Počůrávání - 3 letý kluk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
226
18.10.24 22:35

Počůrávání 3letý kluk

Ahoj, mám takový problém.. syn od dvou let chodí na nočník, chvilku to trvalo než jsme vzali plenku, šli jsme na to pomalu, takže teprve v 2,5 letech jsme jí vzali na odpolední spinkání, i tak se občas stala nehoda, ale to je ok.. teď mu byli v srpnu 3roky, nemá plenku už ani na noc.. ALE.. problém je v tom, že mu nikdy nepřislo jako ostuda že se počůral, zato když by se měl pokakat tak to by pro něj byla katastrofa.. cca před 20ti dny nás opustil jeho táta takže jsme zůstali se synem a s půlroční dcerou sami.. a od tý doby co od nás odešel tak syn se začal doma počůrávat a bohužel i pokakávat.. a vůbec mu to nevadí.. zato když je u jeho táty nebo u babiček tak se nepočůrá ani nepokaká.. nenadávám mu za to, pouze vysvětluju, ale dneska už mi došla trpělivost a chci to vyřešit, nevím zda to může být psychika?? Prosím nemá někdo podobnou zkušenost?? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15679
18.10.24 23:52
@Karol1994 píše: Více

Bohužel, jakékoliv projevy, vlivem nežádoucích okolností působí na psychiku dítěte i dospělého hodně negativně. :(
A právě zrovna děti, to všechno vnímají mnohem intenzívněji…
Takže, ano. Je víc než pravděpodobné, že to může být opravdu následek toho všeho, co se u vás doma stalo.
Každé dítě je jiné a na stresovou situaci reaguje úplně jinak… :think:

Vzpomínám si, že tenkrát můj syn na konci vztahu s jeho otcem z těch téměř každodenních hádek, začal najednou zvláštně rychle mrkat…
Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být třeba psychikou.
V tu dobu měl 2 roky. Řešila jsem to i s lékařem, protože mi nijak nedocházelo, čím by to mohlo být? :?
No a po rozchodu se to naštěstí zase všechno uvedlo do normálu.

Takže, tímto si moc dobře sama uvědomuju, jak moc je křehká dětská psychika. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
19.10.24 07:06

Myslím si, že to je reakce na to, co se u vás doma stalo. Je to psychika a bude nějakou dobu trvat, než se z toho dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35528
19.10.24 07:33

To bude psychika. Dej mu čas aby se s tím srovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze