Keramický nůž

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.11.11 12:03

Keramický nůž

Dobrý den,
pro začátek, píšu anonymně, protože sem chodí rodina a nechci aby měly zkažené vánoční překvapení.
Chceme koupit keramický nůž tchýni a švagrové na vánoce. Viděli jsme ale i klasický nůž, potažený keramikou, měl by být pevnější než klasický keramický, který je prý křehký a víc se lámou špičky. U těch to by to být nemělo. Jenže, když jsem je viděli z blízka, tak ty pokeramizované měly tu krájecí plochu z klasického materiálu a zbytek byl keramický. Což keramické nože nemají, ne? Ty mají i tu krájecí plochu keramickou? Tak by mě zajímaly zkušenosti s těmito výrobky, jestli má někdo ty potažené keramikou. Když jsme zkušebně zkoušely ukrojit staré rajče na plátky s těmi potaženými, tak rajče splasklo a nůž neprojel lehce. U keramického nevím, ještě jsme neměly možnost zkusit. Jaké jsou krájecí vlastnosti keramických nůžo od normálních?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
7.11.11 12:07
Anonymní píše:
Dobrý den,
pro začátek, píšu anonymně, protože sem chodí rodina a nechci aby měly zkažené vánoční překvapení.
Chceme koupit keramický nůž tchýni a švagrové na vánoce. Viděli jsme ale i klasický nůž, potažený keramikou, měl by být pevnější než klasický keramický, který je prý křehký a víc se lámou špičky. U těch to by to být nemělo. Jenže, když jsem je viděli z blízka, tak ty pokeramizované měly tu krájecí plochu z klasického materiálu a zbytek byl keramický. Což keramické nože nemají, ne? Ty mají i tu krájecí plochu keramickou? Tak by mě zajímaly zkušenosti s těmito výrobky, jestli má někdo ty potažené keramikou. Když jsme zkušebně zkoušely ukrojit staré rajče na plátky s těmi potaženými, tak rajče splasklo a nůž neprojel lehce. U keramického nevím, ještě jsme neměly možnost zkusit. Jaké jsou krájecí vlastnosti keramických nůžo od normálních?
Děkuji

Mám keramický nůž,jsem s ním spokojená, manžovi se sice už podařilo zlomit špičku,vydlaboval led s ledovače :roll: ,nebo jak se to jmenuje,prostě ta forma na led.Jinak s ním krajím vše a vřele doporučuji.Akorát jak se o něm říká,že se nikdy nemusí brousít,tak teda nevím,ale mě příjde,že docela rychle „otupěl“,sice je pořád nejostřejší ze všech mých nožů,ale podle toho jaký byl hned po zakoupení :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101468
7.11.11 12:08

Já mám ty celokeramické a jsem s nimi spokojená… krásně krájí a nemusím je brousit. Tedy taky postupně tupnou, ale já klasické nože neumím nabrousit, tak je pro mě příjemné, že u těhlech to jde pomaleji.
Na zem mi zatím žádný nespadl, ale myčku přežívají spolehlivě. A přijde mi, že lépe kloužou krájenou potravinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.11.11 12:10

Taky nad ním uvažuju, ale nejsem si jistá kvůli tomu broušení. To se opravdu nikdy nemusí brousit? Jestli ano, dá se to udělat doma, nebo je třeba to někam odnést?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.11.11 12:12

Taky mám keramicné nože a nemůžu si je vynachválit :potlesk: :palec:
Normální nože mám všechny od Tescomy a jsou taky dobré, ale čas od času se prostě nabrousit musí :nevim:
Keramické mám asi 1,5 roku a krájí pořád jako bych je vytáhla nové z krabičky :palec:

• Citovat
  • Upravit
20662
7.11.11 12:14
Milli píše:
Taky nad ním uvažuju, ale nejsem si jistá kvůli tomu broušení. To se opravdu nikdy nemusí brousit? Jestli ano, dá se to udělat doma, nebo je třeba to někam odnést?

To by mě taky zajímalo :think: Já ho mám dva roky a prozatím teda broušení nepotřebuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
7.11.11 12:16

Jo keramické nože jsou super, taky máme pár kousků, podle mě se otupí každý nůž,ale u toho keramického se mi zdá,že se otupuje pomaleji…bohužel mi jeden upadl a kousek se uštípl, což je u nich takové mínus, že jsou prostě rozbitné…ale krájí super :) Za mě jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101468
7.11.11 12:16
Katka86 píše:
Milli píše:
To by mě taky zajímalo :think: Já ho mám dva roky a prozatím teda broušení nepotřebuje :palec:

Tak my je máme taky cca 2 roky a už je znát, že nejsou tak ostré jako když byly nové, ale na druhou stranu jsou stále ostřejší než většina našich klasických.

Jinak doma to nabrousit nejde, musí se to někam nosit, myslím že jsou brousit pouze diamantem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.11.11 12:17

Mám jeden menší jenom keramický. Krájím s ním leda zeleninu, víc se bojím. A pádu se taky bojím:-) Já bych radši pořádnej kovovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.11.11 12:18
j.a.n.i1 píše:
Katka86 píše:
Milli píše:
To by mě taky zajímalo :think: Já ho mám dva roky a prozatím teda broušení nepotřebuje :palec:

Tak my je máme taky cca 2 roky a už je znát, že nejsou tak ostré jako když byly nové, ale na druhou stranu jsou stále ostřejší než většina našich klasických.

Jinak doma to nabrousit nejde, musí se to někam nosit, myslím že jsou brousit pouze diamantem.

Tak že bych je přetáhla zásnubákem? :mrgreen:

Otázka taky je, kolik to přebroušení stojí. Abych nedala pětistovku za nůž a každé tři roky další pětistovku za nabroušení :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101468
7.11.11 12:22

Tak někde jsem četla (a věřím tomu) že když koupíš fakt dobrý ocelový a umíš se o něj starat, tak udělá lepší službu než keramický… ale problém je právě v tom, že já se o něj starat neumím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
7.11.11 12:22

Tak já mán nože Zepter 4ks za 5000kč.Ty se nemusí brousit vůbec,třeba když nemůžu najít otvírak,tak konzervu otevírám tímto nožem a v poho :-D jinak ty keramické mají jiný účel,nelepí se na ně sýry,maso,a neprodukujou tu špatnou látku co obyč nože (nevzpomenu si na název) takže jsou prej ,,zdravější'' taky jsem nad nima přemýšlela :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 12:23

To je taky fakt, to broušení. Už jste je někdo brousily? Vidím, že tu píšete hodně o těch keramických, a teda starším rajčetem projedou bez problému? Nebo jak poznám dobrý keramický nůž, případně ten pokramizovaný?

• Citovat
  • Upravit
teresa20
7.11.11 12:29

Tak já moc dobrou zkušenost s keramickými noži nemám.. možná záleží na značce, my měli v sadě dva - jeden velký, jeden malý a keramickou škrabku. Používáme jen ten malý na ovoce, ale mamka s ním krájela celé léto rajčata do salátu a když ho hned utřela, už není bílý ale červený :mrgreen: Velký keramický nůž nepoužíváme vůbec, prostě nekrájí :nevim:
Teď mám ten nerez nůž potažený keramikou od tescomy, mám ho tedy krátce, ale zatím řeže :palec:

• Citovat
  • Upravit
23847
7.11.11 12:32

Měli jsme keramický, ty měkká rajčata krájel dost blbě, na to je nejlepší takový ten klasický ocelový vroubkovaný. Docela se začínal tupit, pak mi spadl a bylo po noži.
Je to shit, už nikdy si keramický nekoupím. Furt abych se o to strachovala, jestli nezlomím špičku :roll: A stejnak, ta ztráta vitamínů při krájení ocelovým nožem je tak zanedbatelná. Příště na takovýhle ptákoviny už nenaletím.
Jak popisuješ ten pokeramizovaný, tak to zní líp, že nebude tak křehký, ale aby zas ta keramika nepopraskala. :think: Já bych koupila pořádný ocelový, ten fakt udělá větší službu a nabrousí buď šikovný manžel, nebo to stojí pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný