Pes má klíště :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
977
13.6.14 09:16

Časem se vstřebá, pokud ho to nebolí a neí to zarudlé popř. horké na dotek, neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.6.14 09:19

Náš york měl před 3 týdny přes 30 klíšťat, vše jsme mu vytahovali a na hlavě mu zůstaly bouličky, zmizely během dvou týdnů, ale jsem si jistá, že mu tam nic nezůstalo. Jednou mu zůstala hlava zakousnutá a vyhnísalo to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.6.14 09:20
@critline píše:
Ahoj
a nezůstalo tam něco z klíštěte? Ja to teď řešila u me fenky yorka- taky byla boulička a po zatlačení hnis. Měla klíšte na noze a asi si ho nějak vytrhla ale hlava tam zůstala.
Já jsme to vytáhla doma-byla hluboko- dezinfekce a na ranku mřížku Inadine a zavázat. Ráno to bylo ok.
Taky se nám stane že po klíštěti mají psy bouličky ale nijak tvrdé :think: a rychle mizí.

Právě že tam nic nezustalo to jsem se dívala klíště bylo celé ale už dostivelké ono se jí to strašně špatně hledá je hodně chlupatá je to shih tzu a i když jí pořád kontroluju tak tam bylo a bylo dost nacucané. Fuj já ty mrchy nesnáším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.6.14 09:26

Holky dám tady fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.6.14 09:28

@Deninina Ty jo tak to bych mě asi odvezli strašně se jich štítím ale vyndám je manžel ten to ani nevytáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.6.14 09:33

Takhle mi to přijde, že tam bude hnis :think: Po zmáčknutí nic?
Ja taky teda trpím když mám vyndat klíště- ale mám 2 děti tak psy pořád prohlížim. Fenečka nikdy klíště neměla a tenhle rok je jak magnet- pipeta ani postrik nefungují. Na druhého psa učinkuje antiparaz. šampon od Bea natur- zatím žádny klíšte a to líta pořád v trávě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.6.14 09:36

No já se bojím to zmáčknout. myslíš teda že bych měla jít k tomu vetovi? že to klíště asi mohlo bejt nakažený že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.6.14 09:39

@brouček123 S tímhle neporadím, nikdy jsem to nezkoumala, prostě jsem to vytáhla a bylo :nevim: Chápu, že někdo má psa jako děcko, ale já teda ne. Psa mám ráda, ale je to pořád jenom pes. A spoléhám se na to, že si s tím jeho tělo nějak poradí. Kdyby se nějak změnilo jeho chování, nebo by zvracel apod. tak bych zamířila k lékaři :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.6.14 09:41

@brouček123
Ahoj, to spíš vypadá, že mu tam zůstala hlavička (nebo jsi vytáhla celé klíště?).. Pokud ano, asi bych zašla na veterinu - tím nic nezkazíš.
Náš pes má někdy taky po klíštěti hrčku, ale je to jen takový hrbolek na kůži a kůže je stejná jako všude jinde.
To vaše mi přijde divné.
Jednou se našemu psovi taky po klíštěti udělalo takové divné „cosi“, šli jsme na veterinu, vzali mu krev a dostal antibiotika. Když dorazili testy, tak tam bylo napsáno, že šance nakažení 50:50 :-D dodnes ty výsledky moc nechápu, každopádně přeléčený byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.6.14 09:52

@Lejaa právě že jsem vytáhla celé to klíště. Taky se bojím že by to klíště mohlo bejt nakažený. Takže jste dostali rovnou antibiotika jo. Asi teda na tu veterinu zajdu lepší mít jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.6.14 09:58

@brouček123
Jojo. Pokud se dobře pamatuju, tak mu vzali tu krev.
Akorát teď nevím, zda ty antibiotika dostal hned nebo až po těch výsledcích. :think: už je to nějakou dobu zpět.
Každopádně byl vtipnej, brali mu krev z packy a vyholili mu tam čtvereček a protože máme doma simulanta, tak vždycky když k nám někdo přišel, tak začal najednou hrozně kulhat a tu nožku „ukazoval“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.6.14 10:02

@Lejaa Tak uvidíme odpoledne s ní manžel zajde at jsem klidná bojím se o ní :oops: pořád doufám že to nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.6.14 10:09

@brouček123
nebooooj :) o nic nejde, i kdyby bylo klíště nakažené, dostane antibiotika, popřípadě nějakou injekci a jede se dál:) žádná hrůza se nekoná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
13.6.14 23:00

@brouček123 Dej na to Betadinu, stroupek zmizí a boulička taky…maximálně sleduj, jestli to nějak nereaguje kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
16.6.14 12:30

Byli jsme u veterináře tak prej to zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný