Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky bych se přiklonil k hrackam, ktere se plní pamlsky.At se zabavi. Kabel víc zabezpecte.Plyn prozatím vypinat.Muze to být horzi. Znicene podlahy, steny atd. Preji pěkně nervy a buďte dusledni.Mam pejsky 10 let staré a důslednost se mi hodně vyplatila
@Ronja11 My jsme měli klec pro naší fenku bígla. Už jsem fakt byla nešťastná. Chodili jsme na cvičák, dělali všechno možný aby věci neničila. Rozkousala mi kuchyňskou linku, překousala kabely, udělala díru do parket. Když jsem jí zavřela do místnosti, kde jsem si myslela že tam nemá co zničit, tak se nám prokousala skrz dveře
.Takže jsem sedla a klec po domluvě s pánem z cvičáku ihned objednala. Koupila jsem velikost pro vlkodava, aby tam měla princezna dost místa. Vydržela nám týden, než vytrhala a zubama přeštípala mříž
. Ještě měsíc jsem se jí snažila nějak dávat do kupy a různě jí drátovat, pak jsem to vzdala a klec vyhodila. Nakonec jsem chodila z práce domů 3× za pracovní směnu, občas si jí brala sebou a pak se uklidnila a teď už je skoro zlatá. Za poslední 3 roky už zlikvidovala jen 2 trafa od noťasu.
@Ronja11 píše:
BlueFairy:Píšu snad, že nemám na psa čas? Zase jedna chytračka, která se cítí být důležitá. Sama bývá jeden den v týdnu a to dopoledne, ale je to štěně které si chce hrát. Ptám se názor na klec ne na váš názor a odsuzování
jenže to kousací období prostě k pejskům patří. Musíte být důslední, dát věci z dosahu, neustále vychovávat, s trochou štěstí to pejska přejde.
Tak ve Vymene slo ale o to, ze pes tam byl zavreny nonstop, i kdyz byla rodina doma…
Jinak je klec srovnatelna jako kotec, pokud koupite opravdu velikou. Vetsina psu stejne kdyz odejdou panicci, tak spi. Jde jen o to ho tam navyknout, aby to nebral jako trest, klec se pouziva jako pelisek, ma ji pres den otevrenou, může se tam schovat, je nutno tam psa naucit. Jak dlouho byvate pryc?
Nebylo by lepší pro vás i psa, najít mu rodinu s rodinným domem, aby měl prostor na vyblbnuti, pohyb?
Je to ještě stěně hravé tak řádi.
@angellik23
my hafana meli taky v chodbe, ale v podnajmu a jednoho krasneho dne jsme prisli domu a otrhal nam všechny tapety na zdi… To bylo radosti. Naštěstí z toho vyrostl, ted maximalne rozcupuje kapesnik, kdyz najde
A jeste je moznost psa pred vasim odchodem vzit na poradnou prochazku a vybehat ho, unaveny pes uz nema tolik energie nicit
Nas pes ma vlastni klec - tu nejvetsi co se da sehnat, ma ji i jako pelech/boudu, takze tam normalne spi a chodi si tam schovavat dobrutky
Zkus to z téhle strany, kdyz to vezme pes za svoje misto tak je to pak pro nej pohoda. Kdykoliv je potreba tak ji tam zavru (treba navsteva) a ona je v klídku, spi tam i pres celou noc. Ale stenatka jsou jina liga, zkusiala bych ji vzdycky pred zavrenim do klece jeste „vyradit“, snad ti z toho brzo vyroste
Pokud je sama doma jen jeden den v týdnu, řekla bych, že jste jí pořádně nenaučili, aby byla o samotě v klidu. Tak postupně začít učit, návod je na netu. Každý den bych jí nechala chvíli samotnou, asi je zmatená, že je sama jen jednou týdně a pak na protest řádí.
V ten den bych jí vzala ráno na hodinovou velmi aktivní procházku, pak bude ráda, že spí. Ať v kleci nebo v pelechu volně, myslím, že pak ani ta klec nebude potřeba. ![]()
A doporučuji koupit sušenou hovězí kost(pokud to nemůže zatáhnout na gauč), smrdí to šíleně, ale zabaví na hodně dlouho. ![]()
Nase 4.mesicni rotvajlerka se naucila curat do klece..ted uz tam ale moc nechodi, dokonce se tam naucila obcas spat. Mam v planu ji do klece koupit matraci aby nespala na tvrde podlozce, jen mam. obavy aby tam zase nechodila curat. Podlozky na. curani nesnasi, trha je. Nejake rady jak ji to odnaucit? Diky
@Anymous25 píše:
Nase 4.mesicni rotvajlerka se naucila curat do klece..ted uz tam ale moc nechodi, dokonce se tam naucila obcas spat. Mam v planu ji do klece koupit matraci aby nespala na tvrde podlozce, jen mam. obavy aby tam zase nechodila curat. Podlozky na. curani nesnasi, trha je. Nejake rady jak ji to odnaucit? Diky
Nemit klec…
Klec určitě není špatný nápad, ale chce to dodržet určitá pravidla. Zaprvé musí být dostatečně velká, aby si v ní i dospělý pes dokázal lehnout natažený, pohodlně stát a otočit se. A mít misku s vodou. Klec musí být na chráněném místě ideálně někde v rohu a pes tam nesmí být zavírán za trest (pak by tam nechtěl), ale ideálně pravidelně. A taky v kleci nesmí být rušen (hlavně dětmi apod.), pak ji bude brát jako svoje místo, kam bude dobrovolně chodit i sám, když bude bývat otevřená. Mí psy to tak mají, prostě si tam chodí i odpočnout, vyspat se a když chtějí mít klid.
Pak to rozhodně není týrání psa. A pro nechápavé „milovnice zvířat“, pes nemá takový pojem o prostoru a je mu prakticky jedno, jestli je zavřený v kleci, v koupelně (jak někdo navrhoval v předchozích příspěvcích) nebo v bytě.
Moje zkušenost s klecí pro psa je dobrá, ale zavíráme pejska jen krátkodobě a příležitostně, takže můžu přispět k tématu jen částečně. Někdy zavíráme vyloženě jen na chviličku, klec se hodí, třeba když vytírám podlahu a pejsek chce za každou cenu „pomáhat“ - tak mu dám pamlsek v pelíšku a na chvilku ho tam uložím. A je v klidu a já také. Náš pes totiž bere klec od štěněte jako pelíšek, kde má pohodlí, hračky, svůj klid a kde dostává dobrůtky. Nevím, jak devítiměsíční pes, ale postupně by si taky určitě zvykl, i když už to nemusí jít tak přirozeně. Ale když se ví jak na to a dodržuje se to, tak proč ne. Určitě jsou na netu i nějaká doporučení. Klec je podle mě jen věc a jak ji pes bude vnímat záleží na nás - jakou koupit, kde ji umístit, jak a kdy používat a do jaké míry.
Začínám pomalu řešit ubytování dvou psů na závodech a dovolených. Pro jednoho psa jsme měli látkovou kennelku, které ale velmi rychle rozkousala síťované vchodové dveře. Teď máme psy dva a řeším dva problémy. Kennela nebo klec rozhodně musí být skládací, v autě jezdí holky připoutané na zadním sedadle.
Mám:
Klec nebo klece budeme používat velmi málo, hlavně na agility závodech nebo na dovolené, třeba když pes nesmí do jídelny. Jinak chodí všude s námi.
Děkuji za rady od zkušenějších, případně odkazy na doporučované zboží