Tomáš nebo Matyáš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5629
22.7.25 15:13
@Andyss píše: Více

Zrovna u těchto jmen nemůžeš koukat na celkovou rozšířenost.. Tomáš je relativně populární dlouhodobě, v 80 letech byl snad na vrcholu žebříčku, takže poměrně hodně dnešních třicátníků až padesátníků se jmenuje Tomáš.
Na druhou stranu Matyáš začal být populární až tak před deseti lety.
Tím že Matyášů je hodně je myšleno, že jich je hodně ve věkové skupině, do které se to dítě teď rodí.

Dle tvé logiky by se dal vzít i takový Jaroslav. Těch je v republice jen o kousek méně než Tomášů, ale nově narozený Jaroušek s největší pravděpodobností jmenovce ve třídě nepotká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
22.7.25 15:13
@Sany80s píše: Více

Mám stejné dilema :lol: Zvukově spíš ten Tomáš, i když se shodnu s většinou, že moc libozvučné to není… ale prostě jméno po rodiči je u mě absolutní ne :zed: :mrgreen: A obě je foneticky totální peklo (moje děti mají 2 jména, takže to není o tom, že ten samotný fakt by mi vadil, ale to už je ušišlané prostě fakt fakt moc)
Tak asi zalezi, co méně vadí zakladatelce. Zvukově když už tak za mě nejlepší Tomáš

Příspěvek upraven 22.07.25 v 15:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
22.7.25 15:16

Přesně jak píšou ostatní…Matyášů samotných je sice dost a hlavně těch mladších, ale.ne tolik, ale když se přidají ostatní Maty-ové, tak už je to slušný počet. Nicméně, ja jednu verzi Matyho doma mám taky, holt se nám líbilo ze všech nejvíc :nevim: Tak holt se dost často sejdou třeba 2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 15:31

@Lojzísek děkuji za komentář a za názor 🙂 Jinak moje reakce nebyly arogantní, jen prostě jsem se ptala na něco a někteří odpovídali na něco úplně jiného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 15:33

@arinecka ptám se na dvě konkrétní jména, ne na jiné jméno 😀 Takže asi tak 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 15:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
22.7.25 15:37
@Pipilota87 píše: Více

no a my jsme ti odpověděly, že ani jedno se k příjmení nehodí, takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 16:10

@stinga na to se ale nikdo neptal :) Ale chápu, že ne všichni to umí pochopit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 16:15

Ještě jsme zvažovali Viléma 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61109
22.7.25 16:18
@Barevné klubíčko píše: Více
Říkám si to nahlas, a přijde mi to v pohodě :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 16:22

@Gracetheworld Jarouška už v rodině máme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61109
22.7.25 16:22
@Barevné klubíčko píše: Více

Vůbec mi to usislany a to druhy co si psala :mrgreen: nepřijde. Fakt mi to zní úplně v pohodě. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.7.25 16:23

@Klopotkova u nás jsou sourozenci Marek, Jan a Kryštof 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
22.7.25 16:24
@Pipilota87 píše: Více

Tak zrovna ten Vilém se mi líbí a k přímení z tebou udaných jmen se hodí jednoznačně nejlépe :palec:
Je to hezké a neokoukané jméno, i když v poslední době se zase začíná dávat ale ne nějak moc. Takže za mě super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61109
22.7.25 16:24

Ale nq tohle nemůžeš koukat.. Toho i Jiřího bude víc :mrgreen: ale jde o to, že to jméno ma teď boom, je lepší sledovat vekovej průměr. A nějakou dobu uz se o tom statistiky stejně nevedou.
Tomáš má věkovy průměr 31 let, Matyáš 9,tak o čem to asi vypovídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
Odesílám data...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko