KIA Carnival

1867
21.6.13 14:08

KIA Carnival

Dobrý den,
vzhledem k tomu, jak se naše rodina rozrůstá, potřebujeme větší auto. Máme Děti 14 let, 22.měsíců a novorozeně. Tzn. dvě autosedačky a puberťák velký, jak dospělý chlap. Do toho potřeba velkého kufru na kočárek(ky) a ostatní propriety pro děti. Jsme limitování finančně cca do 130tis.-nechceme se zadlužovat. Objevila jsem Kiu Carnival. Která se mi zdá i bazarová dost výhodná. Tak mě zajímá, jaké máte zkušenosti s tímto autem. Díky za vaše názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
napresdrzku
21.6.13 14:14

Ta starší byla snad nejporuchovejsi auto vůbec. Ta novější, která se snad prodává i teď už je na tom údajně o dost líp. Taky jsem o ní kdysi uvazoval. Jako sedmimistny auto za pár kaček proč ne.

• Citovat
  • Upravit
1867
21.6.13 14:18

@napresdrzku A novější myslíš od jakého roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
21.6.13 14:31

Já jen poznámku na okraj, má velký obsah motoru, tak se platí dražší pojistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.6.13 14:35

@materinka Za ty peníze bude nejspíš už relativně stará. Nešla bych do takového velkého auta, když by bylo víc jak 5 let starý. Kamarádka měla Renault Scenic a katastrofa. Opravy stály přes 100 tisíc, během necelého roku.Auto koupili „výhodně“ za 120 tisíc. Všude jim otvírali oči s tím, že kdo si kupuje velká a dražší auta-co si budeme říkat, nová KIA není nejlevnější-tak s nimi hodně jezdí, využije je. Nikdo si nekoupí velké a drahé auto na popojíždění na nákupy.
Mojí švagrový bratr má také starší veliké auto a ten samý problém-věčně rozbitý, nejezdí. A co peněz ho už stálo. Hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
21.6.13 15:48
@materinka píše:
@napresdrzku A novější myslíš od jakého roku?

Ty já nevím, 2005 snad, vypadá zkrátka trochu usedleji než ta předchozí generace

• Citovat
  • Upravit
720
21.6.13 19:00

Chrysler Voyager, idealně 2.8 CRDI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
21.6.13 19:42
@Patejl1 píše:
Chrysler Voyager, idealně 2.8 CRDI

To je bohužel strašná rakvicka, tam bych děti fakt neposadil

• Citovat
  • Upravit
720
21.6.13 19:46
@napresdrzku píše:
To je bohužel strašná rakvicka, tam bych děti fakt neposadil

No rozhodně raději než do KIA a jiných korejí. Nebo platforem typu Galaxy kdy na podvozku osobního auta se snaží postavit něco co zdálky připomíná MPV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
21.6.13 19:48

Mluví z tebe neznalost a předsudky

• Citovat
  • Upravit
720
21.6.13 19:50
@napresdrzku píše:

Měl jsem dvě generace hyundai - nikdy více.
Mám kolegy co mají galaxy.
a já osobně mám třetího voyagera na kterém teď mám něco přes 300 tis.

To právě nejsou předsudky, ale zkušenosti. Všechny auta byly kupovány jako nové, nanejvýš jako předváděčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
21.6.13 19:51
@napresdrzku píše:

Kolik ty si měl voyagerů nebo korejských aut, aby si měl zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
21.6.13 20:04
@Patejl1 píše:
Kolik ty si měl voyagerů nebo korejských aut, aby si měl zkušenosti?

Já ti to přeji, ale bourat ve Voyageru s dětmi bych nechtěl. Kdy jsi měl ty korekce? Já asi před pěti lety Magentis kupované jako nové, najeto 60tkm a zlatý auto

• Citovat
  • Upravit
8935
22.6.13 12:30
@Patejl1 píše:
Měl jsem dvě generace hyundai - nikdy více.
Mám kolegy co mají galaxy.
a já osobně mám třetího voyagera na kterém teď mám něco přes 300 tis.To právě nejsou předsudky, ale zkušenosti. Všechny auta byly kupovány jako nové, nanejvýš jako předváděčka.

Chápu a beru, že Voyager je dobré auto. Kupoval jsi nové či předváděčky. Ale ruku na srdce-může si toto dovolit zakladatelka? A pokud by kupovalatoto auto, tak jak staré by muselo být, aby stálo 130 tisíc? A bylo by tak staré ve stavu, kdy by bylo bez větších poruch?
Beru to tak, že pokud mám omezený limit, tak se rozhlížím po autech v určitém stáří a do ceny, která je akceptovatelná. Takže bych volila auta max. do 5-ti let a hledala které v této ceně jsou. Radši bych volila např. Peugeot 307 SW pět let stáří, než 15 let Voyager.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
22.6.13 21:44
@lasička1 píše:
Chápu a beru, že Voyager je dobré auto. Kupoval jsi nové či předváděčky. Ale ruku na srdce-může si toto dovolit zakladatelka? A pokud by kupovalatoto auto, tak jak staré by muselo být, aby stálo 130 tisíc? A bylo by tak staré ve stavu, kdy by bylo bez větších poruch?
Beru to tak, že pokud mám omezený limit, tak se rozhlížím po autech v určitém stáří a do ceny, která je akceptovatelná. Takže bych volila auta max. do 5-ti let a hledala které v této ceně jsou. Radši bych volila např. Peugeot 307 SW pět let stáří, než 15 let Voyager.

Za 95 tis jsme teď kupovali pro kamaráda rok 2007, první servis cca. za 20 tis a zatím jezdí bez závad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí