Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat zkušenějších chovatelů. Mám doma klec po potkamovi. Původně to snad měla být klec na králíka. klec je do tvaru obdélníku. je dlouhá cca 70cm, široká a hluboká cca 45cm. Jak sem psala, tak původně byla asi na králíka a jsou dál od seme mřížky, takže se okolo klece ještě namotalo pletivo, které vypadá jako větší plástve. není možnost, jak by andulka uletěla, ale jde mi o to, jestli by taková klec byla pro andulku vhodná. Díky za reakce.
@Ssmajlik rozhodně vhodná není je to malá výška. Podívej se třeba na aukro prodávají se tam levně.
@Ssmajlik Tak to je určitě moc nízké. Andulka potřebuje něco jiného. Ale jak píše @Melody 4 mrkni na aukro nebo nějaký bazar a koupíš levně.
@Ssmajlik tahle klec není vhodná ani pro andulku, ani pro králíka, ani pro potkana. Už by si lidi měli odpustit svůj chtíč vlastnit něco a strčit to kvůli tomu do takových podmínek. Když jste takoví milovníci zvířat, proč nemyslíte na rozumné podmínky těch chudáků??? Tohle se asi nikdy nezmění. ![]()
@Rashina píše:
@Ssmajlik tahle klec není vhodná ani pro andulku, ani pro králíka, ani pro potkana. Už by si lidi měli odpustit svůj chtíč vlastnit něco a strčit to kvůli tomu do takových podmínek. Když jste takoví milovníci zvířat, proč nemyslíte na rozumné podmínky těch chudáků??? Tohle se asi nikdy nezmění.
![]()
Kdyby zakladatelce bylo úplně jedno, jak se v tom to zvíře bude cítit, tak asi nezakládá tuto diskusi a prostě ho tam šoupne, nemyslíš?
@lovesmile ne nemyslim. Protože podle mně ani klec koupená speciálně pro andulku nebude dostačující. Mluvím tady o tom, že si někdo chce prostě pořídit zvíře a zavře ho do mrňavý (což klece pro ptáky jsou) klece a dívá se na něj. O tom mluvím.
@Rashina my jsme měli andulku a byla věčně volně pustěná v celým bytě, lítala si kde chtěla a byl to mazlíček celé rodiny. Klec měla otevřenou a ráda se do ní vracela na odpočinek nebo na hraní se zrcátkem. Takže opravdu nechápu, kde bereš ty zaručené informace, že zakladatelka hodlá mít andulku v kleci zavřenou 24 hodin a ještě s ní jednáš takovýmto stylem.
@Berousik To jak jste se k andulce chovali Tě velebí, o tom žádná… ale určitě i Ty vidíš, že si chce zvíře pořídit někdo, kdo už i jen zauvažoval, že by MOŽNÁ šlo použít tamtu klec. Taky je to klec fakt vytuněná. Silné mříže s velkými rozestupy, omotané pletivem, aby zvíře neuniklo. Nemá ani tucha, jaké jsou nároky takového zvířete… i když… jistě že jí musí být jasné, že zvíře nemůže být šťastné v klasické kleci, kort nějaké ještě menší. Nemůžu si pomoct, ale dojem, že tohle bude chovatel myslící na blaho prťavého ptáčka, rozhodně nemám. Andulky se dají chovat na spoustu způsobů (vlastně každé zvíře) i tak jak to vedeš Ty, což je určitě dobře. Ale ona mezi ně na 95% rozhodně nepatří. Proto jsem to podotkla. ![]()
@Rashina nevim, nedokážu soudit, když ji neznám. Na mě to pusobilo, že neví a proto se ptá, když tu klec má k dispozici…