Čůrání mimo nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
6.1.25 18:01

Čůrání mimo nočník

Mamky, potřebovala bych poradit…syna učíme, okolo 3 týdnů, na nočník…ze začátku, asi tak 2× denně se do něj vyčural…to trvalo pár dní…od té doby vůbec… čeká, až bude moct jít z nočníku a vykoná potřebu do plenky, nebo si nahatý čupne na zem a vyčůrá se - třeba do minuty po nočníku.
Je na něm od 5-20 minut, podle toho, jestli kňučí, nebo mj to nevadí.
Dáváme ho na nočník, hned po spánku ráno, po snídani, před tím než někam jedeme, po obědě, po obědovém spánku, po svačině, před nočním spánkem.
Snažím se mu to vysvětlovat, že pindíkem a dupkou se dělá eee, ukážu na danou část těla, bereme ho spolu na záchod,…vždy během sezení říkám ee, musíme teď dělat ee, když nic neudělá, tak po zvednutí z nočníku, ukážu na pindíka a na nočník, řeknu, že tam se musí dělat ee…
Včera jsem ucítila, že se vykakal do plenky, tak jsem schválně (asi hodinu) nic nedělala, jestli dá nějak najevo, že mu v plence něco vadí, jestli neřekne ee, apod. a nic…jakoby tam nic neměl, nevadilo mu to.
Synovi bude 22 měsíců.
Nevím…co by jste poradili?? Četla jsem o indiánské metodě…tak jsem si říkala, že bych jí třeba zkusila za 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16145
6.1.25 18:24
@Annie999 píše: Více

Dát tomu čas. Čím víc budeš do toho dítě nutit a pořád ho tím „obtěžovat“, tím víc to bude bojkotovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.1.25 18:35

@Dahlia0409
Tak jak bych to tedy měla teď praktikovat??
Nenutím, když vidím, že tam být nechce a vzteká se, hned ho zvedám.
Během těch 3 týdnů jsem udělala dvou denní pauzu a nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
6.1.25 18:39

Evidentne neni pripraveny. Dala bych si mesic pauzu a znovu. U nas pomohlo, ze misto vysedavani na nocniku behal doma nahy a kdyz jsem videla, ze se mu chce curat, tak jsem ho honem posadila na nocnik. Nekdy se treba trosku vycural na zem, ale pochopil to rychle. Mel cca dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16145
6.1.25 18:47

Dát tomu aspoň dva týdny klid a pak zase zkusit. Evidentně na to ještě není zralý a akorát se mu to zprotiví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.25 18:54

@Annie999 ještě nedospel, dejte mu svátek. Proč ho to učíš, když to nechápe? Sedět 5-20 minut na nočníku je naprosto zbytečné. Den klid je naprosto zbytečný. Naše mladá si tak 3× denně sama řekne, ale když nic, tak nic. Nejspíš hlásí jen plnou plinu, občas se něco povede. Ale nechávám to na ní. Kdyby si sama neřekla, tak počkám na léto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.25 19:02

Brzo. Někdy zaboduje kamarád. U nás takhle zabodovala dcera kamarádky. Naše s ní závodila v čůrání do trávy. Nejspíš to okoukala ale stejně to toho nějak musela dojít. Nácvikem a nucenim to rozhodně nebylo.

• Citovat
  • Upravit
9148
6.1.25 19:16

Nejstarsiho syna jsem taky takhle furt resila, az se to teda naucil. Prostredni to je jina liga, je postizenej, pleny mel do 6 let. No a nejmladsi, toho jsem proste nechala bejt a on jednoho dne prisel, v rukou drzel nocnik a v nem bobek a nacurano. A pak uz nikdy nemel jedinou nehodu. Takze jo no, jak pisou holky, az to prijde, tak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
6.1.25 19:47

Ve 22m jsme na tom byli stejně. Tak jsen to nechala být. Ve 26m začal sám 100% na ničník chodit. Takže čas, nespěchat.

• Citovat
  • Upravit
310
6.1.25 20:04

Sebrat pleny (alespoň na doma) a dát normálně spodní prádlo + kalhoty, ať je mu to samotnýmu nepříjemný, když se stane nehoda. Ale chce to tomu trochu přizpůsobit domácnost.
A nebo počkat, to musíš poznat sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.1.25 20:10

@uběhaná máma
O tom je ta indiánská metoda, kterou jsem zmiňovala :palec:
Asi teda dáme pauzu… poté zkusíme znovu klasicky a pak případně takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.1.25 20:11

Ještě bych se chtěla zeptat… myslíte, že by třeba pomohla koupit na záchod takovou tu stoličku, ať na záchod vyleze a na záchod dát takové to sedátko? Třeba by ho to zaujalo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16145
6.1.25 20:13

Zkusit to můžeš. Ale zaručený to nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.25 20:49

My to nepoužíváme. Nikde. Z nočníku rovnou na záchod. Má možnost si vybrat. Místo stupátka je rozkládání stolička. Nezabere místo.
Jestli más potřebu nějak tření ať tak bych to možná vyzkoušela následovně
Doma chodit jen ve spodním prádle a někde poblíž nechat nočník. Ze začátku(když byla vidět snaha) byl nočník v prostředí místnosti. Pak, když ho začala používat jsme ho dali na jedno místo a nehýbali s ním. Prostě tam byl aby byl vidět a nebyl daleko. Teď už je nastalo v koupelně.
Nemyslím, si, že to musíš nějak moc hrotit!

• Citovat
  • Upravit
310
6.1.25 20:55

U nás indiánská metoda znamená, že se nechá dítě běhat nahatý, ideálně v létě venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze