Pes má klíště :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
15.4.14 18:37
@cumlanek píše:
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí :oops:

Jde to i obyčejnou pinzetou. Ale máme z lékárny takové ty kleštičky na klíště a tím je to pohoda a rychlé ;) Po vyndáni desinfikujeme Ajatinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.4.14 18:37
@bimbama píše:
Chytit a vytočit. Stačí tak tři čtyři otočky.

Uz se par let nevytaci, ted se vyviklava, pripadne skube plastovou pinzetou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.4.14 18:38
@asha píše:
Uz se par let nevytaci, ted se vyviklava, pripadne skube plastovou pinzetou :mrgreen:

Každý říká něco jiného, klidně vytáčet. Zrovna asi před týdnem jsem to zase četla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
15.4.14 18:38
@asha píše:
A ze jich letos jeste bude :mrgreen:
Nauc se to vyndavat, neni nic snazsiho. Hlavne nic nemaz mastickama ani olejickama a nic nevytacej. Nejlip ho zakapni desinfekci Betadine, jod pusobi proti boreliim a necim ho vyviklej. Kdyz budes mit kliste ty, pojedes na pohotovost? :D

mám doma jodisol dezinfekci to může byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.4.14 18:39
@bimbama píše:
Každý říká něco jiného, klidně vytáčet. Zrovna asi před týdnem jsem to zase četla :mrgreen:

Asi nejaka stara skola :mrgreen: Fakt je, ze vyviklat se to da i prstem, kdyz to jinak nejde. A nehrozi ukrouceni hlavicky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661

Nevytáčíme. Nejdřív zakápnu Ajatinem, počkám chvilku, chytnu klíště a vyklám, vyškubnu, vydesinfikuji ránu a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
@cumlanek píše:

Cokoliv s jodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
15.4.14 18:40
@cumlanek píše:

Jasně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.4.14 18:41
@asha píše:
Asi nejaka stara skola :mrgreen: Fakt je, ze vyviklat se to da i prstem, kdyz to jinak nejde. A nehrozi ukrouceni hlavicky. :)

Tak já klíšťat vyndala stovky a nikdy se mi hlavička neukroutila. Opravdu. Na vytáčení není nic špatnýho. Jeden čas se doporučovalo zakapávat, teď ne…
Jako, vyndat klíště není žádný drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.4.14 18:43

@bimbama No zacatecnik to muze utrhnout, kdyz mas grif, tak se ti to spis nestane. Ale zazila jsem i ukroucenou hlavicku a nic moc, ta panika potom :mrgreen: A masti se nemaze uz dlouho, potom co se zjistilo, ze dusici se kliste vsechno vyplivne zpatky. Takze tahat zaziva.

Neni to drama. Jediny drama jsem zazila, kdyz jsem mela kliste mezi rasama a byla na to sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
15.4.14 18:43

Tak ja do toho pujdu.ale co kdyz to klíště urvu a zustane hlavicka 8o co by se stalo? Abych psovi neublizila když se mi to nepovede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.4.14 18:44

@asha Náš malamut ho měl jednou přímo v zadku. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.4.14 18:44
@cumlanek píše:
Tak ja do toho pujdu.ale co kdyz to klíště urvu a zustane hlavicka 8o co by se stalo? Abych psovi neublizila když se mi to nepovede..

Neurves, normalne s nim viklej, ono se pusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.4.14 18:45
@bimbama píše:
@asha Náš malamut ho měl jednou přímo v zadku. :?

Chutovka, jak se tvaril na zakrok? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.4.14 18:45

Jej, stačí i chytit a škubnout, když zůstanou kusadla, tělo si s tím poradí, zrovna jako s třískou, nic se neděje. Zrovna teď jsem četla nejčastější mýty o klíšťatech, první byl vytáčení, druhý že je hrůza, když zůstanou kusadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný