Pes má klíště :(

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
458
15.4.14 18:27

pes má klíště:(

Teď jsme přišli z procházky a objevila jsem ze ma můj pes zakousle klíště na zatylku:( je ještě malé nenacucané. o vytazeni ho sama doma nemůže být řeč. do toho nejdu.ale co s tim:( mám zitra zajít k veterinari ať ho vytahne.nebo to klíště samo odpadne a neuškodí to psovi :think: dekuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
15.4.14 18:30

Kliste se samo pusti az se dostatecne napije - ale jako to je pekny hnus, jeste kdyz ho mas doma.
Pokud to sama nezvladnes, tak si zitra skoc na veterinu, ale je to pro psa zbytecny stres a zbytecny vydaj.
Ja mam na to pefektni pinzetu z lekarny, jen stisknu, samo se to chyti a jen vytocis a kliste spalis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.4.14 18:30

@cumlanek
A proč ho sama nevyndáš? Namaž to klíště nějakým krémem, chvíli to nech působit a pak ho vytoč ven. Nebo jestli máš takový ty kleštičky na vytahování klíšťat, a když ne tak si je pořiď. A k veterinářovi zajdi a kup si tam obojek proti blechám a klíšťatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
15.4.14 18:31

8o budeš se muset přemoct a klíště vytáhnout :nevim:

jinak ano, samo odpadne, až se pořádně nacucá, bude mít šedou centimetr velkou p.del a až do tvého miláčka vpustí všechny sra.dy který může

ach jo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
15.4.14 18:31

@cumlanek to budeš s každym klíštětem jezdit na veterinu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.4.14 18:32

Já mám pro tyto případy takový plastový háček (koupila jsem ho normálně ve zverimexu). Doporučuji zítra koupit. Nejspíš to není jediné klíště, které budeš muset řešit. K veterináři bych s klíštětem nešla, zejména tedy z finančních důvodů. Mám psy dva, přes sezónu mají každá minimálně 2 klíšťata týdně, některá se nacucají a odpadnou, aniž bych si jich dřív všimla (až na zemi), některá vytahuju. Mám psy očkované proti borelióze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.4.14 18:33

Čím déle je klíšťe přisáté, tím je větší riziko nakaźení boreliózou… Na vytažení nic není…klíště samozřejmě časem odpadne, ale nemusíš ho najít, nebo na něj šlápnout a mít krvavý flek na podlaze, nacucaný klíště ja vážně plný krve a tím pádem se nevyhneš nechutnýmu úkonu v podobě buď vyndání klíštěte ze psa nebo utírání krve z podlahy…pokud nebudeš mít štěstí a neodpadne venku. Každopádně není dobrý klíště na psovi nechat!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
15.4.14 18:33

To je ale úplně normální, kolik jich mají naši psi, to radši ani nevím, minulý týden veterinář vytáhl našemu jehněti 22 klíšťat a do druhého dne jich mělo zase spoustu. Jednoho klíštěte bych se až tak nebála, zkuste vytáhnout, doporučuji takové speciální kleštičky (nám je prodal veterinář), nás stály jen myslím 36 Kč. A jde to nimi hezky i v srsti zvířete. Pokud to nepůjde, tak se nedá nic dělat. Hlavně klid, klíšťata jsou letos přemnožená, těch ještě bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.4.14 18:34

Tímhle stylem budeš mít za sezónu hodně výjezdů na veterinu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
15.4.14 18:35

Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661

Vytáhni ho sama, v čem je problém 8o :nevim: Vždyť pes může chytat i několik klíšťat za týden, to pak budeš na veterině pečená vařená :mrgreen: My dáváme psovi ampulku Frontlinu a je to OK. Klíšťata nemá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797

@cumlanek Podle mě je veterina zbytečná. To bychom tam byli často.
Doporučuju koupit:http://www.spokojenypes.cz/…ata-plastova?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.4.14 18:36
@cumlanek píše:
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí :oops:

Tak zitra rano skoc do lekarny a kup si na to spesl pinzetu, i kdyz ja bych do toho sla i s normal pinzetou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730

A ze jich letos jeste bude :mrgreen:
Nauc se to vyndavat, neni nic snazsiho. Hlavne nic nemaz mastickama ani olejickama a nic nevytacej. Nejlip ho zakapni desinfekci Betadine, jod pusobi proti boreliim a necim ho vyviklej. Kdyz budes mit kliste ty, pojedes na pohotovost? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
@cumlanek píše:
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí :oops:

Chytit a vytočit. Stačí tak tři čtyři otočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný