Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
máme jedno embryo po genetickém vyšetření a má mozaiku 14.chromozomu.
Nevíme kolik %. Bylo nám řečeno, že si ho můžeme nechat v mrazáku, zkusit a nebo jít do dalšího IVF pokusu.
Mán někdo zkušenosti s transferem embrya s mozaikou? a jakou?
Děkuji.
@Elanna píše: Více
Nevím jaké jsou u tohoto chromozomu vady. Jsou slučitelné se životem?
Nám řekli, že bychom museli na odběr plodové vody,, raději jsme šli na další ivf.
Bylo mi řečeno, že buď se embryo samo opraví a bude zdravé a nebo bude mít v sobě chybu a stejně bych z toho neotěhotněla.
@Anonymní píše: Více
To by byli nejradši, kdybych furt podstupovala další a další IVF.. na to už nemám pokusy, čas ani neomezené peníze.
Já bych do toho nešla ani omylem. Radši novou stimulaci. Proč riskovat postižení? O jedno dítě jsem kvůli genetické vadě přišla a víc bych to zažít nechtěla.
@Janli píše: Více
a veděla jsem to dopředu? taky z vyšetření genetiky? mohu se zeptat jakou vadu mělo? děkuju a mrzí mě to.
No já našla, že hrozí mentální postižení, takže to vypadá na vady slucitelné se životem
A zvládneš porod mrtvého dítěte ve 12-16tt nebo péči o postižené dítě, to vás bude taky stát peníze.
Já bych do toho nešla.
https://www.travnik-brno.cz/…cs/index.php?…
U trisomie píšou, že se potratí. Vyšla vám trisomie?
Nevěděla. Bylo to přirozený početí a na vadu (m.Down) se přišlo ve 21tt. Druhý dítě jsem měla až po IVF s PGD. Tohle jsem věděla naprosto jasně. Embryo budu transferovat jedině úplně zdravý.
Embryo s mozaikou může mít šanci na úspěšný vývoj, záleží ale na konkrétní diagnostice a podílu mozaiky. Doporučila bych konzultaci s genetikem, který vám pomůže vyhodnotit rizika a šance. Zkušenosti se liší, někdo má zdravé dítě, jiný musí pokračovat v dalších pokusech.
@Janli píše: Více
Právě bohužel ani s genetikou není nic 100%..
@Anonymní píše: Více
Ve zprávě je napsáno-14. A procenta mozaiky nejsou uvedena. Nedělali %.
@ruzzicka píše: Více
% nikdo nehodnotil a řekli: je to na vás..
Proto hledám nějaké zkušenosti ostatních ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.