Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Před létem jsem řešila, jakou vybrat prevenci na letošek a náhodou se ke mně dostal přívěsek Arpalit Dog, který ultrazvukem odpuzuje parazity. Vyzkoušela jsem ho a neměnila bych. Pes ho nosí na obojku, když jdeme na procházku a klíšťata se mu vyhýbají
Nesmrdí, nijak neruší a vydrží prý 10 měsíců.
Muzu se zeptat, slysela jsem, ze kdyz dam psovi na klště dezinfekci tak se zacne dusit a do psa vyzvraci vse co v sobe ma. muzu psa nastrikat sprejem pro lidi, ktery se používá proti komarum a klíštatům? (nemuzu si vzpomenout jak se jmenuje, ale to je jedno) ![]()
@doldag Klíště vytáhni pinzetou třeba a psovi kup obojek nebo nějaké kapky.
@doldag je spousta kapek, nebo obojků určených přímo pro psi, tak bych ho nestříkala ničím, co není určeno pro psy. Klíště normálně vytáhni, ranku můžeš vydezinfikovat po vytažení
Vem pinzetu a kliště mu normálně vytočením vytáhni…pak zastříkni desinfekcí…obojek může stačit
@doldag já mám dobrou zkušenost s přípravkem Ixoderm. Je to na klíšťata pro lidi, ale my použili normálně na psa (nenašla jsem zmínku, že není vhodné na zvířata a reakci naše fenky neměly). Jde o to, že po nakápnutí Ixodermu na klíště se celé zapouzdří/zamumifikuje
)a poté jde klíště dobře vyndat přiloženými kleštičkami. V návodu jsem našla, jak správně vykroutit. Super rachlé a jednoduché
)Pak je dobré ošetřit Betadinem. Veterinář nám Betadin doporučoval i na morče.
Jak pisou holky..hlavne prvne vytahnout…desinfekce celeho klistete neprinese zadne ovoce…desinfikovaat je potreba az ranu necim s jodem (jod pry zvlada nejlepe likvidovat ty klisteci parady co prinaseji)