Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tomáš Drobňák=to máš drobňák. To je z te kategorie Tomáš Fuk apod.
@Pipilota87 píše: Více
Myslím že většině lidí se moc nelíbí ta kombinace toho š a ň, obě jsou to hodně měkké hlásky. Tohle je na osobním vkusu každého.
Když dáš na výběr mezi Tomáš x Matyáš x Vilém, řeknu ti jednoznačně Vilém.
Pokud fakt chcete buď Tomáše nebo Matyáše a nic jiného nepřichází v úvahu, tak tam jsem jednoznačně pro Tomáše, i když se bude jmenovat stejně jako táta.
Matyáš mi prostě nesedí k dospělému muži, který z toho vašeho kluka jednou vyroste, navíc je to s tím příjmením už dost dlouhé. I když je to v reálu delší jen o 1 písmeno, tak to přidá celou slabiku. Navíc těch Matýsků je teď opravdu všude plno. A jako poslední argument mi přijde že Tomáš má více různých zdrobnělin a oslovení která znějí hezky (Tomík, Tomášek, Tommy, Tom, Tomíno, Tomko,…) kdežto u Matyáše to většinou skončí u oslovení Maty.
Hlavně tuhle diskuzi neber jako nějaké rýpání, nebo cokoliv jiného. Dala jsi sem nějaká jména a lidi ti na ně říkají názory. Když někam přijdeš s dítětem a řekneš jeho jméno, tak se nikdo pozastavovat nebude, pokud teda dáte jen jedno jméno. U jména Tomáš Matyáš Drobňák by se už lidi asi pozastavili ![]()
Mě se k příjmení nelíbí taky ani jedno. Když už tak Matěj zní líp. Stejně to bude Matýsek.
@Pipilota87 píše: Více
Nějak nechápu, proč házíš do placu další jméno? Když jsi napsala pár stránek zpět, že uvažujete i o jméně Jakub a já napsala, že to by bylo hezký, osočila ses na mě, že o tom diskuze není, že ses ptala jen na ty dvě původní jména
tak nějak nechápu, co teda chceš slyšet?
Za mě by byl Vilém velmi dobrá volba…
@Barevné klubíčko na Tebe jsem se osočila ohledně jména Jakub? Tak to jsme se asi špatně pochopily nebo jsem reagovala na jiný komentář než jsem chtěla…to se omlouvám ![]()
Dneska má každý druhý chlapeček jméno, které končí na -áš, takže já bych všechna taková jména vynechala úplně. Ale jestli musí být, tak z těch dvou bych vybrala Tomáše. Je méně častý.
@Anonymní píše: Více
Jako drobnaky jsem v to nikdy neslyšela
to je naky krajovy, ne?
@a12 píše: Více
Tak hlavně je to příjmení. Co znamená třeba Šebrle nebo Janata taky nezkoumáš, ne?
Podle netu to má souvislost s drobnou postavou a nebo drobením. ![]()