Kdy žádat o rodičovský příspěvek?

23.8.23 22:14

Kdy žádat?

Nemám nárok na PPM, tudíž jsem na neschopence do konce šestinedělí. Mám dva týdny do TP. Kdy mám o rodičovský příspěvek žádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11808
23.8.23 22:25

Můžeš hned po porodu (ona taky nejakou dobu trvá než se to vyridi) až budeš mít RL ditete…datum od kdy ti má RP chodit napíšeš tak aby ti navazoval na neschopenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
23.8.23 22:31
@MartinaKindl333 píše:
Nemám nárok na PPM, tudíž jsem na neschopence do konce šestinedělí. Mám dva týdny do TP. Kdy mám o rodičovský příspěvek žádat?

Až budeš mít rodný list můžeš klidně zažádat. Datum od kdy chceš čerpat zvolíš podle konce neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
24.8.23 10:10

Po porodu až bude rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 10:33

Takže se nemusí čekat na ukončení neschopenky? Někde jsem četla, že lze žádat až po ukončení neschopenky, zajít na sociálku, aby dala potvrzení od kdy do kdy byla dotyčná v prac. neschopnosti a až poté lze žádat o RP. Pokud lze žádat jakmile je rodný list, tak je to super :palec:

• Citovat
  • Upravit
25.8.23 12:11

A ještě mám jeden dotaz. Děkuji.
Jsem na neschopence u gynekologa a ten mi řekl, že jakmile porodím, musí si mou neschopenku převzít nemocnice a poběží mi tedy do konce šedtinedělí. Ale v porodnici mi sestra řekla, že se to většinou ukončuje porodem, ale že neví jistě? Nebude to nějaký problém? Jak jste to měli vy? Marodily jste u gynekologa nebo pak už v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
26.8.23 12:16
@MartinaKindl333 píše:
A ještě mám jeden dotaz. Děkuji.
Jsem na neschopence u gynekologa a ten mi řekl, že jakmile porodím, musí si mou neschopenku převzít nemocnice a poběží mi tedy do konce šedtinedělí. Ale v porodnici mi sestra řekla, že se to většinou ukončuje porodem, ale že neví jistě? Nebude to nějaký problém? Jak jste to měli vy? Marodily jste u gynekologa nebo pak už v nemocnici?

Neschopenku vede vždy ošetřující lékař. Gynekolog tě předá do péče nemocnice a tam jsi až do konce šestinedělí, kdy si tě pak zase zpět přebere gynekolog. Takže ano, neschopenku by měla vést nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65095
26.8.23 13:06
@JancaS84 píše:
Neschopenku vede vždy ošetřující lékař. Gynekolog tě předá do péče nemocnice a tam jsi až do konce šestinedělí, kdy si tě pak zase zpět přebere gynekolog. Takže ano, neschopenku by měla vést nemocnice.

Tak nemocnice je osetrujici jen tech par dnu kolem porodu, ne? Kdyz te propusti, tak na kontrolu jdes uz jen ke svemu gynekologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
26.8.23 13:20
@vokishka píše:
Tak nemocnice je osetrujici jen tech par dnu kolem porodu, ne? Kdyz te propusti, tak na kontrolu jdes uz jen ke svemu gynekologovi.

Mě teda vždycky říkali, že kdyby něco v šestinedělí tak mám jet na kontrolu k nim. Miminko si přebírá pediatr. Ale žena je podle mě v péči nemocnice do konce šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí