesněji 26 měsíců) když je přes den bez plenky a kalhot, tak si na nocnik během dne doběhne kdykoliv potřebuje. Odpolední spánek zvládá také bez plenky a na noc ji ještě má.
Problém nastává ve chvíli, kdy dostane kalhotky (klasické) nebo kraťasy/legíny. To vždy začne čůrat a jakmile ji to teče po noze, utíká na nočník. Jinak na nocnik se naučila během 14 dnů. Stačilo jednou vychytat kdy bude čůrat, posadit, pochválit a od té doby si na nej chodila sama.
Trvá to asi týden co to zkouší přes den v kalhotkách. Jak dlouho to trvalo vašim dětem, než zvládli byt bez plenky oblečený?
Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Syn má 2 roky a 2 měsíce. Když má holý zadek, chodí na nočník. Jinak vše do plenky, nebo učících slipů. Takže začínáme vysvětlovat, že musí slipy sundat a pak sednout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera začala od 2,5 roku. Sem tam nehoda. Od necelých 3 let přes den bez nehod. Na noc ještě plínku má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 2 let přesně, nicméně má 2 roky a 10m a na noc plenku stále má.
Prostě ji to čůrání neprobudí.
@zuzanka320 dceři to trvalo asi těch 14 dní, ale pak třeba ještě další měsíc s občasnými nehodami, nebo si sedla na nočník v kalhotkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera to zvládla v létě před druhými narozeninami. Na nočníku se prohýbala a řvala, nikdy na něm nevydržela sedět, pořád někde běhala, tak čůrala do travičky na kytičky a pak na wc s redukcí. Šlo to hladce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme měli v červenci 2 roky. Odplenkovat se nám podařilo asi v září. Nočník nám tu stál už půl roku a malý se najednou sám rozhodl a začal tam chodit. Nechala bych to na něm. Na noc stále plenku máme.
- Citovat
- Upravit