Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dvanáctiletý je teď už v posteli a za chvíli bude tuhej. Patnáctiletá tu mele hubou a je možné, že ji najdu v jednu ráno, že ještě něco kuti nebo má něco ve sluchátkách.
15 let, obvykle je do 22:00 v posteli a spí. Ale má docela fyzický zápřah.
Příspěvek upraven 28.03.24 v 20:11
@ivašot. píše: Více
Přesně tak
, my geronti už obvykle hledáme tu masku na oči, když se životem urvaný puboš vláčí do koupelny. Já obvykle z posledních sil zařvu, ať tam po sobě uklidí a vytře.
Bohuzel 10 leta kdyz ji necham, tak usne v 11-12. Kdyz ji donutim v 10, ldyz je skola je to zazrak. 15 leta 11-1 podle situace.
Náš puboš chodil spát hodně pozdě. Ale my jsme celá široká rodina noční sůvy, takže půlnoc to u nás ani zdaleka nejistila.
12lety ve školní dny chodí spát kolem deváté. Pokud se musí učit, tak další den padne třeba v osm. O víkendu to neřeším.
U nejstarsiho vubec netusim, nekdy vstavam v pet a uz beha na pase, jindy ho nejde probudit v 9. 15-lety behem tydne uz v deset spi, ale v pet uz vali do posilovny, pak ma dve hodiny tenis. Jooo vikendy, to je schopny jit spat ve ctyri. Ja existovat jak oni, jsem uz asi mrtva, minimalne zcela nefunkcni. Ja musim byt v posteli mezi pul devatou a pul desatou, jakykoliv mensi vykyv me odrovna na cely dalsi den. Ale v mladi jsem to mela stejne. Teda jestli si dobre ten pravek pamatuju. ![]()
@pidalina píše: Více
Přesně tak, nevím. Chodí, kdy chce - někdy brzy, někdy pozdě.
Nejpozději v 22:00 chci, aby byli zapadlí u sebe v pokoji, abych já mohla spát a nebudili mě couráním po baráku
Ale kdy reálně usínají netuším a asi je mi to i jedno. ![]()