Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Halka píše:
Začínám pomalu řešit ubytování dvou psů na závodech a dovolených. Pro jednoho psa jsme měli látkovou kennelku, které ale velmi rychle rozkousala síťované vchodové dveře. Teď máme psy dva a řeším dva problémy. Kennela nebo klec rozhodně musí být skládací, v autě jezdí holky připoutané na zadním sedadle.
Mám:
- koupit opět látkovou kennelu nebo klec (skoro už se přikláním ke kleci po zkušenostech trhače)?
- koupit jednu větší nebo dvě (v obou případech netuším jak veliké,, rozměry psů jsou Elza cca 40×45, Jessie 42×55 )?
Klec nebo klece budeme používat velmi málo, hlavně na agility závodech nebo na dovolené, třeba když pes nesmí do jídelny. Jinak chodí všude s námi.
Děkuji za rady od zkušenějších, případně odkazy na doporučované zboží
Tady tyto klece používají na přepravu psů na letišti v Praze (PRG)
@ebroker777 Ale ty nejsou skládací. Má ji kamarádka a když ji dám do kufru, tak už se tam nic jiného nevejde.
@Halka Pokud máte trhače, tak určitě klec a potah. Pokud se jedná o klec na závody, tak velikost zvolte tak, aby si psi mohli lehnout a natáhnout se. Jestli jednu nebo dvě závisí na povaze psů a jejich odolnosti ke stresu. Dělali jsme flyball a třeba ke starší čubě bych druhého psa dát nemohla, stejně tak na obranách. Na poslušnosti klidně mám obě čuby v jedné látkové kenelce, ale na závodech mám kolikrát psy nechané v plastových kenelkách v otevřeném autě (jezdím na závody kde je většinou možné parkovat u placu nebo si pronajmout kotec).
Klec. Rozměr aby si tam pohodlně lehli i se protáhli. My používali bednu pak i jako pelech -trucovnu psa. Můj táta ji sám vyráběl, bylo to trpasličího knírače ![]()
@Shield-maiden píše:
@Ronja11 tak si najděte nějakýho poradce, chovatele…třeba poradí. My jsme byli za hříšný peníze u psí psycholožkystrávila s náma hodinu venku, ukazovala nám přímo, jak se psem pracovat doma i venku, radila, jak řešit ničení věcí a tak. Nejsme dokonale důslední, takže jsme spoustu z toho nedělali, ale kupodivu je od tý doby klid.
Klec nééé.
Nám chovatel doporučil právě klec pro jeho vlastni bezpeci. Take kouse kabely. Pejskovi je 11mesicu a bojim se aby nerozkousal treba kabel pod proudem… Zalezi na jak je to dlouho, jde o to aby tu klec mel pejsek jako své místo na spaní a pak jen klec zavřít když odcházíš. Pejsek by měl být pořádně najedený napitý nejlépe vyvenčený a vyběhaný. Prý jsou to takový janci asi do roka a půl. ![]()
@Ronja11 dobrý den právě koukám na tuhle diskuzi že mám stejný problém se psem ničí nám podlahu a gauč takže nad tím též přemýšlím už jste to zkusila a pomohlo to? Mám 5 měsíční štěně zatím ale je to sileny a taky jen když nejsme doma :/ je tedy o něco menší než labrador
@majki.r mě by zajímalo jak mám dát pryč podlahu prosím…nám kouše podlahu bohužel