Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, podstoupila některá z vás tu IVF? Popřípadě na jaké klinice? Moc díky!
Cauky
Já 5× Eurofertil Ostrava..Zrovna čekám na výsledky geneticky 3 embryí. A z IVF máme doma dcerušku. V jaké jsi ty fázi?
IVF jsme podstoupili letos a zadařilo se hned napoprvé. Klinika na jižní Moravě.
Upřesni odkud jsi, nebo kam máš dobrý dojezd. Pokud jsi z Karlových Varů, tak ti budou recenze na kliniky v Brně trochu k ničemu.
Já podstoupila IVF 2×. Jendou v Gennetu v Liberci (péče OK, ale nesedla mi doktorka) a podruhé v Praze v Podolí (naprostá pecka, spokojenost na všech frontách). Třetí cyklus budu snad podstupovat v Praze v Gynem v rámci klinické studie, tak vyzkouším ještě další kliniku.
Spíš se zajímej o reference na kliniky a lékaře, které máš v dojezdu. Počítej s tím, že v rámci IVF pak jezdíš na kontroly dost často, tak i ten dojez je dobré vzít do úvahy. V průběhu stimulace může stačit 1 kontrola, ale taky tam můžeš jet obden třeba 4×, záleží na tom jak rychle a rovnoměrně ti budou růst folikuly.
Pokud IVF, tak ideálně v repromedě tam máte obrovskou šanci na úspěch, dělají důkladné testy, provádějí i preimplantační genetickou diagnostiku, což zvyšuje šance nejen na otěhotnění, ale i na narození zdravého dítěte, moderní kliniku i s vybavením a 25 let zkušeností. Já tu byla spokojená a dopadlo vše skvěle, nad očekávání.
Ale jak tu bylo psáno, záleží odkud jsi.
Já mám IVF za sebou a nakonec jsme se rozhodli pro kliniku IVF kliniku Zlín. Byla jsem tam mile překvapená, že to není jen „rychle udělat a běžte“, ale opravdu se mnou všechno detailně probrali a věnovali se nám. Bylo to náročné období, ale přístup doktorů i sestřiček mi dost pomohl to zvládnout.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.