Když se dítě vzteká - 2,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.6.11 16:43

Kdyz dite je vztekly

Ahoj holky rada se vam zeptam co delat kdyz mate vztekli dite doma.Memmu synovi je skoro 2 a pul roku je to takovy vztekloun ze uz si nevim rady.Kdyz jdeme na nakup a neco mu nepovolim snazim se mu to rict v klidu ale strasne se vzteka zacne dupat a pistet jak na lesy ale to neni jen v kramu ale i doma.Zkousela jsem vysvetlovat i placnuti pres zadek ale nic nepomaha.Vsechno si musi jak se rika vyrvat.Vcera mi udelal takovou z cenu venku ze po me lidi koukali jak buh vi co bych mu neudelala pistel.....uz toho bylo vcera az priliz na me trosku moc az jsem zacala brecet a rikala jsem si ze nezvladam sveh syna.Moc ho miluju a udelala bych pr nej i nemozne ale jak se zbavit toho vzteku??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
28.6.11 16:50

Mám doma něco podobného, univerzální rada to určitě není, ale slyšela jsi něco o Respektující výchově?

Jak vypadají ty vaše „rozpravy“? Jestli jsou to z tvé strany jen samé příkazy a zákazy, tak může být problém i v tom.

Nervy ujedou každému, to se stane. Taky mám někdy pocit, že to nezvládám.
Ale od té doby, co se snažím „respektovat“, je to fakt lepší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
28.6.11 16:52
Anonymní píše:
Ahoj holky rada se vam zeptam co delat kdyz mate vztekli dite doma.Memmu synovi je skoro 2 a pul roku je to takovy vztekloun ze uz si nevim rady.Kdyz jdeme na nakup a neco mu nepovolim snazim se mu to rict v klidu ale strasne se vzteka zacne dupat a pistet jak na lesy ale to neni jen v kramu ale i doma.Zkousela jsem vysvetlovat i placnuti pres zadek ale nic nepomaha.Vsechno si musi jak se rika vyrvat.Vcera mi udelal takovou scenu venku ze po me lidi koukali jak buh vi co bych mu neudelala pistel.....uz toho bylo vcera az priliz na me trosku moc az jsem zacala brecet a rikala jsem si ze nezvladam sveh syna.Moc ho miluju a udelala bych pro nej i nemozne ale jak se zbavit toho vzteku??

Jak kdybych to psala ja - tomu nasemu byli ted 2 roky a vzteka se uplne nepricetne - do toho ted „dostal“ maleho brasku, takze tim vztekanim chce i na sebe upozornit, a zvyka si, ze uz neni sam a nemuzu k nemu pribehnout, kdykoliv si vzpomene, ale jak to resit netusim - sama bych potrebovala radu - kdyz nebreci maly, tak se vzteka velky. :roll: :-?

Příspěvek upraven 28.06.11 v 16:55

• Citovat
  • Upravit
Kathula
28.6.11 16:53

Respektuju, zakazuju, slibuju … nic nepomaha. :zed:

• Citovat
  • Upravit
6093
28.6.11 16:56
Kathula píše:
Respektuju, zakazuju, slibuju … nic nepomaha. :zed:

No, ono se to „zakazuju a slibuju“ s tím respektováním docela bije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.6.11 17:01

Vzteku ho nijak nezbavíš. Období vzdoru je normílní vývojové stádium člověka, to nelze bohužel zrušit :mrgreen: Nezbývá ti než čekat, až z toho vyroste a mezitím se naučit zvládat ty záchvaty vzteku tak, abyste je oba přežili bez úhony :wink: A jak to zvládat, to je otázka, na každé dítě zabírá něco jiného. Vynehala bych zastrašování a fyzické tresty, prostě metody s negativním dopadem.
Mně tak napadá, jestli je tohle období vzdoru horší než puberta? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
28.6.11 17:13

Linda miva taky zachvaty vzteku, ale je jeste celkem mala, i tak je to docela narez nekdy. Chce si delat svoje veci, jiny nez ja a proste odmita „jit s davem“

stejne tak si vyvztekava urcity veci…
kdyz to jde, nevsimam si ji a ignoruju…
kdyz to nejde, odnesu ji z obchdou pryc at se vzteka jinde…
kdyz to neni nic co bych ji nemohla dat, reknu at poporsi a vec ji dam, kdyz ji dat nemuzu nebo nechci, snazim se vysvetlit proc ji to dat nemuzu (ano ja vim ze je mala, ale mam proste nekdy pocit ze mi rozumi) a nekdy to pochopi… a kdyz ne, tak ma smulu :-D

nekdy ji placnu pres zadek, kdyz dela vylozene blbosti, ktery uz nejde jen tak prejit - rozlejva piti, hazi veci kolem sebe a pod… vetsinou to pomuze, trochu si vztekne a pochopi ze se zlobim a necha toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
28.6.11 17:20

Cappy nemohla bys prosím doporučit nějakej zdroj - nejlépe knížku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.6.11 17:31
inul píše:

Inul, jmenuje se to Respektovat a být respektován
Já konkrétně čerpám z internetových diskuzí a od kamarádek, hodně to spolu probíráme, vlastně mě do toho vtáhly.
Začala jsem to zkoušet spíš jen ze zvědavosti, dřív jsem se těm „kecům“ smála.
Ukáže ti to jiný pohled na výchovu.
Proč to nezkusit, když to může zabrat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
28.6.11 17:56
Cappy píše:
inul píše:
Inul, jmenuje se to Respektovat a být respektován
Já konkrétně čerpám z internetových diskuzí a od kamarádek, hodně to spolu probíráme, vlastně mě do toho vtáhly.
Začala jsem to zkoušet spíš jen ze zvědavosti, dřív jsem se těm „kecům“ smála.
Ukáže ti to jiný pohled na výchovu.
Proč to nezkusit, když to může zabrat ;-)

Díky, jsi zlatá!! Něco zabrat musí, jde jen o to to najít:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.6.11 18:20

Respektující výchova pomůže některým záchvatům vzteku předejít. Pokud už ale do „toho“ vlítne, v amoku nepomůže žádné vysvětlování, nic. Prostě čekat, než ho to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.6.11 18:38

Já nevím, mně to RaR přijde možná užitečné pro starší děti, se kterýma se člověk už dokáže dobře domluvit. Pro dvouleťáka, který neumí mluvit, jak je tomu u nás, téměř nepoužitelné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.6.11 18:40

Tak podle mě věk nehraje zas až tak roli, nelze říct, že na dítě 2r není RaR aplikovatelné. taky nemám doma moc zdatného řečníka, ale rozumět rozumí moc dobře.

Dokonce se mi už podařilo ten vztek zahnat, ale jak píše Alpaka, díky RaR lze takovým stavům spíš předejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
28.6.11 18:47

RaR je v tomto věku hodně o tréninku matky na budoucnost. Ale pomalu se to začíná lámat, něco už se zdá, že pochopí někdy dokonce vysvětlení papouškuje.
Nicméně ta myšlenka přirozených důsledků je u dvouleťáků ještě předčasná. Klukovi je prostě jedno, jestli něco bude rozbité, jestli si může ublížit… Zvlášť, když následek není okamžitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
28.6.11 19:14

Dceři jsou 2 roky a téměř 2 měsíce a toto zatím neznám. Aplikuju na ni docela přísnou výchovu, takže pozná, kdy se opravdu zlobím a poslední dobou je i vidět, že se ještě nemusím rozzlobit a už ji to mrzí a dokonce se začíná omlouvat 8-o samozřejmě se jí ale všechno snažím vysvětlit, i když často až po tom křiku, to je pravda :think: o všem špatném, co udělá, si potom v klidu popovídáme, ale až je po tom. Když např. hází hračkama tak, že div nerozbije je i všechno okolo, tak samozřejmě nějaké vlídné slovo nepomůže, tak na to jdu holt tvrdě a pak popovídáme. Zatím se mi to vyplatilo, tak uvidíme, co bude dál. Ale je fakt, že takto už to dělám dlouho :think: a jinak když jde o nějaký náznak vztekání doma, nějakého vymáhání něčeho, co nemůže mít, tak nereaguju a je hned klid. Ale je to taky v dítěti určitě a dost možná v prostředí, ve kterém žije. Ale to nemůžu soudit, když tam nejsem. My máme velice harmonické prostředí, tak snad i to pomáhá :think:

no držím palce, abyste to nějak zvládli ke spokojenosti všech :palec:

a co snad jde poradit, tak důslednost…ony si ty malé potvůrky moc dobře pamatují, co jim kdo kdy nakonec povolil a pak to zkouší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí