Obojek proti klíšťatům

2
12.4.14 08:55

obojek proti klíšťatům

Ahoj, ráda bych našemu pejskovi pořídila obojek proti klíšťatům. Slyšela jsem různé názory na účinnost, ale přijde mi to jako nejschůdnější prevence proti klíšťatům. Máte nějaké tipy na obojky, které fungují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
12.4.14 08:59

Ahoj,

mám 2 labradorky a začínali jsme na takových těch roztocích, co se nalijí mezi lopatky. Bohužel pejsci jsou „koupací“, takže účinek žádný. Už třetí rok kupujeme obojky Foresto a za celou dobu neměly ani jedno klíště. Jsou sice trošku dražší, ale nasazujeme je brzo z jara a sundaváme s prvním mrazem. Takže za nás absolutní spokojenost :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
12.4.14 09:01

Scalibor, už několik let, nějaký klíště donesou, ale pohoda. O Forestu jsem uvažovala, ale nakonec jsem šla do vyzkoušeného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
12.4.14 09:13

Mám na feně vyzkoušený Beaphar - ušel, ale neměl dlouhou účinnost. Loni jsem zkoušela kiltix - klíšťata nosila furt jakoby ho neměla. Letos má scalibor a zatím spokojenost. Nasadila jsem ho s prvním vyndaným klíštětem a od té doby nic (ťuk, ťuk). Chválu jsem slyšela na již zmiňovaný foresto, ten jsem zatím nezkoušela.
Ale né každému psovi obojek sedne. U některých se projeví alergie, chce to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
12.4.14 09:23

@priserka.jd ahoj,letos poprve jsem na nasi borderce zkusila obojek Foresto. pres vice jak mesic ho nosi. bohuzel uz prinesla tri klistata, ktera se drzela pevne. nevim, zda ucinkuje spolehlive. loni jsem koupila Kiltix a u nej maximalni spolehlivost, cele leto bez klistat.
vyssi cena obojku nezajisti spolehlivou ochranu zvirete, pristi rok se vracim ke Kiltixu, je levnejsi a pro nase psa spolehlivejsi!!

• Citovat
  • Upravit
10248
12.4.14 09:26

Možná bych zvážila ještě který smrdí atd, ony tady ty maličkosti dělají hodně, proto mám Scalibor, a otázku na FORESŤÁKY, holky, je pevný jako Kiltix, nebo pružný jako Scalibor?
Mě se u Scaliboru líbí že ho doporučují i na canisterapeutické psy, že nevadí ani častý kontakt dětí s obojkem a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
12.4.14 09:29

Taky máme scalibor, už několikátý rok. Dřív jsme zkoušeli frontline sprej, kapku frontline i jiné a vše bylo účinné max. měsíc, spíš ještě míň. Obojek fakt vydrží celou sezónu a je o hodně levnější než různě postřiky a kapičky a psa tolik neštve aplikace, u nás se z kapiček a sprejů mínili psi vždycky zbřídit.
Navíc nakupujeme tady bývá tam nejlevnější. A je to obojek co nesmrdí a pes se může normálně koupat a i tak funguje. Loni měla fena asi jen jedno klíště co vím a to proleze kde co. A kdo ví jestli v té době nebyla ještě bez obojku.
Pak jsme letos bojovali s blechama a obojky byly to jediné co na ty bestije zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
12.4.14 09:29

@Bejbyy obojek Foresto je spise pevny, bez zapachu. scalibor jsem nezkousela, nevim jak je mekky…

• Citovat
  • Upravit
1193
12.4.14 10:06

Tak my jsme zrovna minuly tyden koupili Kiltix, jsem sama zvědava na učinek, paní nam ho moc doporučovala, že s nimi ma nejlepší zkušenosti :dance:.ale je blby, že docela smrdí. řikam si, jestli to časem trochu přejde :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
12.4.14 10:14

Scalibor je super, i na blechy, Kiltix nám pořád ztrácela a byl na krku neforemný..

Holky a nevíte jak obojky pro kočky?? Máme dvě, jsou to lovci a už mají tisíc klíšťat. Snese kočka obojek? Protože vodičky a spreje ze sebe tak akorát olížou a pak nemaj klíšťata jen za hlavou ale všude jinde jo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
12.4.14 10:24

@petra1706 jestli je to ten co znám, tak nepřejde. Jedni známí ho dávají psovi a smrdí furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
12.4.14 10:25

@květ_bezu nějaké obojky pro kočky taky existujou, ale kvůli nebezpečí uškrcení jsou dělaný s pojistkou, která se lehce přetrhne a kočky je často ztrácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
12.4.14 10:26

@květ_bezu Nám obojek rozdrbal a to je na obojek zvyklý, protože se toulal, tak má s adresou a tel. číslem. Obojek proti blechám a klíšťatům nám vydržel sotva týden. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.4.14 10:41

Za mě určitě foresto. spokojenost maximální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
12.4.14 10:54

Ahoj, ja nekolik let pouzivala kiltix ale loni jsem zjistila, ze se mu na to vytvorila alergie, tak jsem chtela scalibor ale ten je pry smrtelne nebezpecny pro kocky s nim zijici v byte (mam 3) tak jsme koupili foresto a pecka. Doporucuju. Ale ten kiltix byl taky bezvadnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný