Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, kdy jste braly svého přítele/manžela na vyšetření? Já toto absolvuji raději sama, ale přítel by rád na nějaké vyšetření se mnou, což chápu.
Kdy je to vhodné? Už např. na prvotrimestrální screening? Ten mě čeká zanedlouho a četla jsem, že když je to možné, tak už se zjišťuje pohlaví, ale nevím, zda to není nevhodné/moc brzy? Nebo až jiné vyšetření?
Děkuji, K.
Proč ne? První screening je ideální příležitost. On chce? Přijde mi, že si nejsi moc jistá.. Ono už tam bude i něco pořádného vidět a i když nepoznáte pohlaví, přítel z toho taky bude mít zážitek. A jde i o tvou podporu, ne?
@Klarusa1999 píše: Více
Moc nechápu, co by na tom bylo nevhodného? Můžeš mít doprovod u jakéhokoliv vyšetření, je to tvoje právo, klidně i na běžnou preventivku na gynde ![]()
Promiň, už dočítám, že on chce.. Tak to neváhej, teď už je těhotenství na nejlepší cestě a ať se poprvé seznámí ![]()
@teroonka Jsem si jistá, že chce, chtěl se mnou vyrazit i na potvrzení těhotenství v 6. tt ![]()
Jen tím, že to ještě nikdo neví, se nemám koho aktuálně zeptat ze svých kamarádek/blízkých, kdy ony vyrazily ve dvou. ![]()
Jen bych nerada, aby tam na nás případně koukali jako na blázny, proč tam se mnou třeba jde tak brzy, proto se ptám tady, kdy je to vhodné. Já jsem typ člověka, který tyhle “neznámé” věci absolvuje raději nejdřív sám, ale samozřejmě ho o to nechci ochudit a jsem ráda, že chce jít. Asi to zní hloupě, jen opravdu nemám zkušenosti.
@teroonka Děkuji moc!
přečetla jsem si dodatek později.
Vezmu ho tedy na toto vyšetření. ![]()
@Milly2 To vím, ale nedovedu si představit, že bude koukat doktorce přes rameno, když mi na preventivce vyšetřuje čípek.
To bych ho nechala v čekárně. ![]()
@Klarusa1999 chodí se na 1. screening s přítelem, manželem nebo i staršími dětmi, je to tak zaužívané,
jako právo má jít na každou prohlídku, ale je to poněkud divné
Na ty screeningy je to nejlepší, na běžné kontroly se mnou muž nechodil, ale ten screening jo, to byl víceméně dlouhý utz pres břicho, na běžných kontrolách mě dr vyšetřovala i vnitřně a u toho sem nikoho nechtěla.
@Klarusa1999 píše: Více
Se mnou byl manžel poprvé v 11tt, kdy mi dělali prvotrimestrální odběry. Mám to k doktorce přes celé město a měla jsem tou dobou hrozné nevolnosti, tak mě vozil ať to se mnou nesekne. A když už tam byl, tak proč ho nechat sedět v autě.
Od té doby se mnou byl na většině vyšetření, rád se na fazolky kouká na ultrazvuku. Vlastně se mnou přestal chodit až teď na konci třetího trimestru a to spíš na můj popud ať zbytečně nezabíjí 2 hodiny čekáním v čekárně než vůbec dojdu na řadu. Objednaná sice bývám a na ten čas tam jsem, ale v nemocnici to prostě je jaké je no…
A u vyšetření čípku taky jednou byl, nějak ho to netraumatizovalo, seděl u stolu bokem. Stejně se mnou bude u porodu, tak nějaký čípek je banalita. ![]()
Pokud chce jít partner s tebou, tak ho vem. Pro ty chlapy je to fakt hezký zážitek. ![]()
@stinga píše: Více
Proč divné?
Mně náhodou dělá radost jak to se mnou prožívá, je to fakt hezké mít angažovaného skorotatínka. Ne, že bych si myslela, že by to měla být nějaká norma a měli by to povinně tak mít všichni, ale za sebe osobně jsem ráda, že se taky zajímá a chce to prožít se mnou. ![]()
@Oxymoronka no nechci rýpat, ale - on má tolik času, že nemusí být v práci a sedí s tebou na každé kontrole v čekárně?
mně byli vždycky u gynekologa chlapi v čekárně nepříjemní
@stinga kontroly jsem si dávala na ráno tak, aby mu to nezasahovalo do ranních meetingů a do té doby v práci byl. Má flexibilní pracovní dobu, dělá v IT. Měl zájem se koukat jak fazolky rostou, tak jsme si kontroly dávali na časy kdy to šlo. Když se chce, tak to jde. ![]()
Jestli jsou ti muži nepříjemní v čekárně, tak s tím soucítím, každého může vyvádět z míry něco jiného. Což ovšem pro mě osobně ve finále nic neznamená, stejně bych ho vzala když můžu.
Jen si prostě nemyslím, že je něco divného na tom, když to chce muž prožívat se svou partnerkou víc. Pokud na to má čas a zájem, tak je to podle mě hezké. ![]()
U obou těhotenství se mnou manžel byl pouze na druhém screeningu. Tam jsem měla větší obavy, jak bych to nesla v případě špatných zpráv (zkušenost z okolí). První screening na začátku těhotenství jsem takový stres neměla. Ale znám ženy co měly manžela na všech kontrolách i takové co odchodily kontroly samotné. Je to fakt na tom, co potřebuješ ty a vám oběma vyhovuje.