Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Irský setr.
Ahojky. Potřebuju ujištění a možna i radu. Zvažuje mě pořízení Irského setra. Máme dům se zahradou a kousek od domu les. Žádné zkušenosti se psem zatím nemáme. Ale celá rodina se chce zapojit.
Chtěla bych vědet jak náročná je výchova zrovna setra. Dekuju za názory na toto plemeno a za zkušenosti.
Je to lovecký pes, takže pozor na lovecké pudy - les u baráku by se mohl stát vaší noční můrou ![]()
Měli jsme setra. Je to velmi aktivní pes. Potřebuje procházky a zajištění zábavy. Teď máme labradora a to je lenoch oproti setrovi.
@Katˇula píše:
Irský setr.
Ahojky. Potřebuju ujištění a možna i radu. Zvažuje mě pořízení Irského setra. Máme dům se zahradou a kousek od domu les. Žádné zkušenosti se psem zatím nemáme. Ale celá rodina se chce zapojit.
Chtěla bych vědet jak náročná je výchova zrovna setra. Dekuju za názory na toto plemeno a za zkušenosti.
taky jsme měli setra a byl to bláááázen:-))
A pak howavarta-ten byl proti němu kliďas a pohodář a teď kanadskýho retrívra-tollera, těch je málo a jsou to taky divočáci, ale menší než irskej setr, ale třeba ten náš byl nějakej nevychovanej, utíkal, kousal psy:-)tahal
Jej… Že bude aktivní s tím počítám. Ale Cekej den běhat teda nemůžu. Né že by to mé telo nespotřebovalo. Kanadský retrívr byl taky v hledáčku. Ale toho fakt nejde sehnat…
@Katˇula píše:
Jej… Že bude aktivní s tím počítám. Ale Cekej den běhat teda nemůžu. Né že by to mé telo nespotřebovalo. Kanadský retrívr byl taky v hledáčku. Ale toho fakt nejde sehnat…
blbě se sháněj, ale stálo to za to:-)je to teda tvrdohlavec největší..:-)stejně tak setr, my měli ještě fakt hodně hubenýho a to jedl za tři a pořád se nás někdo ptal, jestli neni nemocnej, takový ti, co nevěděli co je to za rasu:-//
Hlavně má místo mozku tenisák:-))daj se dobře vycvičit, ale my to neumíme:-))
@Katˇula temperamentní rasa, jak už bylo psáno lovec takže chce to počítat, že lovecké pudy v sobě má.
Jinak my ho využívali na myslivost a i k dětem byl velmi trpělivý.
Pes si dovolí co mu povolíte ![]()
Setr je bláznivý magor
měli jsme fenku. Jako začátečníkovi rozhodně nedoporučuji, možná teď si říkáš, že se všichni zapojíte, ale setr je opravdu blázen. Pamatuji si naší fenu-manžel ji vzal na 20km tůru, vyspala se a znovu mohla řádit. Byla naunavná. Možná to mají prvnich třeba 7let všichni-nevím. Mohu se zeptat proč zrovna lovecké plemeno a tak náročné na chov? Jestli je to stránka vzhledová-ano jsou krásní, ale potřebují dost údržbu srsti a co se týká povahy tak k dětem fajn, ale je fakt, že se trošku zapotíte. To že máte zahradu, neznamená, že si bude celý den běhat po zahrádce a to jí bude stačit-nebude. Jestli toho psa neunavíš-co mi přijde opravdu jako scifi-tak ti zahradu bude demolovat. Psa je potřeba hodně cvičit. Pokud máte za barákem les, je nutné aby tě poslouchala, pokud chytne stopu a uteče do zaječích. Ještě bych to zvážila. ![]()
Máme doma Gordon setra, prý je o něco klidnější než Irský setr, dle mě kecají. Je to blázen do lítání. A první roky byly hodně krutý. Po dlouhé procházce mohla vyrazit hned znova. Puštění bez vodítka nehrozilo, to by ihned zdrhla za zvěří. My jsme pak teda chůzi na volno vyřešili výcvikovým obojkem a nyní chodí krásně, pořídili jsme ho v jejích skoro 2 letech a nyní chodí na vodítku jen na hodně frekventovaných silnicích. K dětem je suprová, malý si na ní klidně i lehne a ona se ani nehne. Psy snáší taky moc dobře, nikdy nebyl konflikt. My jí od doby co máme děti a nezvládáme dlouhé procházky svižnou chůzí utaháváme házením klacků nebo talíře, to jí strašně baví a vylítá se, ale už to není praštěné štěně.
@kam2 píše:
Setr je bláznivý magorměli jsme fenku. Jako začátečníkovi rozhodně nedoporučuji, možná teď si říkáš, že se všichni zapojíte, ale setr je opravdu blázen. Pamatuji si naší fenu-manžel ji vzal na 20km tůru, vyspala se a znovu mohla řádit. Byla naunavná. Možná to mají prvnich třeba 7let všichni-nevím. Mohu se zeptat proč zrovna lovecké plemeno a tak náročné na chov? Jestli je to stránka vzhledová-ano jsou krásní, ale potřebují dost údržbu srsti a co se týká povahy tak k dětem fajn, ale je fakt, že se trošku zapotíte. To že máte zahradu, neznamená, že si bude celý den běhat po zahrádce a to jí bude stačit-nebude. Jestli toho psa neunavíš-co mi přijde opravdu jako scifi-tak ti zahradu bude demolovat. Psa je potřeba hodně cvičit. Pokud máte za barákem les, je nutné aby tě poslouchala, pokud chytne stopu a uteče do zaječích. Ještě bych to zvážila.
jj souhlas:-))
Děkuju moc za názory. No jo, ale co poridime kdyz ne setra? Myslela jsem ze mame vybráno.
Měli jsme, dávno už sice
Byl zlatý, ale fakt když chytil stopu, to byl mazec, jednou mě táhl v kukuřičném poli po břiše asi 50m a než jsem ho zastavila zbyla po mě brázda jak po kombajnu ![]()