Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Havlova píše: Více
Děláš si srandu?
ona tu napsala, že drobnak, znamená drobaky-mince.
Ja fakt význam toho příjmení neřešila
![]()
A psala jsem, že jsem neslyšela význam drobnaky pro mince.. Tak fakt nevím, co mi to píšeš ![]()
@a12 píše: Více
Trošku jsem se zarazila, zda to není jen u nás v rodině, ale jde to normálně najít.
@Anonymní píše: Více
No, asi to bude spis naky regionální
fakt jsem to neslyšela. Jen drobaky, občas drobasky
drobnaky fakt nikdy ![]()
Myslím, že tu je diskuse o takových slovech, co se kde používá, tohle by se tam hodilo ![]()
Z těch dvou Tomáš, ovšem jméno po rodiči bych dát nechtěla… a rozhodně bych nedávala obě, když mají stejnou koncovku, to je jak jméno pro dvojčata…
Za mě ani jedno. Hlasovala jsem vždy pro to druhé jméno než Matyáš (myslím, že už je to minimálně čtvrtá diskuze, úplně poprvé to byl ještě Jonáš). Souhlasím s názorem, že k příjmení se hodí nějaké jednoduché jméno bez háčků a čárek. Varianta dát obě jména je úplně nejhorší, opravdu skoro jazykolam. Ale zřejmě chcete toho Matyáše, když se tu stále opakuje, tak si ho dejte ![]()
Spletla jsem si osobu, sorry. Měla to být reakce na tulipán.
Já bych dala Matyášze dvou důvodů - to jméno se mi hodně líbí (a je mi úplně u pr.dele, jestli jich je hodně nebo není) a nedala bych jméno po otci. Tomáš se mi sice taky líbí, rozhodující by pro mě bylo teda hlavně to, že bych nechtěla stejné jméno, jako má otec dítěte.
Dvě jména bych nedávala, já v tom vidím to, že se rodiče prostě zaboha nedokázali shodnout, a to by mi vadilo.
Ani jedno - je tam moc háčků a takové ušišlané, úplně si představím herce Zounara, když hraje gaye, jak se tak ušišlaně buzerantsky představuje a dává důraz na slova s háčky - TomአDrobŇák
Tomáš samotný je moc hezké jméno, u vás ještě blby, ze je to jméno otce - cela rodina bude casem říkat Tomáš malej a velkej a je jich dost a Matyášův je snad ještě víc
Vyberte jméno bez háčku a ne z top 5 jmen, které nemá každej druhého kluk ve školce a na základce
@Heduš Homolková tu četnost jmen bych asi neřešila…prostě oblíbená jména jsou častá
I třeba Vilém, kterého máme v záloze, se teď začal zase dávat ve velkým, takže to si člověk úplně nevybere ![]()
@Pipilota87 píše: Více
Vilém je hezký a moc jich neznám, sousedka má Edíka - Eduarda. Když mi řekla těhotná jméno, tak jsem si v duchu říkala no potěš, ale mají české příjmení bez háčku a čárek a k tomu se hodí a Edík je tak roztomilý, že se mi to jméno nyní moc líbí
@Heduš Homolková píše: Více
No a teď si teda představ toho zounara jak se tim hlasem představuje vilík drobňák..
Zrovna v ordinaci hrál vilíka docela velkej chlap a rikalo se mu vilík.
@Pipilota87 píše: Více
Se vsad, ze ať dáte cokoliv, najednou to jméno budeš slyšet všude a bude se jich kolem teda rodit hodně. Vlastně s Davidem jsem to tak měla, tu rodinu uz v podstatě nevidam, tak jsme na to zapomněla.. Ale zhruba rok po našem ho měli známý a jejich známý hned taky
ale ani jednoho nevídáme, takže úplně v okolí syn nepotkává žádnýho, smetam na dovolený, nebo výletě slyším na nakyho volat.
Jsem tu vyprskla smíchy
kolegyně blbě čumí čemu se směju ![]()