Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, moje starší dost trpí kinetozou. V neděli jsem s ní jela k tetě, po cestě jí bylo blbě. U tety měla 2× po sobě řídkou stolici, tak jsem s ní jela domů, dala smectu a myslela jsem, že má virozu. Už byla po chvíli v pohodě. V pondělí jsme šly shodou okolností k pediatře, poslechla i bříško a divila se, že je klidné. Na virozu to tedy nevypadalo, tak malou poslala do školky. Nicméně pokaždé, když ji přivezu domů, má zas po cestě (kdy je jí blbě) jednorázově řídkou stolici. Lehne si na gauč a po chvíli odezní malá bolest bříška. Do večera je pak v pohodě. Nevím, jestli ji mám nechat doma s dietou, nebo jestli to může souviset s tou kinetozou. Co myslíte? ![]()
Je to kinetózou. Znám to moc dobře. Zvracení, bolesti břicha, průjem. Odezní to po chvilce klidu. Za sebe doporučuji homeopatika cocculine.
@juka No, teď mi kakala znovu řídce, dala jsem smectu, ale ona tvrdí, že už ji bříško nebolí. Vzhledem k té prohlídce v pondělí a k tomu, že má průjem velmi často po cestě autem (pouhých 10 min), tak to asi fakt bude tím
. Vzhledem k denodenním jízdám, jak jí to cocculine dávat
? Mám ho doma…