Tomáš nebo Matyáš?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
22.7.25 08:07

Tomáš nebo Matyáš?

Ahoj holky,
tak snad už opravdu naposledy!
K příjmení Drobňák - hodí se víc Matyáš nebo Tomáš (po tatínkovi)?
Ještě jsme zvažovali variantu jména „Matyáš Tomáš Drobňák“.
Díky moc a snad tohle už bude fakt finální diskuze :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
22.7.25 08:25

Já bych byla pro Tomáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
22.7.25 08:26
@Pipilota87 píše: Více

no ani jedno jméno není úplně k příjmení ideální, ale když tak Tomáš, sice nejsem příznivcem dávat jména po tatínkovi ;), ale Tomášů je daleko méně než Matyášů, ten Matyáš už je k příjmení i dost dlouhý, hlasuji tedy za Tomáše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
22.7.25 08:29

Tomáš. Matyáš je snad každé druhé mimino.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
22.7.25 08:38

Z těch dvou bych dala Tomáše. Ale zase moc nefandím jménu po rodičích, z tohoto důvodu bych tedy zvolila Matyáše, líbil by se mi ale i Matěj (ale na to ses neptala, vím).

Podle mě je to jedno - obě jména jsou moc pěkná a to, že je Matyáš častý, by mě ve výběru neodrazovalo.

• Citovat
  • Upravit
8834
22.7.25 08:38

Matyáš
Snad v každé třídě je u nás Tomáš. Znám třídu, kde jsou tři Tomášové. Říká se jim Tom, Tomík a Tomášek, ať se odliší. Jestli se neumíte rozhodnout, tak si hoďte doma korunou. Po rodičích jméno bych nikdy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
22.7.25 08:48
@Pipilota87 píše: Více

Asi víc ten Tomáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
22.7.25 09:01

Obojího je moc, ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
22.7.25 09:06

Ani jedno. Dala bych něco bez háčků. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3690
22.7.25 09:22

@Pipilota87 podle me se hodi oboji, ale Tomas Matyas bych nedávala;-) My máme Matěje a ted jsme pro další miminko měli Tomáše, ale narodila se holčička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
22.7.25 09:28
@Crystal87 píše: Více

také se mi ta jména k příjmení nelíbí, ano je tam moc čárků a háček - takové překombinované - šel by k tomu Adam, Petr, Vít - takové nějaké kratší jednodušší jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
22.7.25 09:28

Šel by i Lukáš. To se dnes už moc neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5646
22.7.25 09:29

Jen ne Matyáš Tomáš :roll:. To je jak hlavolam. Matyášů a obměn je dvanáct do tuctu, to je lepší Tomáš. Ale zas po tátovi, to je nanic a bude to malej a velkej Tomáš nebo starej a mladej. :? Hledala bych dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8834
22.7.25 09:42

Vít ne. Jednak je to jméno divně useknuté. A upištěné. To není pěkné jméno pro kluka ani pro dospělého chlapa. Když už tak Vítek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
22.7.25 10:00

Matýsků v různém vydání je v dnešní době spousta, takže z vašeho výběru bych byla spíš pro Tomáše. I když k vašemu příjmení bych hledala spíše nějaké jméno bez háčků.
Třeba takový Adam, nebo Martin by se mi k vašemu příjmení hodil o mnoho více a neměli byste jméno po tátovi, což já osobně úplně nesnáším.
Nebo Filip, David, Marek, Daniel, Robin, apod. Těch chlapeckých jmen je hezkých spousta. A kromě Davida teď tato jména nejsou až tak moc dávaná jako různé varianty -ášů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
Odesílám data...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko