Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, chci se zeptat… V pondělí 20.11. mě čeká první KET a už cca týden jsem nachlazená (rýma a lehký kašel). Horečky ani zahlenění nemám. Už je mi mnohem lépe a snažím se vyléčit přes čajíky, paraleny atd… Máte prosím někdo s tím zkušenosti? Máme celkem zamražená 4embrya a čekáme už hrozně dlouho, tak bychom to nechtěly odkládat.. Manžel je toho názoru, že pokud se má uchytit tak se uchytí ale já jsem z toho taková nervózní ![]()
Což pokud se embrio má uchytit tak se uchytí (2× jsem otěhotněla při viroze) ale nepřijde mi úplně fér jet nachcipana do CARu do dá se říct sterilního prostředí té ordinace…toho sálku kde budou embrio zavádět…
Je to neohoeduplne vůči ostatním lidem co tam ten den půjdou a mohou se od vás potenciálně nakazit…stejně tak jako k těm pracovníkům co tam s vámi budou
@Nikola850 píše:
Ahojky, chci se zeptat… V pondělí 20.11. mě čeká první KET a už cca týden jsem nachlazená (rýma a lehký kašel). Horečky ani zahlenění nemám. Už je mi mnohem lépe a snažím se vyléčit přes čajíky, paraleny atd… Máte prosím někdo s tím zkušenosti? Máme celkem zamražená 4embrya a čekáme už hrozně dlouho, tak bychom to nechtěly odkládat.. Manžel je toho názoru, že pokud se má uchytit tak se uchytí ale já jsem z toho taková nervózní
Zalez do postele a snaz se co nejvic vylecit, mela jsem to jak ty a chtela to stopnout, ale mela jsem jen rymu a nechtela se me pustit. I jsem si chtela vzit v praci volno a nedali mi ho.Po praci jsem zalezla do postele, caje, inhalovala jsem vincentku. I jsem se radila v centru, bylo mi receno, ze kdyz neni horecka, nemelo by to vadit. Takze trochu rymu jsem mela a lecila jsem to taky cely tyden a uplne dobry to nebylo.Ale ta predstava, ze celou tu pripravu podstupuji znovu a taky jsme dlouho na to cekali, ze jsme do toho sli a jsem tehotna. Takze ja bych do toho sla. Preju hodne stesti ![]()
@Anonymní píše:
Zalez do postele a snaz se co nejvic vylecit, mela jsem to jak ty a chtela to stopnout, ale mela jsem jen rymu a nechtela se me pustit. I jsem si chtela vzit v praci volno a nedali mi ho.Po praci jsem zalezla do postele, caje, inhalovala jsem vincentku. I jsem se radila v centru, bylo mi receno, ze kdyz neni horecka, nemelo by to vadit. Takze trochu rymu jsem mela a lecila jsem to taky cely tyden a uplne dobry to nebylo.Ale ta predstava, ze celou tu pripravu podstupuji znovu a taky jsme dlouho na to cekali, ze jsme do toho sli a jsem tehotna. Takze ja bych do toho sla. Preju hodne stesti
Moc ti děkuji za uklidnění. V caru o tom vědí, mám volat v pondělí, ale prostě moje hlava na tom furt visí a je to hrozné
jsem vyloženě zasoplíkovaná, mám povolené paraleny, tak ležím léčím se co to jde. ![]()
Já jsem po KET v CARU hodinu ležela a asi bych nebyla nadšená, kdyby tam se mnou byla žena, která kašle a má rýmu
. Já bych to odložila.
Zrovna vcera jsem tohle resila v CARu kvuli KETu pristi tyden. Doktorka mi rekla, ze 1 den pred transferem to jeste muzu zrusit kvuli cemukoliv. Ale at tam dorazim klidne s rymou nebo kaslem, ale teplota by nebyla ok. Kdybych mela byt nachlazena bez teploty, tak proste budu mit rousku a hotovo
nestresuuuj! Drzim palce. Taky mame 4 embrya ![]()
@Caridina píše:
Zrovna vcera jsem tohle resila v CARu kvuli KETu pristi tyden. Doktorka mi rekla, ze 1 den pred transferem to jeste muzu zrusit kvuli cemukoliv. Ale at tam dorazim klidne s rymou nebo kaslem, ale teplota by nebyla ok. Kdybych mela byt nachlazena bez teploty, tak proste budu mit rousku a hotovonestresuuuj! Drzim palce. Taky mame 4 embrya
Jeee si zlatá
samozřejmě roušku kvůli ostatním budu mít, ale nechce se mi to prostě odkládat, byla to dlouhá cesta…
Moc děkuji a přeji hodně štěstíčka ![]()
Taky jsem onemocnela 3 tydny pred KET, drzelo se mne to dlouho, ke konci uz v pohode, ale v den KETu mne jeste trosku bolelo v krku. Tento transfer vysel
Pokud se citis dobre a jen mas sopel a kasel, tak by to melo byt OK. Hlavni je nekaslat u toho zakroku ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
@Nikola850 můžu se prosím zeptat jestli nakonec KET proběhl? Mám teď stejný problém, čeká mě KET a jsem po viróze a nějak se mě to drží, horečky už nemám přes týden, ale mám zadní rýmu a po ránu mě bolí v krku 🤧 a jsem z toho nervózní ![]()
@Anonymní píše:
@Nikola850 můžu se prosím zeptat jestli nakonec KET proběhl? Mám teď stejný problém, čeká mě KET a jsem po viróze a nějak se mě to drží, horečky už nemám přes týden, ale mám zadní rýmu a po ránu mě bolí v krku 🤧 a jsem z toho nervózní
Ahojky, ano KET proběhl.
ono záleží i na klinice… rýma a kašel by vadit neměl ale horečky by nebyly dobré…
já mám ještě pořád takový dusivý kašel, naštěsti rýma mě už přešla
v pondělí jdu na kontrolu tak se uvidí ![]()
@Nikola850 děkuji za odpověď a držím palce 🍀 já jdu na KET teď v pondělí, tak se ještě přes víkend budu držet v teple a snad to bude OK🙏
@Anonymní píše:
@Nikola850 děkuji za odpověď a držím palce 🍀 já jdu na KET teď v pondělí, tak se ještě přes víkend budu držet v teple a snad to bude OK🙏
Děkuji
určitě víkend odpočívej v teple v posteli s čajema a bude dobře ![]()
@Nikola850 das vedet, jak jsi dopadla?
jestli si pamatuju dobre, tak ja byla na KETu par dni po tobe. Na krev jdu ve ctvrtek. Test udelat nemuzu, protoze jsem po KETu pichala jeste ovitrelle. Nicmene se cejtim absolutne netehotne
kdyz uz se nam s pritelem nedari, tak chci aspon vedet, ze se zadarilo nekomu jinymu
je to divny, ale me vzdycky trochu nakopne, kdyz se konecne zadari aspon nekomu jinymu ![]()
@Caridina píše:
@Nikola850 das vedet, jak jsi dopadla?jestli si pamatuju dobre, tak ja byla na KETu par dni po tobe. Na krev jdu ve ctvrtek. Test udelat nemuzu, protoze jsem po KETu pichala jeste ovitrelle. Nicmene se cejtim absolutne netehotne
kdyz uz se nam s pritelem nedari, tak chci aspon vedet, ze se zadarilo nekomu jinymu
je to divny, ale me vzdycky trochu nakopne, kdyz se konecne zadari aspon nekomu jinymu
Ahojky, jasný dám vědět 😊 já sem si teda dělala test a ze začátku skoro neviditelná druhá čárka a postupně sílí🙈 tak snad se to zitra potvrdí🙈ještě že jsem v práci a rychleji to ubíhá jinak by mě trefilo😂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.