Klec na psa

115
14.3.15 16:43

Klec na psa

Dobrý den, zajímá mě vaše zkušenost s klecí pro psa. Není v ní pes deprimovaný? Máme doma 9ti měs štěně labradora a docela ničí věci když nejsme doma. Dny když jsme doma se jí věnujeme jak to jde, ale jak je sama, je to terminátor v převleku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5010
14.3.15 16:45

A co ji nechat třeba jen v kuchyni nebo na chodbě, kde je co nejméně věcí na zničení? Přeci jen klec je malá, tam bych ji nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.15 16:46

Tohle je jak z jedné epizody Výměny manželek, kde měli labradora v paneláku v kleci. Co jsem četla na FB, tak i ta „vyměněná manželka“ jim to dávali dost sežrat. Upřímně nedivím se. Co zkusit psa zavřít třeba do koupelny? Někam kde by toho nemohl tolik zničit, ale klec opravdu né, není to křeček. Raději anonymně, než se tu do mě někdo zase pustí.

• Citovat
  • Upravit
4373
14.3.15 16:47

Proč si pořizujete psa, když na něj nemáte čas :zed: neřeknu, kdyby byla zahrada…

Příspěvek upraven 14.03.15 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.3.15 16:48

@Ronja11 My jsme měli stejný problém, klec jsme pořídili, ale velmi rychle jsme ji taky dali nadobro do sklepa. Rozžvejkaný věci by se daly počítat v řádů tisíců (přes 10 určitě). Přetrpěli jsme tohle období a už je to v pořádku. Jinou radu nemám.
Jak dlouho bývá pejsek sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.3.15 16:50

Musela by to být sakra klec aby v ní nebyl deprimovaný. Ve většině těch, co jsem viděla se labrouš ani neprotáhne. Tohle je řešení max na hodinu, když přijde návštěva nebo mi schne podlaha po vytírání ale ne na celý den! Upřímně se divím že to někoho vůbec napadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.3.15 16:50

Holky věřte mi, že mi to bude rvát srdce, ale už 8× nám překousala kabel - antenu od tv, sama si pouští plyn, takže ted vše vypínám, ale stejně…kabel vede kolem jejího pelechu je v liště. Ona si ho vždy vytáhne a ztrestá. Jendou jsem jí doma dala i košík a stejně to udělala i přesto. Naštěstí ostatní věci neničí. Přístup má jen do chodby a kuchyně když je sama doma. Jinak je to hodný pes, moc hodný, ale klec prý má psa zklidnit a dát mu pocit, že si v ní odpočine. Samozřejmě ji nebudu zavírat když budeme doma, to je blbost. Chodíme se často vyběhat apod. Jde mi jen o tu dobu kdy je sama doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.3.15 16:51

Zkusila bych jak už tu bylo zmíněno dávat psa třeba na chodbu něbo někam kde toho na ničení není tolik.. klec fakt ne, přijde mi to hrozný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.3.15 16:54
@Ronja11 píše:
Holky věřte mi, že mi to bude rvát srdce, ale už 8× nám překousala kabel - antenu od tv, sama si pouští plyn, takže ted vše vypínám, ale stejně…kabel vede kolem jejího pelechu je v liště. Ona si ho vždy vytáhne a ztrestá. Jendou jsem jí doma dala i košík a stejně to udělala i přesto. Naštěstí ostatní věci neničí. Přístup má jen do chodby a kuchyně když je sama doma. Jinak je to hodný pes, moc hodný, ale klec prý má psa zklidnit a dát mu pocit, že si v ní odpočine. Samozřejmě ji nebudu zavírat když budeme doma, to je blbost. Chodíme se často vyběhat apod. Jde mi jen o tu dobu kdy je sama doma

Tak mu dejte pelech jinam, zamezte mu přístup do kuchyně,… to je jediný řešení ta klec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.3.15 16:55

@Ronja11 tak si najděte nějakýho poradce, chovatele…třeba poradí. My jsme byli za hříšný peníze u psí psycholožky :mrgreen: strávila s náma hodinu venku, ukazovala nám přímo, jak se psem pracovat doma i venku, radila, jak řešit ničení věcí a tak. Nejsme dokonale důslední, takže jsme spoustu z toho nedělali, ale kupodivu je od tý doby klid.
Klec nééé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.3.15 16:56

Pes je smečkové zvíře, není pro něj přirozené, aby byl sám, proto ničí věci, vy jste pro něj jeho smečka a když ho necháte samotného, prostě je z toho ve stresu, má strach, že se nevrátíte. Samotě psa musíte naučit ale ne každý se to naučí, není to jednoduché. Chodíte s ní před odjezdem na pořádnou procházku, aby byla pořádně unavená a neměla tolik energie na ničení věcí? Já osobně moc kleci nefandím, to už bych radši pejskovi vyhradila prostor, kde bude v době vaší nepříjemnosti, nechala bych mu tam kus vašeho oblečení, aby vás všechny cítil. Nechat mu tam hračku, kterou nedostává běžně, dobré jsou takové ty míčky, které se naplní dobrotama apod. A hlavně trénovat, když se odněkud vrátíte, přehnaně se s pejskem nevítejte, při odjezdu žádné loučení, prostě se chovejte jakoby nic. A když budete doma, můžete taky trénovat, sbalte se, jakobyste někam jeli ale buďte jen tak daleko, abyste psa slyšeli…odejděte třeba jen na minutu, vraťte se, pejska odměňte za to, že byl hodný a postupně časy prodlužujte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.3.15 16:56

BlueFairy:Píšu snad, že nemám na psa čas? Zase jedna chytračka, která se cítí být důležitá. Sama bývá jeden den v týdnu a to dopoledne, ale je to štěně které si chce hrát. Ptám se názor na klec ne na váš názor a odsuzování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.3.15 17:02

Ptám se na názory, nejsem rozhodnutá, jasně KLEC a hotovo. Bude od psa klid. Nepořizovala jsem si ho na to aby někde v koutě spala. Teď jsem se objednala k chlapíkovi, který psy cvičí, tak nám snad poradí. Známá má v bytě tuto klec velkou a pes v ní v noci i spí-otevřenou samozřejmě, zvykl si, že tam má klid od dětí a nijak tím netrpí. PRÝ. Určitě kdyby to mělo být nějaké týrání tak do toho nepůjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.3.15 17:02
@Ronja11 píše:
BlueFairy:Píšu snad, že nemám na psa čas? Zase jedna chytračka, která se cítí být důležitá. Sama bývá jeden den v týdnu a to dopoledne, ale je to štěně které si chce hrát. Ptám se názor na klec ne na váš názor a odsuzování

Ale ono nejde jenom o to, jak často je sám, ale i o to, jak ho na to připravíte a to jste zatím nezvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.3.15 17:03
@Anonymní píše:
Tohle je jak z jedné epizody Výměny manželek, kde měli labradora v paneláku v kleci. Co jsem četla na FB, tak i ta „vyměněná manželka“ jim to dávali dost sežrat. Upřímně nedivím se. Co zkusit psa zavřít třeba do koupelny? Někam kde by toho nemohl tolik zničit, ale klec opravdu né, není to křeček. Raději anonymně, než se tu do mě někdo zase pustí.

přesně to se mi vybavilo, dodnes se mi ježí chlupy, když si na tu epizodu vzpomenu. Radši si psa nepořizuju, než aby byl zavřený chudáček v kleci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný