Nočník tipy, triky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
19.9.24 15:19

Nočník tipy, triky

Dobrý den, prosím vás, jak vypadalo vaše učení na nočník??
Začali jsme teď krátce před 18m.
A musím říct, že jsem opravdu ráda, že to nijak extra neřeší (nebrečí, nevzteká se,…)…jen málo kdy.
Ale chtěla bych se vás zeptat, jak vypadalo vaše učení, jak jste zabavovali děti na nočníku, jak často jste na něj dávali, co opravdu pomohlo k tomu to dítě to naučit,…
Zatím si teda neumí říct, že chce/nechce dělat ee, tak dávám ráno hned po probuzení, po snídani, po obědě, po svačině, po večeři, někdy je ale vzteklý - únava, tak to vynechám.
Vím, je to málo, ale začali jsme před pár dny, tak jsme v začátcích :palec: proto mě zajímá, jak jste to dělali vy, ať pomůžu mu i sobě :)
Než začne nějaká maminka z toho třeba hledat, že ho nutím nebo tak, tak to opravdu ne :think: jen jsme s tím už pomalu začali a nechávám tomu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
19.9.24 15:51

Nijak. Zacla sama kolem 2 narozenín. Okoukala od kamarádky i chození venku.
Na sílu jsem to nedělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
19.9.24 17:24

20 měsíců, nočník je v koupelně, dítě o něm ví, k čemu slouží chápe, ale sedět tam odmítá. Neřeším, občas nabídnu, řekne „ne“, tak dám plenku a čekám dál. Nebudu nutit ani posazovat, máme čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.9.24 18:14

@Kníže Ignor
Ano jasně, nijak nenutím, vím, že k tomu musí dozrát sám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
19.9.24 19:53

Vysazování na nočník mi bylo proti srsti, neviděla jsem v tom smysl, když dítě tam stejně sedět nechtělo. Já když jsem viděla, jak kamarádka honí na nočník sotva jednoleté dítě, co ani moc nechápalo, proč má vlastně teď sedět na nočníku, a stejně do něj nic neudělalo - ale tak hlavně že sedělo na nočníku, tak mi to přišlo trochu ujeté. Začali jsme na jaře čůráním na travičku a samozřejmě klasicky večer při koupeli do vany, aby si syn uvědomil, že čůrání může ovládat vůlí. Nočník byl celou dobu na očích. Teď ve 2r4m od září si fakt říká a chodí na nočník sám, občas i na záchod - máme prkýnko s integrovanou redukcí z Lidlu, doporučuji. Se starším jsme i četli knížky o nočníku a hovínku, protože to neměl od koho odkoukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
20.9.24 09:47

Ja mam 2letaka a porad se mu nejak nechtelo… jen kdyz jsem ho posadila tak se vycural ale sam si nerekl..tak ted treti den jedu metodu ze ho nechavam litat bez pliny i za cenu ze sem tam neco porura.. zatim musim rict ze to docela funguje, kadit tam chodit vzdycky a curani mu pripominam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze