Dítě odmítá odejít z nočníku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
12.2.25 23:49

Dítě odmítá odejít z nočníku

Ahoj,
prosím o radu, jestli tu někdo nemá podobnou zkušenost. Před asi 3 týdny jsme dceru (2,5 roku) odplenkovali. Během 4-5 dnů se krásně naučila chodit čůrat na nočník nebo záchod a teď po 2 týdnech se vyčůrá a když ji chci utřít a obléknout, tak spustí že chce ještě čůrat a okamžitě si sedá zpět, ale nic se neděje. Ale jakmile jí chci sundat z nočníku, tak spustí hysterický pláč, kope nohama a křičí, že chce čůrat. Nevím si rady a nikde jsem nic podobného ještě nečetla. Poraďte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.2.25 00:01

Nemá strach, že se počůrá? Nemůže jít o nějakou reakci na odplenovnkování? Nebylo to pro ni nějak nepříjemné, nebo nevystrašili jste jí něčím, co bude když se počůrá? (Bude mokrá, ostuda, zima. Nebo nedostala vynadano, když se počůrala? Teď se raději zasekne na nočníku, než aby se to stalo znovu? To mě k tomu jen tak napadlo, jinak nevím…

• Citovat
  • Upravit
5
13.2.25 00:06

To si nemyslím, nikdy za to vynadano nedostala, ani jsme jí nestrašili. Spíše jsme se snažili pozitivně motivovat maličkou odměnou, když si sama řekla, dostala třeba lentilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625
13.2.25 05:18

Přemluv jí, ať se nočník vyleje a pak ji nech sedět. Tak si posedí, no a co? :nevim: Já třeba vyžadovala sedět na nočníku a „číst“ si u toho noviny, protože jsem to viděla u dědy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.2.25 07:44

Přes den ať si posedí, ale večer, když má jít spát je to horší, když ještě v 9 sedí na nočníku, odmítá se zvednout a hystericky pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
13.2.25 08:34

To jako celý den jen sedí na nočníku? Nezvedneš jí ani aktivitou? Pojď, půjdem postavit ten domeček ze stavebnice… Nekouká z nočníku na televizi? Že tam sedí místo gauče?

• Citovat
  • Upravit
5
13.2.25 09:02

Ne, nestává se to pokaždé. Když to ale nastane, tak pláče a neslyší na nic, ani oblíbené aktivity ani na dobrůtky. Nekouká na televizi a zarazila jsem i hračky nebo knížky na nočníku, ale nepomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
13.2.25 09:12

@Liquiduš a nemůže mít třeba zánět močáku? Ze by měla porad jako potřebu na čurání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.2.25 10:43

Nemá, s močí jsme byly u Dr. a má jí čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
13.2.25 10:49

Moč bývá „čistá“ a vaginálně je přemnožený streptokok. A ten nutí na čurání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17149
13.2.25 13:38
@Yasmen píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: made my day!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze