Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@terinka4444 Já taky mám tu spešl pinzetu ze zverimexu. A jsem s ní spokojená. Ale ta karta, to dnes vidím poprvé. A má to i lupu ![]()
A to jsme byli teď jen hodinku venku mezi panelakama a chytl ho.je vlhko a prsi a lítal v trave..jak jsme byli v lese tak žádné před tydnem neměl. minuly rok jsem nasla na linu v kuchyni cervenou kuličku vypadalo jako kulicka červeneho hroznoveho vína. tak jsem ji vzala do ruky rozmajzla mezi prsty. a samá krev!! No klíště
to jsem dostala paniku jak blazen brrr..
@terinka4444 Kusadly ne, ale zrovna je v procesu a ty ho pretrhnes, cast zustane v rance, takze za mne je urcite lepsi netrhat
Je to selsky rozum, coz se osvedcuje nejvic, vzhledem k tomu, kolikrat uz se postup tahani klistete za posledni dve dekady zmenil
A vzdycky to bylo zarucene spravny
Proste nejlip zadnou cast klistete nemit v sobe. Ja bych fakt radsi tou skutecnosti moc neoperovala. ![]()
Vsadim se, ze na internetu se da tech skutecnosti taky par najit ![]()
Zkratka je to infekcni material, tak pokud mozno netrhat ![]()
@asha píše:
@terinka4444 Kusadly ne, ale zrovna je v procesu a ty ho pretrhnes, cast zustane v rance, takze za mne je urcite lepsi netrhatJe to selsky rozum, coz se osvedcuje nejvic, vzhledem k tomu, kolikrat uz se postup tahani klistete za posledni dve dekady zmenil
A vzdycky to bylo zarucene spravny
Proste nejlip zadnou cast klistete nemit v sobe. Ja bych fakt radsi tou skutecnosti moc neoperovala.
Vsadim se, ze na internetu se da tech skutecnosti taky par najit
Zkratka je to infekcni material, tak pokud mozno netrhat
no tak jasně, že je lepší netrhat, to žádná.
@terinka4444 píše:
no tak jasně, že je lepší netrhat, to žádná.
Hele stejne jsem zvedava, jak se to zmeni za dalsich 10 let
Oni zas na neco zarucene prijdou ![]()
Kdyby jsi měla klíště ty tak s tím taky jedeš na pohotovost nebo počkáš až ti odpadne? Bože můj pes měl za týden už 2 a hned jsem mu je vytáhla obyčejnou pinzetou kterou jsem pak vydrhla.
@cumlanek píše:
Co když to klíště rozmacknu když ho budu vytahovat? A jak se klíště vytaci? Ja mám jen obyčejnou pinzetu na obočí
proto je dobré mít speciální platovou pinzetu na vytahování klíšťat, nejdřív zadezinfikovat jodem a vyvyklat, myslím, že tohle budeš řešit ještě mockrát a mít doma v bytě psa s přisátým klíštětem, no pěkně děkuju, navíc, čím dýl ho bude mít, tím větší riziko pro něj.
@cumlanek píše:
Tak je venku!! I s kusadlya ze se pěkně drzelo mrška. pak ho ještě celého psa prekontroluju jestli nemá klistaka někde jinde. kdovi kolik bych za to dala u veterinare
Jéé tak to je moc dobře
vidíš jaká jsi šikulka ![]()
Zrovna jsem ti chtěla napsat, že kdyby jsi bydlela blíž, že by jsem to klíště pejskovi vytáhla
Fakt platit 100kč na veterině za vytažení nemá cenu ![]()
já se také spoustu věcí musela naučit sama, nebo od pana veterináře, protože by se to strašně prodražilo být pořád na veterině, takže různé chutovky jako ekzém dále převazy a čištění když měla moje pusinka drén(pokousal ji sousedovic pes
),pro mě byla maličkost
akorát jsem tedy pak jela na vytažení drénu, to je jasné. Jediné co jsem tedy dělala se slzou v oku bylo, proplachovat jí to pokousání 3krát denně hipermarganem(stříkačka do té rány a už se čistilo
ale byla statečná prdolka moje
ale než jezdit 3denně na veterinu, pan doktor mě zaučil
Taže koupelna byla taková moje malá ambulance plná stříkaček a serepatiček a léků(byla často nemocná)
Boužel pak nastal i smutný okamžik, kdy u ní proukla zvláštní mokvavá vyrážka, která se začala rozčiřovat a Šanny začala hrozně zapáchat, takže jsem jí musela na příkaz pana doktora místa vyholovat a pečovat o ty zasažená místa, takže byla chudák skoro bez chlupů. Čekalo se na výsledky biopisie a do toho přestala kakat a začala se ucpávat, takže jsem se musela naučit i klistýry
Bohužel verdikt který přišel zněl,,rozáhlá rakovina kůže,,…
nebylo to snadné ale musela jsem moji berušku nechat uspat
Moc se mě o ní stýská ![]()
Ale jinak jsem poloviční doktor
takže pokud budete mít někdo potřebu, napište mě zprávičku a já vám poradím, popřípadě nějaké banality i ošetřím a zadarmo
![]()
Nezodpovědnost některých majitelů pejsků mnohdy překračuje všechny meze! A to si nedovedu představit ty následky, kdyby jsem šla kolem s dítětem…!
Taky jsem včera tahala psovi klíště, jenže půlroční štěně chvilku neposedí, tak se mi povedlo klíště přetrhnout:( No ono si tělo poradí a vyhnisá to pryč, minulý týden měl na hlavě a to se povedlo perfektně celé a to má čerstvě na sobě pipetu fronlinu:(
Rada na vytažení drobného klíštěte od starého praktika - lékaře.
Nepoužívat předem žádnou dezinfekci…gázu potřít lehce navlhčeným mýdlem (ne tekutým) a pak „šudlit“ po klíštěti zleva doprava…zachycuje se na gáze a po chvíli se pustí úplně. Pak samozřejmě místo vydezinfikovat.
@Komediantka 1 dekuji za tu sikulku..to je hezké
tvuj pribeh me úplně zasahl moc me to mrzí. a jsi skvělá a pejsek měl štěstí ze te měl..fakt krásné ![]()
@cumlanek píše:
@Komediantka 1 dekuji za tu sikulku..to je hezkétvuj pribeh me úplně zasahl moc me to mrzí. a jsi skvělá a pejsek měl štěstí ze te měl..fakt krásné
Kukukju moc
![]()
Holky prosím o radu. Naše štěně mělo asi před 5ti dny klíště na hlavě má tam teď takovou tvrdou bouličku a na ní byl stroupek ten se ted odloupl ale boule je tam pořád myslítě že mám zajít na veterinu nebo ta boule zmizí vypadá to jako by se jí tam dělal další stroupek. ![]()
Ahoj
a nezůstalo tam něco z klíštěte? Ja to teď řešila u me fenky yorka- taky byla boulička a po zatlačení hnis. Měla klíšte na noze a asi si ho nějak vytrhla ale hlava tam zůstala.
Já jsme to vytáhla doma-byla hluboko- dezinfekce a na ranku mřížku Inadine a zavázat. Ráno to bylo ok.
Taky se nám stane že po klíštěti mají psy bouličky ale nijak tvrdé
a rychle mizí.