Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky,
letní měsíce jsou prý slabší na podnikaní v celém IVF, ale je tu i přes to některa, kterou čeká ET, ci KET???
Ja jdu zítra na KET, o mimi se snažíme asi 2 roky od mimodeložního tehu. Proběhly 2 transfery, ale neuspesne
Ahoj
Já jsem tento měsíc měla svoje první ivf, bohužel jsem po et dostala hyperstimacni syndrom, kdy jsem musela do nemocnice. V nemocnici mi bohužel udělili že hormon hcg klesá
Takže teď musím ještě na krev do centra a ráda bych začala co nejdříve s ket. Máme 2 zamrazena, tak doufám že jedno bude to pravé. Má některá zkušenosti jak dlouho se tak musí čekat po hyper. syndromu na ket?
Jeste netusiim, jsem teprv 2. Den po. Budu testovat bud ve ctvrtek nebo az za 14 dni, spis ctvrtek ![]()
To vubec netusim jsk dlouho po hyperstimulaku, to me mrzi, ze to nevyslo
snad pristi bude to prave. Nekde jsem cetla, ze mozna 2 cykly cekat?
Porad koukam jak dement na toaletak jestli nezaspinim nebo hledam nejaky priznak, sle samozrejme nic 2. den
![]()
Držím palce. Pak napiš jak to dopadlo až dudes testovat
Já teď budu doufat že přijde MS a snad nejdříve koncem srpna budu moc na KET. Nejhorší je to čekání ![]()
Ahoj holky, to jsem rada, ze vznikla skupinka i na červencový ket. ![]()
@Embryjka to jsme měly KET úplně ve stejný den, taky jsem byla 13.července a plánuju poprvé testovat ve čtvrtek ![]()
Doma už mám dvouletou holčičku a teď se snažíme o sourozence ![]()
@Staar12 myslím, ze důležité je, aby Ti klesla hodnota HCG na nulu a potom už ket půjde, ale po zamlklem tehotenstvi nebo časném potratu nějakou dobu trva než hodnota zase úplně klesne. Proto je dobré chodit na krevní testy, abys vedela jak rychle to jde dolu ![]()
@Netka92 no parada, tak se budu tesit na pozitivni testiky ![]()
Pocitujes neco? Ja uzivam jen Amalgen a po nem jsem takova zeslabla, unavena.
A koupes se v bazenu v techhle horkach? ![]()
Me doktor psal ve zprave zadny sluneni, saunu.
@Embryjka
Taky se cítím unavená, ale já mám ještě k Amalgenu Estrofem, Prolutex a Clexane, tak nevím, co z toho působí nejvíc
koupání v bazénu zakázané nemám, ale snažím se být spis ve stínu než na přímém slunci. Ale spis je náročnější dávat si pozor na zvedání dcery, už má 12 kilo, tak je to občas fuška ![]()
Tak uvidíme no
V pondělí jdu na krev tak snad to bude dobré. Počítám že stejnak jeden cyklus budu muset vynechat a kdo ví jak přijde MS. Pak dám vědět jak dopadla kontrola a vám držím palce ať to vyjde ![]()
Aspon se chytlo, to me osobne by aspon moc potesilo
. Me se ty dve vubec nechytly ![]()
Poresi ten hyperstimulak a brzy ti to urcite vyjde
![]()
Ja mela po stimulaci par dni zpozdeni, zadna hruza, ale nekdy je ta MS zmatena ![]()
Dej vedet. ![]()
@Netka92 tyjo ty toho teda mas. Proc mas k Amalgenu jeste ten Prolutex? Kdyz je oboji progesteron
a Estrofem??
Ja kdyz brala Estrofem, mela jsem hrozne natekle prsa, ze jsem si rikala, ze jsem urcite tehotna, ale nebyla, takze za to mohl ten Estrofem ![]()
@ Embryjka
no ono se mi to postupně navyšovalo a různé léky přibývají s dalšími neúspěšnými pokusy, aby byla šance na uchycení co možná největší, i když moje tělo reaguje správně a vkládáme je geneticky testovaná embyjka, jako záhadou se nám nedaří. Nikolka se nám povedla na 4.ket, potom jsme absolvovala dalších 5 neúšpěšných ze dvou IVF. Na jaře jsem podstupovala už 4.IVF a teď jsme vkládali první embyjko (to už je 10.transfer), tak uvidíme
proto je těch léků čím dál tím víc.
@Netka92 ahaa chapu, take mam ted geneticky testovane embryo v sobe.
Nejake nove pocity? Ja vubec nic
@Embryjka
U me zatím únava, což muže být velkou části dane těma hormonama
občas me trochu pobolivaji zada, ale jen malinko a dnes jsem se v noci vzbudila a nemohla spát
a jaké jsou pocity u tebe?
@Netka92 noo ty zada nemusi byt spatny symptom😍
Ja se citim fajn, ani unavene ne, bez jakychkoli v tehu priznaku, no uvidime, byl by zazrak jestli z toho neco bude, ale tak verim ze ano ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď