Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Zdravím a chtěla bych zjistit jestli neměl někdo u dítěte stejný problém..
Dcera 8let je hrozně hubená a akční. Ale poslední dobou si stěžuje že se jí někdy udělá „slabo“,že se roztřese, je bílá a mravenčí jí třeba nohy a musí si chvilku sednout..za chviličku to přejde..Doktroka jí zatím dala hořík a vápník a mám jít na neurologii. Krevní testy měla dělané tak před půl rokem a všechno v pořádku..Nemáte někdo něco podobného-díky
A srdce jí vyšetřili? Tlak?
Tlak jí asi doktorka měřila,když jsme tam byli..Srdce ne,ale jako miminko chodila na vyšetření a snad dobré..Ale můžeme taky preventivně dojít..
Není podvyzivena? Podobne stavy jsem měla, když mi hodně klesla váha a tělo proste nemělo z ceho brát na provoz
@Anonymní píše:
Dcera 8let je hrozně hubená a akční. Ale poslední dobou si stěžuje že se jí někdy udělá „slabo“,že se roztřese, je bílá a mravenčí jí třeba nohy a musí si chvilku sednout..za chviličku to přejde..Doktroka jí zatím dala hořík a vápník a mám jít na neurologii. Krevní testy měla dělané tak před půl rokem a všechno v pořádku..Nemáte někdo něco podobného-díky
Kolik dcera váží a měří?
@Anonymní píše:
celiakie..
Dobrý den. Já mám dceru 5 let a ona je malinká a váží 15 kilo. Je hubena a taky jsem si všimla že se někdy klepe . Normálně ji i pije akorát má střevní potíže a musí pít sáčky na procisteni. Občas si stěžuje na bolest hlavičky a nohou. Ale mě osobně přijde, že se ji to stává když vydá moc energie při hrátkách. Jinak je v pořádku.
@Fany97 píše:
Dobrý den. Já mám dceru 5 let a ona je malinká a váží 15 kilo. Je hubena a taky jsem si všimla že se někdy klepe . Normálně ji i pije akorát má střevní potíže a musí pít sáčky na procisteni. Občas si stěžuje na bolest hlavičky a nohou. Ale mě osobně přijde, že se ji to stává když vydá moc energie při hrátkách. Jinak je v pořádku.
Dcery kamarádka na tom byla podobně a potom ji diagnostikovali celiakii..
@Forest_Gump1 a to může takhle zničeno nic přijít ?
brzy jdeme ba kontrolu k doktorovi tak mu to raději řeknu. Děkuji
@Fany97 píše:
@Forest_Gump1 a to může takhle zničeno nic přijít ?brzy jdeme ba kontrolu k doktorovi tak mu to raději řeknu. Děkuji
Dost trvalo, než na to přišli, Holka byla drobná, hubená unavená, to je porucha metabolismu, která se vyvíjí. Doktorovi to zkus nadhodit.
No nevím-klidně to může být tím že je hubená a nemá kde brát energii.Je předčasně narozená-vážila 1,6kg a je to tyčka bez gramu tuku..kolik měří nevím,ale je vysoká a váží cca 22kg -v 8 a půl letech.Je hodně akční,ráda běhá,tancuje..nezastaví se..je fakt že nevím z čeho by tu energii měla brát..
Celiakie by jsme museli nechat udělat test..Myslím že jí kdysi doktorka nějaký základní dělala a měla ho negativní-ale pak jsem někde četla že se musí dělat nějaký podrobnější aby se to zjistilo..
No a hypoglykemie nevím-je fakt že manžel jí mívá když třeba nejí..