Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme psa z útulku, 10 hodin zvládá v pohodě.
Záleží na tom, jestli byl zvyklý doma nebo na zahradě. Naučit čistotnosti se většinou dá, ale chce to trpělivost.
Za sebe - pro psa bych zašla…pokud Vás zná, budete to mít mnohem jednodušší.
Navíc - budete vědět, co od něj čekat.
Ahoj, tak my měli psa, bez venčení to zvládnul, ale byl zvyklej už od mala že jsme v práci, nevím jak na tom byl tenhle. Každopádně když umřel, řekla jsem že už do bytu psa nikdy..nešlo ani tak o to venčení, ale když jsme chtěli někam jet nebo tak, tak to už problém byl. A i když si myslíš že ho znáš, tak přece jen tam to riziko je, že v určitých situacích by mu dítě mohlo vadit, není na něj zvyklej od malička a pak mají rádi už svůj klid a až bude starej tak už jsou takový nevrlí a protivný..chápu že ti ho je líto, ale já bych do toho asi nešla..
@111verunka111 chápu,že je Ti ho líto, ozvlášť, když ho znáš…ale nevzala bych si ho.Pes je obrovská zodpovědnost a starost. Kdyby to byl nějaký malý gaučák, tak možná, ale navíc velkého psa..fakt ne. Navíc myslím, že prostě velký pes do bytu nepatří, že potřebuje pohyb, být venku a ne být zavřený.
Pes je zvyklý být jen 24 hodin přivázaný na vodítku, je to vykastrovaná fenečka a za každé pohlazení byla vždy hrozně ráda. Vživotě by nás ani nekousla, když se syn narodil tak si jej očuchala a vše v pohodě, jen byla takový tele, že si myslela že si s ním malý mimčo bude hrát tak kolem něj pořád skákala. jinak je stará 2-3 roky, přesně nevím, brali jí též z utulku
@111verunka111
otázkou je - JAKÝ pes. Do bytu jsou vhodnější malá plemena, obzvlášť, kolik má chovatel času se jim věnovat. Rozhodně odsuzuji do malého bytu např. plemena jako je jack-russell teriér, nebo beagle. U „oříšků“ je to také sázka do loterie. Odsuzuji pořídit si zvíře a potom se ho zbavit, když mi nevyhovuje, takže pokud máš možnost nad tím dopředu přemýšlet, pořiď si něco nenáročného, pes jena víc, než 10let…Co až půjdeš po mateřské do práce? Pokud jsi nikdy neměla psa, tak se zamysli i nad tím, kdo ti ho bude hlídat, když pojedete na dovolenou a tak. A upřímně - u cizího psa nikdy nemůžeš říct, že by malému nic neudělal. Opravdu nikdy si nemůžeš být jistá chováním cizího psa.
@111verunka111 Když jsem ještě bydlela u rodičů měli jsme velkého psa(fenu) v paneláku, v bytě 4+1.mamka jí pořád má, je to rasa Tosa-inu. A něják velký problém to není. je to hodně pohodlný pes, žádný akční zvíře, spíš lenoch. Kvůli toho jsme tehdy kupovali tosa-inu, protože v charakteristice bylo o povaze psa psáno že je to lenoch který nejraději spí. A opravdu to tak je. Není schopná ujít delší trasu, na nějáké tůry na hory, nebo třeba projížďka na kole se psem nepřipadá v ůvahu. Ale je pravda že ven se s ní musí chodit zhruba co 4 hodiny z toho minimálně jednu dlouhou procházku, ideálně někde na pole kde jí můžeme pustit na volno aby se vyběhala. Ale možná to je spíš tím že měla problém s močákem, tak možná proto tak časté venčení
No jinak asi moc neporadím. Záleží na vás, na vašich možnostech a taky na povaze pejska. Já osobně bych velkého psa do bytu nechtěla ![]()
Pokud měl těžký život, není třebaúplně vychovaný, bálabychse ho vzít k malémudítěti. Nikdy nevíš, jak na něj zareaguje. Mám psa z útulku menšího, vždycky se jevil jako divoch a teď je k dětem úplně zlatej. Měla jsem většího psa, poslušného, vychovaného, ale děti moc nemusel, nezvládal různé muchlování, byl víc dominantní, byl dřív týraný.
K dvouletému dítěti bych sivzala z útulku menšího psa, kde i když kousne, tak nehrozí rozsáhlé poranění… A někdo si zase třeba vezme toho „vašeho“
Pes by mel 9 hodin vydrzet. Ovsem u tyraneho zvirete bych byla opatrna, dite nebo dospely muze udelat neco, co psovi pripomene situaci, ve ktere byl tyran a muze se ohnat. Mam s tim velmi blizkou zkusenost.
Takze pokud si psa vezmes bud velmi opatrna.
@Bukowski69 tak tipla bych ze na vysku je vysoka asi 50 cm, jako neni nejak moc vysoka, ale zase neni to male plemeno.
@McQueen
přesně tak - mám fenku, už je starší a denodenně musím našemu robátku (dva roky) opakovat, že se nešermuje před čenichem. Fenka je tedy ostražitá (musím být i já), ale nedám ruku do ohně, že by ho nekousla. A to je to pidi pes - nestiskne. Neumím si představit, že by to byl pitbull, nebo vlčák.
@janicka006 píše:
@111verunka111 chápu,že je Ti ho líto, ozvlášť, když ho znáš…ale nevzala bych si ho.Pes je obrovská zodpovědnost a starost. Kdyby to byl nějaký malý gaučák, tak možná, ale navíc velkého psa..fakt ne. Navíc myslím, že prostě velký pes do bytu nepatří, že potřebuje pohyb, být venku a ne být zavřený.
A vy jste nekdy mela nejakeho psa, at uz v domku na zahrade nebo v byte? My terba psa v byte mame a velkeho a nerekla bych, ze by mu bylo lip samotnemu enkde v zahrade, kde ho muze v soucasne dobe kdokoliv otravit. Naopak je rad, ze muze byt s nami vevnitr, chodime s nim ven jak to jde a pes nestrada, je zdravej, troufam si rict, ze spokojenej a je mu fuk, ze se nemusi cleodenne sma nudit na zahrade. Cimz rozhodne nechci tvrdit, ze pes nepatri na zahradu, jen bojuju proti predsudku. velky pes za zadnou cenu nepatri do bytu. Patri proste tam, kde ho jeho smecka nauci byt…
Ach jo holky vy mě hrozně děsíte, ale asi máte pravdu. Já nad tím vlastně jen přemýšlím, že je mi ho líto a vlastně vždy bylo…
@Bukowski69 píše:
@111verunka111
otázkou je - JAKÝ pes. Do bytu jsou vhodnější malá plemena, obzvlášť, kolik má chovatel času se jim věnovat. Rozhodně odsuzuji do malého bytu např. plemena jako je jack-russell teriér, nebo beagle. U „oříšků“ je to také sázka do loterie. Odsuzuji pořídit si zvíře a potom se ho zbavit, když mi nevyhovuje, takže pokud máš možnost nad tím dopředu přemýšlet, pořiď si něco nenáročného, pes jena víc, než 10let…Co až půjdeš po mateřské do práce? Pokud jsi nikdy neměla psa, tak se zamysli i nad tím, kdo ti ho bude hlídat, když pojedete na dovolenou a tak. A upřímně - u cizího psa nikdy nemůžeš říct, že by malému nic neudělal. Opravdu nikdy si nemůžeš být jistá chováním cizího psa.
A to jako proč? ![]()
@sakota já osobně psa ještě neměla a hlavně proto se ptám vlastně na vaše zkušenosti..
Holky mám prozbu, hrozně váhám nad tím, zda si vzít psa do bytu či nikoli. Před lety jsem 4 roky žila s ex u jeho rodičů ti tam měli většího pejska, co to je za rasu nevím, ale je to křížený a hrozně hodný pejsek, ale hrozně ho tam týrali a nedávali mu vůbec nažrat a před měsícem ho pustili. Na FB jsem si všimla, že je v záchytném kotci a v neděli tam máme jet s přítelem, koupili jsme mu granulky a vzít ho na procházku na chvíli. Je mi toho psa hrozně líto a váhám, zdali bych si jej vzala. Bydlíme na městě byt 2+1 a máme 2leteho syna. Pes vim ze by malemu nic neudelal, jen se bojim toho jestli ho zvladnu vencit, a jak to bude az nastoupim do prace, zahradka tu neni aby se sel vymocit. a zdali by zvladl byt cca 9-10 hodin bez venceni. Co mi radite?