Keramický nůž

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.11.11 12:35

Madi a jak ti krájí? Ty pokeramizované se musí brousit taky někde speciálně nebo stačí doma? To by mohlo i popraskat ta keramika na tom? To mě nenapadlo. Ale právě mi to přišlo lepší v tom, že nejsou takkhřeké, na vitamínyjá moc nevěřím…To je podle mě nějaký reklamní tah :nevim: . Madi a srovnání keramický a pokeramizovaný?

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.11.11 12:40

Krájí se mi s ním určitě líp jak s keramickým…ale - ty keramické jsme měli tuším z makra, tak to asi žádná velká sláva co se týče kvality být nemusela :nevim: podobné mají občas v akcích v albertu, v tescu…

ten polo-keramický si myslím, že se dá brousit normálně, ale nezkoušela jsem to, mám ho chvíli.. docela mi vyhovuje, že se prodává i s chráničem… tudíž když mi ho malý třeba vytáhne ze šuplíku, tak jednak si neublíží a jednak ho nezničí
mám tento http://eshop.tescoma.cz/…o-tone-13-cm, ale mají i jiné tvary

teď koukám, že v popisu píší, že se brousit dá, přímo i dělají na to brousek - http://eshop.tescoma.cz/…ousek-presto

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 12:46

Děkuji Madi, odkazy supr. To by bylod obré, kdyby se daly brousit i doma, protože to by se zase určitě ušetřilo času i peněz. Myslím si, že než letět s nožem někam ho dát brousit,že pak spíš leží doma.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.11.11 12:57
Anonymní píše:
Děkuji Madi, odkazy supr. To by bylod obré, kdyby se daly brousit i doma, protože to by se zase určitě ušetřilo času i peněz. Myslím si, že než letět s nožem někam ho dát brousit,že pak spíš leží doma.

my si brousíme všechny nože doma, máme podobný brousek od fiskars, kdysi jsme si ho objednali z bonusprogramu spořitelny zadara :mrgreen:
zkus si třeba koupit ten nejmenší, stojí stovku a můžeš si ho vyzkoušet doma, než to koupíš jako dárek :wink:

• Citovat
  • Upravit
4387
7.11.11 13:18
Anonymní píše:
Madi a jak ti krájí? Ty pokeramizované se musí brousit taky někde speciálně nebo stačí doma? To by mohlo i popraskat ta keramika na tom? To mě nenapadlo. Ale právě mi to přišlo lepší v tom, že nejsou takkhřeké, na vitamínyjá moc nevěřím…To je podle mě nějaký reklamní tah :nevim: . Madi a srovnání keramický a pokeramizovaný?

Kup si radsej keramicky…ani ja som neverila na vitaminy, ale uz verim :-D . Totiz ked napr. nakrajas jablko keramickym nozom, tak ti nezhnedne takze nieco na tom asi bude. Neviem aka je vyhoda tych pokeramizovanych…to by som si uz radsej kupila normalny. Inak Tescoma ma super noze..vsetky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.11.11 13:20

ja uz bych do keramickych nesla…dostali jsme loni k vanocum nejakou luxusni sadu…kraji dobre…ale strasne se to lame…kdyz clovek zakroji maso ke kosti tak se vylamujou zuby do ostri…desny…jinak ostry vydrzely asi ten rok a ted uz jsou tupy jak prdel…a nikdo to tu nabrousit neumi u nas na dedine…takze mnohem lepsi je kvalitni nuz kovovy pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.11.11 13:20

Já když krájela ovoce obyč.nožem,tak jsem při tom měla uplně husinu :mrgreen: Prostě mi vadil ten kov v tom mokrém ovoci.A při krájení keramickým nožem vrním blahem :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
7.11.11 13:23
mikitaa píše:
ja uz bych do keramickych nesla…dostali jsme loni k vanocum nejakou luxusni sadu…kraji dobre…ale strasne se to lame…kdyz clovek zakroji maso ke kosti tak se vylamujou zuby do ostri…desny…jinak ostry vydrzely asi ten rok a ted uz jsou tupy jak prdel…a nikdo to tu nabrousit neumi u nas na dedine…takze mnohem lepsi je kvalitni nuz kovovy pro me.

Keramickym nozom nemozes krajat kosti :-D
„Keramický nůž je určen ke krájení a plátkování ovoce, zeleniny, masa bez kostí, pečiva apod. Řežte vždy jen v přímém směru, nikdy neohýbejte čel do stran. Netlačte na plochou stranu čepele - nepoužívejte k drcení česneku apod. Keramický nůž nepoužívejte ke zpracování masa s kostmi, chrupavkami a mražených jídel, nepoužívejte k sekání, vykrajování, vykosťování apod. Nedoporučujeme ke krájení tvrdé slupky melounů. Používejte výhradně na plastových nebo dřevěných krájecích prkénkách, nepoužívejte tvrdé krájecí prkénka ze skla, mramoru, porcelánu, nekrájejte v porcelánových talířích, pekáčích apod. Nepoužívejte k odstraňování zbytků pokrmů z nádobí. Nevystavujte přímému zdroji tepla. Zabraňte pádům a nárazům keramického nože, odkládejte se zvýšenou opatrností, čepel je křehká a může se zlomit či odštípnout špička.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.11.11 13:30

monika: no prave…to neni nuz vhodnej treba pro me vubec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
7.11.11 13:46

Tak my doma už nějakou dobu normální nože vůbec nevedem. Máme jen keramické a nemůžu si je vynachválit. Už mi i upadl na zem a přežil to bez újmy :-)
Krájím s nima úplně všechno. I ty rajčata jdou dobře, krájím je docela často a ani nikdy nezůstal nůž červený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.11.11 14:00
Monika123 píše:
Anonymní píše:
Kup si radsej keramicky…ani ja som neverila na vitaminy, ale uz verim :-D . Totiz ked napr. nakrajas jablko keramickym nozom, tak ti nezhnedne takze nieco na tom asi bude. Neviem aka je vyhoda tych pokeramizovanych…to by som si uz radsej kupila normalny. Inak Tescoma ma super noze..vsetky :-)

ale to je právě for v těch pokeramizovaných - řežou jako ty ocelové, ale jinak se chovají jako keramické, takže jablko taktéž nezhnědne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 14:13

V tom případě mi možná ty pokeramizované vycházejí líp. To právěnad tím bádám…

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.11.11 14:23

Uvidíš no. Já mám ale většinu normálních ocelových nožů, mám tu řadu presto… tohle jsem si pořídila, že jsem chtěla vyzkoušet něco nového.. jak říkám, kup si jeden a vyzkoušej :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný