Pejskařky poraďte

Anonymní
9.4.14 15:26

Pejskařky poradte

Ahoj holky s pejskama i bez,

poprosím anonymně. Ráda bych se tu s Vámi poradila..
Není to pro mě lehké, to píši hned pro začátek. Žijeme v našem bytě, máme 2.5letou holčičku, a psa. Je to šarpej.
Je mu rok a půl skoro.
 Ale…

Já jsem na konci sil… denně vytírat, luxovat bych ještě zvládla, ale malé zbývá pouze málo hraček, které nejsou okousané, oslizlé, spí v chlupaté posteli, my spíme v chlupaté posteli. Já už s tím byla několikrát na kožním, jelikož se celá osypávám, jak se do mě ty chlupy „zapichují“..
Chlap jde se psem do lesa aby se vylítal tak jednou za 14dní, hodně pracuje a je unavený. Mě končí RD, pracuji na HPP už delší dobu a prostě psovi se nikdo nevěnuje.
Prosím nelynčujte me tady, vím, že jsme si naložili příliš… a prostě ho nezvládáme.
Na gauči máme deky, jelikož by byl na vyhození, postele převlékám obden, tohle už dál nevydržím :(
Chlap moc pro to, abychom mu našli někoho se zahradou není, a bojím se, že mi to bude vyčítat..ale risknu to asi i s tímhle rizikem, jelikož jsem totálně vyfluslá a unavená..
Dodám, že když mu dáme po prde*y, vyjede po nás. Rukou ho netlučeme.
Přijde mi, že jsme si vyloženě s tím psem nesedli a trápíme se navzájem.

Plánuji dát inzerát na FB nejlépe a někomu se zahradou Barneyho věnovat, vím, že se bude mít líp.
Samozřejmě ho mám ráda a záleží mi na něm, ale prostě nemám nervy a neustále sílu, když přijde z venčení, lítá po sedačce, po stole, drápama vše drape.. máme vše zničené.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
9.4.14 15:32

A s čím chceš poradit? Přijdeš mi rozhodnutá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.4.14 15:35

Máte nevychovaného psa :nevim: a protože výchova a převýchova nějaký čas zabere, plus je potřeba psa denně unavit, což vy nezvládáte, je asi opravdu nejlepší řešení ho dát někomu, kdo mu dá péči, jakou si zaslouží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Dobré rozhodnutí, někomu ho daruj, to za to trápení nestojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047

Pokud to bereš takto a nemáte do budoucna v plánu ( nebo možnost ) se přestěhovat tak, aby mohl být třeba na oddělené chodbě, pak asi i tomu psovi bude líp jinde…
Já mám psa, chlupy všude, ale není pro mě za žádnou cenu představitelné, že bych jí (fena) dala pryč, to budu raději denně uklízet…ale nadávám občas pěkně :-D

Ještě se zeptám, nemáte možnost mít malou v pokojíčku, kde by se pes k hračkám nedostal nebo naopak psa v chodbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.4.14 15:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky s pejskama i bez,

poprosím anonymně. Ráda bych se tu s Vámi poradila..
Není to pro mě lehké, to píši hned pro začátek. Žijeme v našem bytě, máme 2.5letou holčičku, a psa. Je to šarpej.
Je mu rok a půl skoro.
 Ale…

Já jsem na konci sil… denně vytírat, luxovat bych ještě zvládla, ale malé zbývá pouze málo hraček, které nejsou okousané, oslizlé, spí v chlupaté posteli, my spíme v chlupaté posteli. Já už s tím byla několikrát na kožním, jelikož se celá osypávám, jak se do mě ty chlupy „zapichují“..
Chlap jde se psem do lesa aby se vylítal tak jednou za 14dní, hodně pracuje a je unavený. Mě končí RD, pracuji na HPP už delší dobu a prostě psovi se nikdo nevěnuje.
Prosím nelynčujte me tady, vím, že jsme si naložili příliš… a prostě ho nezvládáme.
Na gauči máme deky, jelikož by byl na vyhození, postele převlékám obden, tohle už dál nevydržím :(
Chlap moc pro to, abychom mu našli někoho se zahradou není, a bojím se, že mi to bude vyčítat..ale risknu to asi i s tímhle rizikem, jelikož jsem totálně vyfluslá a unavená..
Dodám, že když mu dáme po prde*y, vyjede po nás. Rukou ho netlučeme.
Přijde mi, že jsme si vyloženě s tím psem nesedli a trápíme se navzájem.

Plánuji dát inzerát na FB nejlépe a někomu se zahradou Barneyho věnovat, vím, že se bude mít líp.
Samozřejmě ho mám ráda a záleží mi na něm, ale prostě nemám nervy a neustále sílu, když přijde z venčení, lítá po sedačce, po stole, drápama vše drape.. máme vše zničené.. :(

Ahoj,
jj, udělali jste chybu, když jste si pořídili temperamentního psa do bytu a navíc, když na něho nemáte čas. Trápíte se tím všichni a vy ani pes nejste šťastní. Důležité je, že jste schopní si to přiznat a vyřešit to. Najděte mu nového páníčka a domov, kde bude spokojený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464

A s čím vlastně chceš poradit? Jsi rozhodnutá, tak jen doufej, že najdeš někoho, kdo ho srovná, pokud po vás vyjíždí, s kým si sednou a bude mu dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667

Chudak pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487

Pořídili jste si ho když byl malé rok? Tak proč jste ho nevychovali, aby nelezl do postele a na gauc? Nejlepší řešení je se ho zbavit, místo toho, aby jste se mu věnovali aspoň púl hodiny denně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
9.4.14 15:37

Psa dejte pryč někomu, kdo plemeni rozumí a bude mít na něj čas, pes je mladý, bude se udávat dobře… Takhle jste nešťastní vy i pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 15:37

Mě je to hrozně líto, ale ani malá si doma nemůže hrát, vše ji bere, skáče na ni, když k nám přijde návštěva?? To nechtějte vidět. Všechny oplodňuje, zavaluje chlupama, oslintává. Nikdo k nám ani nechce chodit.. :(

• Citovat
  • Upravit
380
9.4.14 15:39

Taky mi pripada, ze poradit nepotrebujes.je mi trochu psa lito. poridili jste si ho az po holcicce a ocividne rozmazlili, ze muze na postel, gauc, brat ji hracky.ale chapu, mam taky psa a chlupy jsou desne, nastesti jen na zemi. zkuste najit nake hodne lidi, do utulku bych ho nemela to srdce dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 15:39

Máme velký byt, máme 3+1, chodba je oddeleně, i malá má svůj pokoj, ale pes má 27kg cca už, a prostě ji povalí a běží kudy chce.
Nevím jak to mám popsat ten čurbes.. Když zakřičím, okřiknu psa, lítá ještě víc a naschvál..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.14 15:40

Do útulku určitě ne. Ráda bych někoho se zahradou, ale aby měl možnost do domu dovnitř, a někoho, kdo by mi dal vědět jak se má apod.

• Citovat
  • Upravit
3487
9.4.14 15:43

Kdyby jsi chtěla, tak ho aspoň dáš na chodbu, kdyz ji máte odděleně. Akorát pes už není štěňátko a není tak roztomilý, tak se ho zbavíš, protože se ti nechce s ním chodit ven :roll: Chudák pes, radši ho fakt dej pryč :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný