Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, možná trochu morbidní dotaz, ale potřebovala bych si ujasnit, kdy tak zabíjíte (kdo chováte) kůzlata na jídlo. Naše koza porodila před třemi týdny dva kozlíky (minule kozy, ty jsme prodali) a my je budeme muset zabít na jídlo. otázka je kdy je ten ideální čas. každý nám totiž tvrdí něco jiného, někdo říká do měsíce, někdo klidně za pár měsíců, někdo i půl roku…nevím. kdy je teda prosím Vás maso nejlepší a kdy porazit? omlouvám se, pokud tohle téma někoho pobuřuje. děkuji
Tak ti nevím, jestli je tohle opravdu dobré téma na maminkovský server. Neexistuje nějaká farmářská diskuze na jiném serveru? ![]()
Rodičia chovajú a oni capkov tak 8-9 týždňových…že aby to mäso nebolo cítiť, lebo im sa vylučujú nejaké hormóny či čo…kozička sa môže aj neskôr…ja teda to mäso ani mlieko nemusím
…ale deti na mlieko učím, vraj je veľmi zdravé…
Jezisi, tak snad i maminecky s mimiskama vedi, ze ten rizek, co maji dneska na taliri, pred nejakou dobou chodil ne, tak se snad se nebudou hroutit pri tomhle dotazu, navic je tu spousta holek, co farmari a urcite i poradi ![]()
Zabiji se od toho 6 tydne (nekteri strelci i driv), ale sorry, je na tom prd masa, pokud nechovas buraky. Cim vic mlecne vyzivy a min ostatni (trava, seno), tim lahodnejsi maso. Osobne zabijime kozliky (krizence bila a anglonubije v ruznych podilech) ve trech mesicich, uz jsou slusne rostli a je to tak akorat, aspon nemam pocit, ze vrazdim kozi uplne mimina a ze z toho neco je. Ale zase pokud chces hned naplno dojit, tak je kuchni co nejdriv, odpadne starost s oddelovanim kuzlat. Do pul roku bych necekala, fajnovy jazycek a nosicek uz v tom smrad najde.
Příspěvek upraven 26.04.14 v 11:33
Díky, taky nám právě všichni říkají, že to maso je pak po určité době cítit, no jo, ale po jaké, že?!
na farmářských stránkách se ty informace také dost rozcházejí, tak mě prostě zajímají zkušenosti ostatních. a vím, že je tady hodně farmářských diskuzí, tak ten, koho to pobuřuje, ať prosím nereaguje, já se taky nezapojuji do nekonečných diskuzí stále na stejná témata…
@smejdka děkuji moc za rady, kůzlata už žerou sami, ale cucají samo ještě i mléko. dojení mám právě v plánu začít tak za ty tři týdny, kdy nastupuji na MD. tak to by tak nějak vycházelo, že je nebudeme oddělovat, ale rovnou…
Hele fakt fajnovky stejne poznaji i kuzle. Ale zase kdyz to nalozis do mlika na dva dny (mliko menit) a pak do moridla treba z cerveneho a koreni na dalsi tri dny, tak i petimesicni kozlik, co uz jsem tam ten smrad jinak citila, byl nepoznatelny - ja jsem z te kategorie fajnovych jazycku
( mam na to i papir
)
Ted mi taky jedna koza vyprdla Pana Rizka a Pana Pecinku. Morbidni to sice mozna je, lec jak pro koho a o dost min, nez prasata narvany ve svych hovnech a pak prevazene x km na urcite vubec nestresujici jatka…tak at se dari…
@Eemii píše:
Jezisi, tak snad i maminecky s mimiskama vedi, ze ten rizek, co maji dneska na taliri, pred nejakou dobou chodil ne, tak se snad se nebudou hroutit pri tomhle dotazu, navic je tu spousta holek, co farmari a urcite i poradi
""http://dl7.glitter-graphics.net/pub/3303/3303437vdpbfh2160.gif":http://dl7.glitter-graphics.net/…pbfh2160.gif"
My je zabíjíme na čtyřech měsících…
No co, morbidní to sice je, ale horší je hromadná porážka býků…
@michaela1808 na čtyřech měsících ještě není cítit…taky nás to čeká
@Elí2014 píše:
Tak ti nevím, jestli je tohle opravdu dobré téma na maminkovský server. Neexistuje nějaká farmářská diskuze na jiném serveru?
bože bože ![]()
Tcháni zabíjí kolem toho 3 měsíce + - 2 týdny, jak to výjde a jak jsou povedení ![]()
Mláďata se nevraždí. Ani lidská, ani zvířecí. Je to bezcitnost.