Keloidní jizva

300
1.7.14 18:40

Keloidní jizva

Zdravím všechny :)
Máte někdo zkušenosti s odstraněním keloidní jizvy? Mám opravdu ošklivou velkou, chtěla bych se jí zbavit.
Díky za info :mavam:
 Lubka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.7.14 19:08

Budu sledovat :-)
Já zatím chodila na kortikoidové injekce, před 2 rokama jsem musela přerušit, ale od září zase začnu.

• Citovat
  • Upravit
5761
1.7.14 19:11

Taky zvazuju, tak budu tez rada za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
1.7.14 19:56

Mám asi 3cm na břiše, chirurg řekl, že mi ji příští rok vyříznou a sešijou znova :) Tak jsem na to zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
1.7.14 20:25

Já měla takovou hnusnou fialovou jizvu a normálně mi to vyřízli, znovu zašili a pak jsem chodila 10× na laser. Prý to mělo zmizet, ale mám ji tam furt, ale je světle růžová takže není moc vidět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
1.7.14 20:43

@rajada no ja mela po prvnim cisari keloid, ktery mi u druheho cisare taky vyrizli a mam opet keloid.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.7.14 20:44

Ségra má tuto jizvu na rameni, cca 3,5 cm v průměru. Několik let ji léčili bůhví čím, pak jí začala praskat, udělala se jí tam „díra“. Po nějakém čase se zase zatáhla, v 18 letech podstoupila plastickou operaci, pak ošetřování laserem a cca za dva roky nebylo poznat, že s ní něco dělali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
1.7.14 20:46
@celipipka54 píše:
Já měla takovou hnusnou fialovou jizvu a normálně mi to vyřízli, znovu zašili a pak jsem chodila 10× na laser. Prý to mělo zmizet, ale mám ji tam furt, ale je světle růžová takže není moc vidět :palec:

A hradila jsi něco?

Já mám ošklivou keloidní jizvu po CS…Moje praktická lékařka mi tvrdí, že je možné provést plastiku na pojišťovnu…Jen čekám na druhé těhotenství, kdyby náhodou porod proběhl opět CS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
1.7.14 20:55

Mám plno keloidních jizev z puberty, chodila jsem na sněžení, nosila silk-k plátek a bylo to k ničemu, jen to bolelo. Na odstranění plastikou mi několikrát bylo řečeno, že se to stejně vrátí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
1.7.14 21:04

@Pherenike Za to vyříznutí jsem neplatila, ale za ten laser jsem platila, tenkrát to vyšlo tuším na 500, ale to už je dlouho. Těžko říct, jak to bude teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
1.7.14 21:07
@Venetta píše:
@rajada no ja mela po prvnim cisari keloid, ktery mi u druheho cisare taky vyrizli a mam opet keloid.. :roll:

jo tak takhle, to je blbý :( Já mám po císaři jizvu právě v pohodě, keloid se mi udělal pak jinde po jiné operaci, ale zatímco jizvu po CS schovám v kalhotech/kalhotkách, tak ta na pupku je hnusná a musím ji i zakrývat (dr. říkal, že nesmí na slunko). Takže plavky nehrozí, leda se zalepeným pupkem :)

Nemá na to vliv třeba i ta pooperační péče o jizvu? Třeba tu „císařovou“ jsem mazala hemagelem a contractubexem a mám ji hezkou, tu druhou jsem nemazala ničím a mám ji hnusnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
1.7.14 21:25

@rajada tezko rict, ja prvni jizvu taky promazavala a stejne byla. Takze jsem druhou uz nijak neresila… Jinak tuto jizvu neresim, ta se prave schova, ale mam na stehnu po vyriznuti znaminka a to je des. Je to cca 4 roky co ji mam a jedine co, tak „splaskla“, takze bych se ji rada zbavila, je hrozna, az kvuli tomu nenosim kratasy :roll:
Nemluve o keloidech po plastice usi… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 21:30

Já si myslím, že pokud má někdo sklon, tak to příště dopadne stejně. Za 3 cm jizvu bych byla fakt ráda. Já mám po císaři megakeloid na břiše a hlavně mám megakeloid asi 10cm dlouhý na krku, napříč.

• Citovat
  • Upravit
13473
1.7.14 21:46

Já ho mám po očkování proti TBC, ten je fakt velký(10×4 cm) a pak se mi jich v pubertě udělalo několik po akné na zádech(tam mě děsí spíš to, že se stále zvětšují, pár se mi jich už spojilo). Většina lidí si myslí, že to jsou popáleniny. Po císaři mám už ale jizvu krásnou, není skoro vůbec vidět. Ale i tak se to bojím riskovat, záda se prý celkově hůř léčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.7.14 23:35

Sezen si toto ve zdr. potrebach, poradili mi to na plasticke chirurgii: http://www.medicinskatechnika.cz/…s-p-500.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí