Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teď jsme přišli z procházky a objevila jsem ze ma můj pes zakousle klíště na zatylku:( je ještě malé nenacucané. o vytazeni ho sama doma nemůže být řeč. do toho nejdu.ale co s tim:( mám zitra zajít k veterinari ať ho vytahne.nebo to klíště samo odpadne a neuškodí to psovi
dekuji za radu.
Kliste se samo pusti az se dostatecne napije - ale jako to je pekny hnus, jeste kdyz ho mas doma.
Pokud to sama nezvladnes, tak si zitra skoc na veterinu, ale je to pro psa zbytecny stres a zbytecny vydaj.
Ja mam na to pefektni pinzetu z lekarny, jen stisknu, samo se to chyti a jen vytocis a kliste spalis.
@cumlanek
A proč ho sama nevyndáš? Namaž to klíště nějakým krémem, chvíli to nech působit a pak ho vytoč ven. Nebo jestli máš takový ty kleštičky na vytahování klíšťat, a když ne tak si je pořiď. A k veterinářovi zajdi a kup si tam obojek proti blechám a klíšťatům.
budeš se muset přemoct a klíště vytáhnout ![]()
jinak ano, samo odpadne, až se pořádně nacucá, bude mít šedou centimetr velkou p.del a až do tvého miláčka vpustí všechny sra.dy který může
ach jo ![]()
Já mám pro tyto případy takový plastový háček (koupila jsem ho normálně ve zverimexu). Doporučuji zítra koupit. Nejspíš to není jediné klíště, které budeš muset řešit. K veterináři bych s klíštětem nešla, zejména tedy z finančních důvodů. Mám psy dva, přes sezónu mají každá minimálně 2 klíšťata týdně, některá se nacucají a odpadnou, aniž bych si jich dřív všimla (až na zemi), některá vytahuju. Mám psy očkované proti borelióze.
Čím déle je klíšťe přisáté, tím je větší riziko nakaźení boreliózou… Na vytažení nic není…klíště samozřejmě časem odpadne, ale nemusíš ho najít, nebo na něj šlápnout a mít krvavý flek na podlaze, nacucaný klíště ja vážně plný krve a tím pádem se nevyhneš nechutnýmu úkonu v podobě buď vyndání klíštěte ze psa nebo utírání krve z podlahy…pokud nebudeš mít štěstí a neodpadne venku. Každopádně není dobrý klíště na psovi nechat!:)
To je ale úplně normální, kolik jich mají naši psi, to radši ani nevím, minulý týden veterinář vytáhl našemu jehněti 22 klíšťat a do druhého dne jich mělo zase spoustu. Jednoho klíštěte bych se až tak nebála, zkuste vytáhnout, doporučuji takové speciální kleštičky (nám je prodal veterinář), nás stály jen myslím 36 Kč. A jde to nimi hezky i v srsti zvířete. Pokud to nepůjde, tak se nedá nic dělat. Hlavně klid, klíšťata jsou letos přemnožená, těch ještě bude ![]()
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí ![]()
Vytáhni ho sama, v čem je problém
Vždyť pes může chytat i několik klíšťat za týden, to pak budeš na veterině pečená vařená
My dáváme psovi ampulku Frontlinu a je to OK. Klíšťata nemá ![]()
@cumlanek Podle mě je veterina zbytečná. To bychom tam byli často.
Doporučuju koupit:http://www.spokojenypes.cz/…ata-plastova?…
@cumlanek píše:
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí
Tak zitra rano skoc do lekarny a kup si na to spesl pinzetu, i kdyz ja bych do toho sla i s normal pinzetou ![]()
A ze jich letos jeste bude ![]()
Nauc se to vyndavat, neni nic snazsiho. Hlavne nic nemaz mastickama ani olejickama a nic nevytacej. Nejlip ho zakapni desinfekci Betadine, jod pusobi proti boreliim a necim ho vyviklej. Kdyz budes mit kliste ty, pojedes na pohotovost? ![]()
@cumlanek píše:
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí
Chytit a vytočit. Stačí tak tři čtyři otočky.