Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky chtěla bych se zeptat jestli máte nějaká zkušenosti Americký buldok a dítě. Někde jsem četla že fena k dítě přilne… Potřebuji psa na obranu a taky aby byl vhodný k dítěti… Nemáte s tím některá zkušenost??
Na obranu čeho? Je to pes u kterého se více než u ostatních nehodí aby byl zavřený sám na zahradě. Potřebuje rodinu, jako každej buldok
jinak osobní zkušenost s ním nemám.
Aha, no tak to se asi budeš muset rozepsat, aby jsem to tady my pejskařky nějak vymyslely ![]()
Tak předpokládám, že víš do čeho jdeš a vybírala jsi správně. Americký buldok je silný a sebevědomý pes, potřebuje pevnou ruku a zároveň majitele, který plemeni rozumí, s molossy má už nějakou tu zkušenost a dokáže si zjednat autoritu. Plemeno není uznané FCI, moc lidí ho nezná a není zkažené množiteli bezpapírových napodobenin jak povahově, tak exteriérem. Při správném vedení je to vynikající pracovní pes, obranář a hlídač, tak držím palce
. K dětem je tolerantní ale aktivně je nevyhledává ( záleží ale na povaze daného jedince ).
@Shreya píše:
Tak předpokládám, že víš do čeho jdeš a vybírala jsi správně. Americký buldok je silný a sebevědomý pes, potřebuje pevnou ruku a zároveň majitele, který plemeni rozumí, s molossy má už nějakou tu zkušenost a dokáže si zjednat autoritu. Plemeno není uznané FCI, moc lidí ho nezná a není zkažené množiteli bezpapírových napodobenin jak povahově, tak exteriérem. Při správném vedení je to vynikající pracovní pes, obranář a hlídač, tak držím palce. K dětem je tolerantní ale aktivně je nevyhledává ( záleží ale na povaze daného jedince ).
@Boudová Ne, tak mi zakladatelka opravdu nepřipadá, proto jsem zkusila v několika větách shrnout něco o Am. buldokovi, ať si udělá trochu obrázek. A pokud si to plemeno bude chtít pořídit, tak to udělá bez ohledu na nějakou diskuzi na miminu… ne? ![]()
@Shreya Aha tak to jsem opravdu netušila, že je to až tak náročné plemeno. Nenapadá tě nějaké jiné??
Hlavně počítej s tím, že pokud tě pes bude aktivně bránit a bude v tom podporován, tak ho budeš muset velmi pečlivě hlídat při styku s cizími osobami.
Tj. venčení nebude typu „sednu si na lavičku, budu si číst a pejsek si kolem bude běhat“
.
@Veushe mě ano. Osobní bodyguard. Jestli nemáš se psy zkušenost, s výcvikem a vůbec, může být jakékoli plemeno časovaná bomba. V útoku na tvé dítě…
@Veushe Já sice nemám zkušenost s americkým buldokem, ale mám doma dvě fenky, výmařské ohařky a kdysi dávno, když jsem byla napadena, bránily mne a myslím si, že by mě bránily i za cenu svého života, psi jsou pánovi, který je miluje, velmi oddaní a je jedno, jestli to je buldok nebo vlčák, jen je třeba fakt, že čivava tě neochrání
. Jinak, jak jsem četla a slyšela, buldok je náročný na výchovu a asi není pro začátečníka. On třeba i takový retrívr, který bývá zlatíčko umí pěkně cenit zuby a kdekoho zastraší, ale těžko říct, na obranu před čím toho psa potřebuješ.
@Gituš Na obranu před jedním borcem. Vyhrožoval mi že mě zabije a teď když mám syna tak mám ještě větší strach než před tím. Jsem kvůli němu předvolaná k soudu a tam mám taky strach jít. Loni zbil mého přítele tak jsme ho udali na policii a ted tohle vsechno kolem toho. Mám strach o syna nevím co vse ho muze napadnout. Nekolikrát jsem ho potkala na ulici nastestí on mě neviděl. Mám strach chodit i s malým ven… Pořád se otáčím jestli náhodou někde není ![]()