Velký pes do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2275
16.4.14 15:56

@111verunka111 popravdě, velký pes v bytě klidně může žít, ale za předpokladu a prosím tohle by si měl přečíst každý, kdo si chce pořídit psa ať malého nebo velkého ať na zahradu nebo do kotce nebo do bytečku jako prdečku. Psovi se musíš věnovat. Takže pokud bude mít denně dlouhou procházku + 2-3 venčení, nějakou zábavu (cvičení povelů, překážky, aport, běhání vedle kola, tahání páníka na kolečkových bruslích… to je zase individuální) tak ano. Pes musí být „utahaný“ pak bude doma jako beránek. Kolik danému psovi je? Doporučuji, pokud útulek poskytuje, jít psa několikrát vyvenčit, zkusit jak bude reagovat dítě na psa atd. Většina psů je ale v pohodě a já bych se toho nebála pokud můžeš psovi poskytnout lepší život než v útulku, je to pro něj výhra a konečně se dočká milující rodiny. Pokud ale nevíš jestli psovi můžeš věnovat minimálně 1hodinu denně (spíš 2, ale to můžete jezdit i s malým na kole třeba, nebo chodit na dlouhé prochajdy)až budeš chodit do práce, tak ho neber. Je to zodpovědnost na pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.4.14 15:59

Do bytu 2+1 velkého psa? Nikdy! Ať se na mě nikdo nezlobí, ale do bytů by měli patřit pouze pidi psi. Ti velcí jsou chudáci. Nemají se kde proběhnout, vyvenčit, jsou sami než přijdou páni z práce a pak s nimi jdou na jednu procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
16.4.14 16:00

Já si myslím, že si ho stejně vemeš i když ti tu budou spíš radit, že ne. Jestli ten pes má být v útulku, tak je lepší, že bude v bytě. A je fakt že se psem je hned veseleji. Je to o tvým přístupu. Jestli ti nebudou vadit chlupy atd… Přiděláš si taky hodně práce. Ráno dřív vylezat z postele atak… Když budeš mít druhý budeš muset chodit venčit i s miminkem, když manžel bude v práci. Je to opravdu hodně starostí navíc. Ale za sebe vím, že i spoustu radostí. Když sem se starala jednu dobu o dvě děti. Vím že pes musel jít trošku stranou. Taky je dobrý se dopředu domluvit na tom kdo ho bude hlídat, když někam pojedete. Je toho hodně, ale podle toho co si psala si myslím, že ho za chvíli budeš mít doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
16.4.14 16:02

Měli jsme v 2+kk labradora. A když odešel (11 let), už jsme si řekli, že do bytu nikdy. Byl zvyklý (chudák) vydržet 10-11 hodin bez venčení, pokud teda neměl průjem nebo tak. Venku moc ani být nechtěl, proběhnul se vyvenčil se a zas domů. Zalehl do pelíšku a tam hibernoval. Více méně se nudil. Nezažila jsem ho jako štěně, až jeho poslední 4 roky. Ale přišlo mi, že se trochu trápil. I když jsme se pak přestěhovali do většího.
Za mě velký pes do bytu nepatří. To, že musíš zajistit venčení, tě omezuje, což by třeba na zahradě neměl.
A otázka je, jak se sžije s novou rodinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
16.4.14 16:13

Ještě mě napadla jedna pozitivní věc. Pro mě je pes jediný co mě dokáže donutit vylézt s postele a jít třeba ven běhat. Podotýkam ale, že zatím nemám vlastní děti, tak že můžu jít ven kdy chci a mám hodně času pro sebe a psa. Až děti budu mít vím, že i tak budu ráda, jsem totiž lenoch a klidně bych byla s mimčem celý den doma, takhle budu donucena zvednout zadnici a vyrazit na procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.4.14 16:25

@Krkael
ppppproč pppppak se ppppptáš? Pppppotvůrko ppppppodivná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.4.14 16:27
@111verunka111 píše:
@sakota já osobně psa ještě neměla a hlavně proto se ptám vlastně na vaše zkušenosti..

My mame doma velkého psa (35kg) naprosto bez problému, prostě s emu ve volném čase dost věnujeme, vydrží sám doma zatím enjdýl 8 hodin, na dýl jsme zatím my neměli nervy, ale jemu by to asi bylo fuk, zda 8 či 10.. ale je fakt, ze na to byl uceny od stenatka… je velka pravdepodobnost, ze se s tim pes nauci zit a zvladne to, ale je treba myslet i na to male procento pravdepodobnosti, ze se to nepodari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.4.14 16:32
@ynax píše:
Do bytu 2+1 velkého psa? Nikdy! Ať se na mě nikdo nezlobí, ale do bytů by měli patřit pouze pidi psi. Ti velcí jsou chudáci. Nemají se kde proběhnout, vyvenčit, jsou sami než přijdou páni z práce a pak s nimi jdou na jednu procházku.

a vase zkusenosti, na zaklade kterych tohle soudite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
16.4.14 16:43

Ja bych v tom velekej problem nehledala. Mame dva velke fenky. Jedna vetsi nez druha :D howawardka a samojed s belgcakem. Pricemz je ta prvni z utulku… A je uzasna… I presto ze byla trana… Deti zboznuje vzdy kdyz hlidam je unesena a ja sama cekam holcicku… :) s tim aby vydrzela nepocurat se bych taky nevdela jako takovej problem :) drzim palce aby to dobre dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
16.4.14 16:46

Sem servirka a kdyz jsou ve vztahu dva da se to krasne zvladat :) holky maj prochazky dvakrat za den po 4 hodinach. Plus venceni i normalni kdyz je potreba… Jsou vybehane a spokojene… Jde to na nich krasne poznat… Neni to tak ze je pes v byte ma jen jednu prochazku a to kolem domu… Zalezi na. lidech jak je venci.:) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
16.4.14 16:51

Tak po dobu co jsem na mateřské bych se pejskovi určitě věnovala dostatečně i s venčením, ale příští rok budu nastupovat a budu dělat cca do těch 3 hodin, přítel dělá denně 12tky, takže vyvenčit během toho co já budu v práci nebude moct. a holky jen taková otázečka, dá se malý pes fenečka naučit na stelivo?

• Citovat
  • Upravit
63
16.4.14 16:56

@111verunka111
dá, můj pes to umí - ale je jediný, u kterého jsem to ve svém okolí zažila. Vlastně za celý můj život jsem se přímo nesetkala s nikým, kdo by mi řekl, že jeho pes chodí na „kočkolit“. Můj pes to odkoukal dobrovolně od kočky - žádný jiný předtím, takže jsem dost skeptická :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
16.4.14 16:56

Mamka ma japan china :) kdyz bydlela. v byte a delala 9hod v.kuse tak prcek chodil normalne " jako kocka :) " a znam vice takovejch pripadu takze v tom problem neni :) spis zalezi jak velka je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.4.14 17:00
@ynax píše:

Proč by se měl pes doma venčit, není to oxymoron? :lol:
Proběhnout se snad může venku, od toho ty procházky a jiné aktivity jsou. Nevím jak tvůj pes, ale náš většinu dne a noci prospí, takže i kdyby měl o dalších 20 kilo víc, tak mu bude úplně fuk, jestli leží v bytě, nebo ve vile.
Horší je pes u boudy než v bytě, pokud se s ním chodí dostatečně vyblbnout ven.
A pidipes může být celý den bez pána, když on je v práci? Nevidím v tom logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.4.14 17:02

@111verunka111 Spíš na ty psí pleny než na stelivo. Znám jorkšíra, co si takhle přes den dojde, jinak je normálně venčen, ale má to jako pojistku, aby mohl kdykoli potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný