Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Robina mame
Taky s tim tenkrat prisel pritel, mne se to moc nezdalo…ale k synovi se hodi, navic ma hodne dalsich tvaru, zdrobnelin…Robik, Robca, Robinek, Robi…a fakt jich moc neni…syn teda zatim v zadneho dalsiho ve tride nemel
Ani v okoli zadneho neznam. Mikuas nevim..osobne bych ho synovi nedala…jinak ja chtela tenkrat Alexe ![]()
Mikuláš ztratil plášť…je to kouzelná postavička, Robin zní líp
Já jsem pro Robina, je to krásné jméno a Tobiáš/Mikuláš by se mi pletlo.
Líbí se mi Robin, znám jednoho 9letého a jednoho cc 35letého. Mikulášů v dětském věku znám hodně, jen tak během pár sekund se mi jich vybavilo 7. A není to můj šálek kávy. Navíc jsem obecně pro „mezinárodní“ jména, což je Robin. Mikuláš má v mnoha jazycích variantu Nikolas. Ale přímo jméno Mikuláš „mezinárodní“ není.
Jo a jaké prohlášení o jménu máš na mysli? Myslíš prohlášení o otcovství? Tam se zapisuje příjmení (nenarozeného) dítěte. Křestní jméno můžeš vyplnit klidně po porodu. Já ho dvakrát vypisovala v porodnici mezi kontrakcemi.
Jednoznačně Robin, je to krásné jméno. Mikuláše ani za jméno nepovažuju, ten chodí ve vysoké čepici s čertem.
Mame Robina. Do te doby jsem znala jen spolužáka ze školy. Je mu ted kolem 40. Po tim co jsme dali přednost 7 Robina, se jich objevilo vic. Ale nic hrozného ve stylu Jakub, Tomáš, Matyáš apod to neni. Skomolenin ma taky hodně. Naposledy treba ropucho. ![]()
Hlavně neobvyklé a málo používané…a starší je Tobiáš- tam byl požadavek „to co má každý druhý kluk“? Tobuna a Robuna
chudáci kluci ![]()
@Apolena05 píše: Více
A co jako?
To je nejaky hanlivy nebo co? Apolena je taky vyhra ![]()
@Janee19 píše: Více
Rozhodně lepší Apolena než bambiliontá Elinka.
@terien píše: Více
No ja to spis myslela, ze nebudu deti s normalnimi jmeny nazyvat chudakama, at uz je to Robin, Apolena, nebo Elinka
@vedma007
Ono Tobiáš nebyl nijak extra populární, dali jsme ho synovi a tak do měsíce se začal rodit všude Tobiáš ![]()
@Janee19 píše: Více
tak Apolena myslela chudáky kluky Tobuna a Robuna, musím říct, že tyhle zkomoleniny mě také, no přinejmenším zarazily, proč říkat klukům s normálními jmény Tobuna a Robuna??? ![]()