Kdy začít s chystáním výbavičky?

460
13.2.12 08:49

Kdy začít s chystáním výbavičky?

Ahoj holky!
Chtela jsem se zeptat ,kdy je nejlepsi chystat vybavicku?
a co doporucujete?
Diky bacul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
13.2.12 08:54

výbavičku bych chystala postupně, ale střídmě, malej měl 4,3kg při narození, takže celá nachystaná navoněná skříň šla loktem dolů:-)Já vím, že to říká každej, ale oni z toho opravdu vyrostou, doporučila bych pár kousků a pokud nejsi nějaký vyloženě pracháč, nakupovat dle potřeby více věcí najednou třeba z Mimibazar nebo mimiaukce.cz. Co se týká výbavy do porodnice a na novorozence, tojsem začala cca 30týden a vyplatilo se, páč jsem rodila 35+1, kluka pak teda 40+1:-)to byl právě macek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.2.12 08:56

Já začala chystat výbavičku po velkém UTZ. ve 20tt. Všechno jsme nakupovali postupně. Jednak jsem se aspoň zabavila na půlku těhotenství (byla jsem doma na rizikovém) a nebyla to naráz taková finanční palba. Takže jednou jsme koupili to, jindy zase ono. Kočárek jsem měla doma tři měsíce před porodem, oblečení jsem kupovala až tak nějak ke konci. Za sebe doporučuji nekupovat moc oblečení. Měla jsem pro syna narvanou skříň a vůbec to neunosil. Osmery riflíky, jako jsem měla, fakt nejsou potřeba. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
13.2.12 09:00

4 Nelluška: to je asi pravda…clovek nikdy nevi :-)
tak to mam jeste cas :-) jsem v 12.tydnu,ale kamaradka ta si to chystala snad od zacatku tehotenstvi,tak bych nechtela nic zakriknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
13.2.12 09:02

Já taky kolem toho 20tt…ale kolem 30tt jsem už měla vše připravené..co kdyby zase…naštěstí ne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
13.2.12 09:05

u prvního jsem začla nakupovat snad hned po tom co jsme našla // na testu. Takže ve 20tt jsem měla doma komplet výbavičku i s kočárkem :mrgreen: u druhého jsem začla teda později,tam jsem čekala na potvrzení pohlaví,abych věděla, jestli mám růžové oblečky po dcerce nechat a nebo prodat a nakupovat modré :mrgreen: nakonec se prodávalo a nakupovalo :mrgreen: :mrgreen: Kolem 30tt jsem vše vyprala,vyžehlila, naskládala do komody, nabalila tašku do porodnice a pak už jenom odpočívala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
13.2.12 09:05

4 Gabi.design : tak velky ultrazvuk me asi teprve ceka.Jsem ve 12.tydnu,
jsem taky na rizikovem hned o zacatku - 5.tydne.
Vloni jsem o mimi prisla v 7.tydnu,tak kez by to ted bylo ok.
Tak jsem nechtela zatim vybavicku chystat,aby to neprineslo smulu.
Kamaradka ho teda chystala uz od zacatku tehotenstvi,ale ja si myslim,jestli prece jenom mam jeste cas :-)
A kocarek kdy porizovat? Asi az 7.-8. mesici???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
13.2.12 09:07

dekuju holky,tak jak tady ctu ,nejlepsi je to chystat kolem 20.tydne :-)
Tak se tim asi budu ridit…jeste 8.tydnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
13.2.12 09:10

Ahoj, já první nejmenší oblečky začala nakupovat někdy kolem 16. týdne.. Pak až někdy v 26tt, kdy jsme byli na 3D ultrazvuku, jsme se konečně dozvěděli pohlaví, takže od té doby začala růžová manie. Víceméně jsem ale měla nakoupeno už tehdy a teďka mě to mrzí, že jsem se tak unáhlila, protože jsem ještě nevěděla, kde nakupovat (přestěhovali jsme se se snoubencem k němu do Finska), takže jsem za výbavičku dala asi 3× víc, než kolik bych dala v dnešní době, protože už vím, kam na ty levnější věci popř. kde nakupovat na netu z druhé ruky.

Jinak opravdu nekupovat moc těch nejmenších oblečků, naše malá z toho vyrostla snad za 2 nebo 3 týdny. No, s druhým dítkem budu už chytřejší, pohlaví se dozvíme teďka ve čtvrtek, tak podle toho nastanou nebo nenastanou další nakupovací orgie :D (pokud holčička, tak všechno máme, pokud chlapeček, tak to zas bude pálka, protože máme naprosto vše růžovoučké)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
13.2.12 09:14

Já takovou diskusi už zakládala, tak se mrkni https://www.emimino.cz/…vicku-73802/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
13.2.12 09:20

Já začínala také až po 20tt až po utz na vývojové vady, ale pak to lítalo :lol: Půlku neměl na sobě a dneska máme 68 a já nakupuji znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
13.2.12 09:25

jo a dooručuju kupuj neutrál..hodí se ti to pak i na druhé…a až budeš znát pohlaví tak dokup drobnosti :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
13.2.12 09:25

Já začala vše řešit tak v 5.měsíci - jsme i malovali pokojík pro prcka a i teď se tak chystám podobně. Důvod je ten, že do 4.měs. mi bylo zle, pak jsem nabrala energii a hlavně člověk je po nejdůležitějších testech a kdybych to nakoupila na začátku těhu a pak o mimčo přišla, tak bych to těžko doma nesla a taky jsem vlastně oblečení kupovala až po zjištění pohlaví. Toho universálního není tolik.

Syn měl 52cm při narození, dávali jsme velikosti 52,56 - vydrželo mu to 2měsíce, nakoupila bych tak 3velikosti dopředu, protože pak nevíš jak rychle poroste a do jakého období se dostane s jakou velikostí. Hlavně je dobré spíš víc věcí na doma - děti se hodně prokakávají, pročůrávají, ublinkávají. Látkové plenky jsou základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.2.12 09:34
baculinka píše:
4 Gabi.design : tak velky ultrazvuk me asi teprve ceka.Jsem ve 12.tydnu,
jsem taky na rizikovem hned o zacatku - 5.tydne.
Vloni jsem o mimi prisla v 7.tydnu,tak kez by to ted bylo ok.
Tak jsem nechtela zatim vybavicku chystat,aby to neprineslo smulu.
Kamaradka ho teda chystala uz od zacatku tehotenstvi,ale ja si myslim,jestli prece jenom mam jeste cas :-)
A kocarek kdy porizovat? Asi az 7.-8. mesici???

Já jsem kočárek měla už v 6 měsíci, ale to proto, že byl tenkrát veletrh a kočárek tam byl za veletržní cenu. Jinak bych ho možná měla ještě o něco později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
13.2.12 09:49

Ahojky,já mám všechna těhu riziková,takže jsem v obou těhu začala nakupovat po odběru plodové vody v 16.tt,výsledky jsou za 3týdny…takže jsem začala cca od 20.tt
Užij si to…já to milovala…poprvé jsem to dost přehnala a malá půlku věcí vůbec neměla na sobě,ale mě to nedalo nekoupit to…strašně jsem se na mimi těšila ;)
Podruhé jsem se držela a bylo to akorát…už tady padlo,že je super nakupovat na mimibazaru…jsem určitě pro…taky mám od tamtud spoustu věciček a ted je tam i postupně prodávám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí