Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já byla před kinedrylem u dítěte mladšího dvou let hodně varována, že tam ta dvouletá hranice není kvůli váze, ale kvůli tomu, že hodně ovlivňuje nervovou soustavu a do těch dvou let je to velmi nevhodné. Jinak k dávkování - čtvrtka stačí u nás pětiletému dítěti.
S tím zvracením ovšem soucítím, u nás to bylo to samé a nepomohla žádná ze zaručench rad (odstup od jídla, žádné mléčné, zaslepit okénko, zrcátko ano/ ne…). Do těch dvou let jsme fungovali s homeopatikama Cocculine - ač teda nejsem moc velký alternativec, před tím kinedrylem jsem měla respekt a mám pocit, že to do jisté míry pomáhalo, za zkoušku nic nedáte. No a na minimum jsme omezili jízdy autem, co to šlo, což samozřejmě nejde vždy.
Jinak to přešlo dost, ale bez Kinedrylu až někdy kolem 4. roku. Otočení do protisměru dost pomohlo, ale sešlo se to i s tím věkem, prostě se žaludek s věkem dost zklidnil. U roční jsem s tím protisměrem byla dost nekompromisní. Teď po pátém roce už dávám Kinedryl jen na delší trasy, ty krátké (pokud se zrovna nejede serpentýnama) už zvládá v pohodě bez něj, což bylo dřív nemyslitelné.
Dáváme Kinedryl od roka a půl, ale jen cca osminku. Nadrtím to na prášek a dávám se lžičkou vody. Taky před cestou dávám jen pevná jídla - nedostane na svačinu kapsičku nebo jogurt, ale chleba. Zatím to má úspěch a od té doby je v autě klid.
U nás pomohlo přestávky během cesty, kdy jsme malou nechali proběhnout, a dávat jí lehké jídlo před jízdou. Zkuste také hrát uklidňující hudbu nebo pohádky. Pokud doktorka doporučila Kinedryl, zkuste konzultovat správné dávkování znovu, ale jinak je opravdu potřeba postupovat podle doporučení lékaře.
@ugluk Právě že jsme cesty autem úplně omezili, ale jedeme k Dr tak daleko.. tak to nějak potřebujeme poresit..
dekuju za tip na homeo, kouknu.. působily delší dobu nebo to bylo jen na chvilicku?
@Bramborab a jakou váhu má prcek?.. zkusila jsem i pevné jidlo, nebo proste jet bez svacinky a zvracela i tak.. ![]()
Čtvrtka Kinedrylu stačí i osmiletemu synovi, začínali jsme s ní ve 2 letech a na delší cesty ji musí mít pořád. Rocnimu bych ji asi nedala. Nedávno jsem ráno před výletem obstaravala mladšího a manžel měl úžasný nápad vnutit staršímu ke snídani jogurt
To bylo poprvé, co čtvrtka nestačila. Zkusila bych nejdřív ty homeopatika.
Dávali jsme dceři čtvrtku asi od roku a půl. Jezdila dlouho protisměru a ještě nám doktorka řekla, že zakrýt okno at nevidí ven. Teď je jí 7 a když jedeme někam ráno tak ji dáváme půlku. Když jedeme odpoledne tak to už většinou nemusíme.
@pozorovatelna11 píše: Více
Myslím, že měla necelých 11 kg, když jsem jí to začala tak dávat. A bylo to na radu doktorky i lékárníka.
@pozorovatelna11 píše: Více
Dali jsme dávku před cestou a pak už nebylo třeba. Na mé dítě ale podobně působí kinedryl - i když oficiálně působí, já nevím, dvě hodiny? Tak pokud dám dítěti v osm ráno, ten den už znovu dávat nemusím, ani na odpolední cestu zpět (zato běda, kdybych nedala, zvrací tam i zpátky).
Zatemnit okna-dat plenu nebo to stinitko a snazit se dite necim zabavit. prejde to vekem, univerzalni rada asi neni. ![]()
Ahoj, malá nám začala strasne zvracet v aute i při krátkých vzdálenostech, přes tyden nás čeká hodinová cesta a mam z toho vitr Uz ted.
Dr. nám doporučila kinedryl.. jenže čtvrtka se mi zda strasne moc? Neprošel si někdo zvracením v aute? Preslo to? Co vám nejlépe zabralo?
Vyhodila jsem Uz všechny vůně z auta, i když se to nesmi - jezdí po směru protože ty šavle byly neskutecne.. pořad hledáme něco co by pomohlo..